Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘Bronko’, escrit, dirigit i interpretat pel blanenc Isaac Ulam, Premi al Millor Film al Festival d’Arizona 2019


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/25/2019 08:38:20 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELL‘Bronko’, escrit, dirigit i interpretat pel blanenc Isaac Ulam, Premi al Millor Film al Festival d’Arizona 2019

Aquesta matinada s’ha conegut el veredicte del Gran Jurat de l’Arizona Underground Film Festival 2019, que l’artista blanenc ha conegut de primera mà als Estats Units

La pel·lícula ‘Bronko’, escrita, dirigida i protagonitzada pel polifacètic artista blanenc Isaac Ulam, ha rebut el Premi al Millor Film a l’Arizona Underground Film Festival 2019 celebrat a Tucson, Estats Units. El veredicte del Gran Jurat del Festival de Cinema d’Arizona, que l’ha proclamat com a millor pel·lícula, l’ha conegut de primera mà Isaac Ulam en territori nord-americà, on s’hi ha desplaçat aquests dies, acompanyat de l’ajudant de realització i co-protagonista del film, Fàtima Ponsdomènech.


Isaac Ulam davant del cinema
on s'han projectat films del Festival Underground d'Arizona
El festival, que s’ha celebrat del 13 al 22 de setembre, havia triat el film català perquè formés part de les cinc pel·lícules de la selecció oficial del jurat, que finalment ha proclamat ‘Bronko’ com la millor. Isaac Ulam, lògicament satisfet amb la notícia, també ha avançat la petició que s’ha fet des d’un altre festival de cinema de Los Angeles perquè el film també hi competeixi. ‘Bronko’ ha estat rodada en escenaris de Blanes i d’altres localitats del país, i està escrita en llengua catalana.

‘Bronko’, un film molt autobiogràfic d’Isaac Ulam

El què planteja el llargmetratge és la visió ascètica sobre una persona –el personatge Bronko que interpreta Isaac Ulam i que dona nom al film- que detesta el model social disfuncional que aquesta societat proposa, i opta per la via de l’autodestrucció. La solitud, l’addicció, la supervivència, el sacrifici humà i un fort component ideològic converteixen a Roman Di Martino, ‘Bronko’, en el símbol d’una mena de nou redemptor contemporani.


Fotograma de 'Bronko', amb Isaac Ulam i Freyja Palau
El propi Isaac Ulam explica que, quan va decidir escriure aquest llargmetratge, l’interessava plasmar una de les qüestions que m’és l’inquieten de la condició humana: la seva capacitat d’autodestrucció. Va escriure el guió en un temps rècord, en dues setmanes, ja que en certa forma la història és autobiogràfica i reflecteix algunes de les seves experiències com a addicte. Alhora, a través de la història que planteja, no deixa de ser una crítica social i un acte de profunda espiritualitat, i prefereix interpel·lar al públic cara a cara abans de seguir nedant en les tranquil·les aigües que hagués significat quedar-se només amb l’anècdota de retratar el perfil d’un addicte.


Rodatge de 'Bronko' en un dels exteriors de Blanes
Produïda per ‘Ataxia Neon, a banda d’Isaac Ulam i Fàtima Ponsdomènech –que interpreta el paper de Carla-, també compta a l’elenc protagonista amb Freyja Palau en el paper d’Adelle, i amb un bon grapat de coneguts personatges i artistes blanencs com a actors i actrius secundaris i de repartiment. Pel que fa a l’equip tècnic, la coordinadora del film ha estat Blanca Bertran; darrera la càmera de 35 mm ha treballat Raül Busquets; el so ha anat a càrrec de Riko Boix; el tercet format per Javi Calvete, Toyo Hinarejos i Antonio de Paz han estat els assistents de producció; i Marta Ginabel ha tingut cura del maquillatge.Data de realització: 09/25/2019 | Data de la darrera actualització: 09/25/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300