Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la Setmana Europea de la Mobilitat amb una Caminada Popular de Marxa Nòrdica


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/23/2019 10:31:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BicicletaMouteBlanes tanca la Setmana Europea de la Mobilitat amb una Caminada Popular de Marxa Nòrdica

Els darrers dies també s’han fet classes d’iniciació a aquesta modalitat de caminada amb bastons, i aquest cap de setmana s’ha tancat la circulació motoritzada al centre de la vila

Una de les principals novetats del cicle d’enguany, una Caminada Popular de Marxa Nòrdica, va tancar ahir diumenge els actes organitzats a Blanes amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019. La sortida popular va comptar finalment amb 37 participants, una xifra molt ben valorada des de l’organització, el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes.


La caminada va culminar tres sessions d’iniciació a la marxa nòrdica que es van estar fent al llarg de la setmana anterior. Més concretament, dilluns, dimecres i divendres es van impartir les tres sessions, que van comptar amb una participació d’una vintena alumnes. Dues de les trobades formatives es van fer a la tarda, mentre que al tercera es va impartir al matí.

Una assistència que triplica anteriors iniciatives

L’èxit de l’experiència, amb una assistència que triplica anteriors iniciatives que s’han fet a Blanes, es deu a la implicació dels monitors i monitores de ‘Nordic Walking Maniaks’, especialment de la seva instructora principal, Cristina Paz. Ahir diumenge el professorat formatiu es va encarregar de fer una sessió d’escalfament prèvia per preparar el cos i, finalment, va començar la Caminada Popular de Marxa Nòrdica poc després de les 10 del matí.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb la instructora
de Marxa Nòrdica, Cristina Paz
Els participants van recórrer uns set quilòmetres de distància, sortint des del Banc dels Músics del Passeig de Mar i tornant al punt de partida després de passar per tot el passeig fins al final de l’Avinguda Vila de Madrid, passant per la zona turística i prop de la Tordera. Abans que comencés la caminada, es va adreçar a tots els assistents l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor d’Esports, Pere Lopera, convidant-los a gaudir de l’experiència.

Tancament del centre de Blanes i Pedalada Popular

De les dues altres activitats que enguany han format part de la Setmana Europea de la Mobilitat, l’altra novetat del 2019 ha estat el tancament de la circulació motoritzada al centre de la vila. El tall del Carrer Ample, que ha implicat fer esdevenir en zona de vianants el nucli històric de Blanes, es va programar durant tot el cap de setmana, més concretament les tres tardes des de les 4 i fins les 9 de la nit.


Divendres i diumenge es va estar fent tal com estava previst, però en canvi les pluges del dissabte van aconsellar deixar l’accés al carrer obert per major seguretat, tal com es fa de manera habitual les tardes dels dissabtes, quan es talla el Carrer Ample. La Policia Local de Blanes s’ha estat encarregant aquests darrers dies de controlar els tancaments de trànsit, de manera anàloga a com ja es fa des de fa 7 anys en aquest mateix vial.


El primer dels actes organitzats a Blanes amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura va tenir lloc tot just fa una setmana, el diumenge 15 de setembre. En aquest cas es tractava de l’activitat més longeva de l’experiència: la Pedalada Popular, que va comptar amb la participació d’un centenar de persones.Data de realització: 09/23/2019 | Data de la darrera actualització: 09/23/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300