Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aitor Roger enceta el cicle de xerrades històriques amb motiu dels 700 anys de la Parròquia Sana Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/04/2019 04:10:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOAitor Roger enceta el cicle de xerrades històriques amb motiu dels 700 anys de la Parròquia Sana Maria

El cicle continuarà amb quatre xerrades més durant les properes setmanes i al desembre, són obertes al públic i s’allotgen al Centre Catòlic

Una visió sobre la vessant assistencial de la parròquia: atenció a la pobresa i la caritat, va encetar el vespre d’aquest passat dijous un interessant cicle de conferències històriques que s’han programat al Centre Catòlic de Blanes. Totes les xerrades estan obertes a tothom qui vulgui assistir-hi, i s’han programat coincidint amb un dijous a les set de la tarda. El programa s’ha organitzat amb motiu de la commemoració dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria que s’escau aquest 2019.


El rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roure, dóna
la benvinguda al Cicle de Conferències amb motiu dels 700A
Per això, abans que comencés la xerrada, va introduir l’acte el rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roure, i qui s’ha encarregat de coordinar el seu contingut, l’arxiver municipal de l’Ajuntament de Blanes, Toni Reyes. Tot seguit va començar la conferència inaugural, una interessant aproximació a la temàtica anunciada, a càrrec de l’historiador blanenc i tècnic de l’arxiu, Aitor Roger.

Diverses vessant històriques relacionades amb la Parròquia Santa Maria

En total, s’han programat cinc conferències. Després de la d’ahir, la següent tindrà lloc la setmana vinent, el dijous 10 d’octubre, a càrrec d’Alexandre Martínez, doctor en història medieval, qui parlarà sobre ‘Parròquia i Municipi a Blanes a les darreries de l’edat mitjana’. La següent xerrada es farà el dia 17, i es presenta sota el títol ‘1319-1371: La creació d’una nova parròquia al Bisbat de Girona durant el segle XVI’, a càrrec d’Elvis Mallorquí, doctor en història.


L'historiador i tècnic de l'Arxiu, Aitor Roger,
durant la conferència inaugural
Per últim, les dues darreres xerrades tindran lloc el 24 d’octubre i el 12 de desembre. La primera la pronunciarà Ma Àngela Sagrera, llicenciada en història, qui parlarà sobre ‘Poble, Religió i Festa’; i la segona del mes de desembre la protagonitzarà Joaquim Alenyà, estudiós de la vida i obra de Juan Gaspar Roig i Jalpí, que presenta més que una ponència una pregunta ‘Tingué en Roig i Jalpí un judici just?’Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/04/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300