Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes segueix promovent l’intercanvi amb estudiants alemanys a l’Institut Serrallarga


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/02/2019 05:11:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes segueix promovent l’intercanvi amb estudiants alemanys a l’Institut Serrallarga

Els alumnes d’Alemanya han protagonitzat una recepció que s’ha fet avui a l’Ajuntament de Blanes, encapçalada per l’alcalde, Àngel Canosa, i la tinenta d’alcalde d’Educació

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, on s’acullen els actes oficials del consistori, ha allotjat aquesta tarda una trobada amb els integrants del programa d’intercanvi Erasmus en què participa l’Institut Serrallarga. Són 9 alumnes d’Alemanya de més de 20 anys, que estudien a l’Institut Otto Bennemann, de Braunschweig, a la regió de la Baixa Saxònia, i han vingut acompanyats del director del centre blanenc, Rubén Fernández, i la coordinadora de mobilitat de l’INS Serrallarga, Marissa Garcia.


La recepció l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López. Tots dos s’han encarregat de donar la benvinguda al grup d’estudiants saxons. Durant una estona, els estudiants alemanys han compartit amb l’alcalde i la regidora l’expriència que de moment els està suposant viure a Blanes i fer les pràctiques en aquest territori, així com els motius per haver participat en l’aprenentatge intensiu.

16 anys del projecte Erasmus amb l’Institut Serrallaga

Els joves alemanys viuen a Blanes durant un mes –van arribar el 24 de setembre i marxaran el 23 d’octubre-, i participen en un projecte de mobilitat d’alumnes a l’estranger relacionat amb les FCT, formació en centres de treball. Estudien formació professional en assistència comercial, i fan les pràctiques a entitats públiques i privades: concessionaris de vehicles, hotels, hospitals, policia local, un jardí botànic, etc.


Durant els dies laborables fan pràctiques en aquests centres de treball, mentre que els caps de setmana participen en activitats i visites culturals que els ajuden a conèixer millor Catalunya. S’han programat sortides a Barcelona, Girona, Figueres i Tossa, entre d’altres localitats. D’altra banda, durant la seva estada també fan formació en llengua castellana amb un curs intensiu que se’ls impartirà al centre educatiu blanenc.

El programa Erasmus en què participen els dos instituts es va iniciar ara fa 16 anys, el 2003, i des de llavors prop de 300 alumnes han participat en l’intercanvi. Val a dir que l’experiència ha transcendit el món de les aules i l’educació, ja que alguns joves blanencs s’han quedat treballant a Alemanya i fins i tot s’hi han casat. Prova d’això és que fa dos anys les respectives comunitats educatives van assistir a un casament entre joves de les dues procedències.


Durant la recepció que ha tingut lloc la tarda d’avui dimarts, a banda de donar-los la benvinguda a Blanes, l’alcalde i la tinenta d’alcalde d’Educació han obsequiat cadascun dels alumnes amb una motxilla amb el logotip de Blanes, així com material turístic de promoció. Per la seva banda, recíprocament Àngel Canosa i Olga López han estat obsequiats amb uns bombons que l’alcalde ha repartit entre els convidats.
Data de realització: 10/02/2019 | Data de la darrera actualització: 10/02/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300