Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Classes d’Iniciació de Marxa Nòrdica a Blanes que culminaran diumenge amb una Caminada Popular


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/17/2019 01:38:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Classes d’Iniciació de Marxa Nòrdica a Blanes que culminaran diumenge amb una Caminada Popular

Formen part del cicle d’actes organitzats per l’Ajuntament de Blanes amb motiu de la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’, que es va encetar diumenge passat amb una Pedalada Popular

La tarda d’aquest dilluns es va fer la primera de les tres sessions que hi haurà al llarg d’aquesta setmana de ‘Classes d’Iniciació a la Marxa Nòrdica’. Les organitza el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, i forma part del programa arranjat amb motiu de la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’ que s’està celebrant en aquest municipi del 15 al 22 de setembre.


1a Sessió Classes d'Iniciació a la Marxa Nòrdica
La formació pràctica d’ahir es va emplaçar a la zona de davant del Banc dels Músics del Passeig de Mar, i va anar a càrrec de ‘Nordic Walking Maniaks’, que va instruir les participants en aquesta modalitat de caminar amb bastons. Les tres sessions programades tenen les places limitades, i cal inscripció prèvia a través de l’enllaç https://www.blanes.cat/docweb/agenda-2019-09-16-mobilitat.


Marina Vall·Llosada, tinent d'alcalde de Salut i Medi Ambient,
durant la sessió de dilluns
Entre les participants que es van iniciar ahir al vespre sobre la tècnica de caminar amb bastons, amb ‘Marxa Nòrdica’, s’hi comptava la tinent d’alcalde de Salut i Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, Marina Vall-Llosada. La sessió va ser molt ben valorada per les assistents –casualment, totes les persones inscrites eren dones-, que van passar una estona entretinguda practicant esport.

Tres sessions de ‘Classes d’Iniciació a la Marxa Nòrdica’

Aquesta primera sessió es va impartir des de les sis de la tarda fins les vuit del vespre, i la següent que tindrà lloc dimecres vinent, 18 de setembre, es farà en canvi en horari matinal: de 10 a 12. Per últim, la tercera i darrera sessió tindrà lloc divendres vinent, de nou a la tarda, de 6 a 8. Totes tres sessions s’emplacen al mateix indret: al Passeig de Mar davant del Banc dels Músics.


La Marxa Nòrdica té els seus orígens als anys 30 del segle XX, quan els esquiadors d’esquí de fons de Finlàndia utilitzaven la tècnica de l’esquí de fons a l’estiu per entrenar i arribar en millor forma a l’hivern. Ara, en ple segle XXI, hi ha hagut una creixent popularització d’aquesta tècnica, que els experts consideren que aporta uns considerables beneficis per a la salut.

Això és perquè la correcta utilització dels bastons implica activament la part alta del cos en l’acte de caminar, projectant-lo cap endavant. L’esforç físic es distribueix de manera versàtil, equilibrada i apropiada, sobre diversos grups musculars de tot el cos. La utilització del bastó possibilita intensificar de manera significativa la progressió de la gambada, augmentant el treball muscular a la part alta del cos.


La darrera activitat inclosa dins la Setmana Europea de la Mobilitat tindrà lloc diumenge amb una ‘Caminada Popular de Marxa Nòrdica que sortirà des del Passeig de Mar, davant del Banc dels Músics, a 2/4 de 10 del matí. El recorregut serà d’entre 6 i 8 km., fins al final de l’Avinguda Vila de Madrid, per tornar després al punt de partida.

Les places estan limitades a un total de 60 persones –tantes com bastons hi haurà a disposició dels caminants-, i també cal inscripció prèvia mitjançant el mateix enllaç electrònic. Amb tot, si algú ja disposa de bastons propis, pot participar-hi igualment, amb inscripció gratuïta: https://www.blanes.cat/docweb/agenda-2019-09-16-mobilitat.
Data de realització: 09/17/2019 | Data de la darrera actualització: 09/17/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300