Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes acull dissabte el musical social ‘Homeless’, completat amb una exposició a la Biblioteca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/04/2019 09:07:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes acull dissabte el musical social ‘Homeless’, completat amb una exposició a la Biblioteca

L’exposició ‘Viuen al carrer perquè volen?’ es podrà visitar fins l’11 d’octubre al vestíbul de la Biblioteca Comarcal, per eliminar els prejudicis que té la societat pels sensesostre

Aquest dissabte 5 d’octubre es representa a Blanes un espectacle que va més enllà de ser un entreteniment lúdic i artístic. Es tracta de ‘Homeless’, auto-batejat com un ‘musical social’ promogut per l’Associació ActivArte en col·laboració amb Arrels Fundació. Té un clar objectiu: conscienciar la societat i la ciutadania sobre la realitat dels sensesostre.


Exposició 'Viuen al Carrer Perquè Volen?'
a la Biblioteca Comarcal fins l'11 d'octubre
Des de fa dècades, era una imatge habitual a les grans ciutats com Barcelona, Donosti o Madrid entrar en un caixer automàtic i trobar-s’hi una persona estirada, dormint amb un parell de cartrons en un racó. En els últims anys, aquesta realitat tan quotidiana a les grans urbs també ha arribat a d’altres racons i fins i tot en indrets on, fins llavors, la seva presència havia estat més aviat una anècdota com aquí mateix, a Blanes.

Campanya ‘Ningú dormint al carrer’ de la Fundació Arrels

D’això, d’aquesta quotidianitat amb què convivim tots i totes, va ‘Homeless, el musical social’ que es representa al Teatre de Blanes dissabte a les 9 de la nit, amb entrades a la venda a preus populars, des de 6’50 €. Explica la història d’un músic arruïnat que viu al carrer i ajuda una jove en la seva primera nit sense sostre. https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/75-homeless-el-musical-social.html


Escena de 'Homeless', el musical social
Va néixer dins la campanya ‘Ningú dormint al carrer’ de la Fundació Arrels per conscienciar sobre aquesta realitat, i de fet té un tècnic de so que ha viscut el relat del protagonista en primera persona, Guillem Ponsa, que va passar més d’un any al carrer després de quedar-se sense feina als 52 anys. Es calcula que a Catalunya hi ha aproximadament unes 60.000 persones sense llar: des dels qui es veuen obligades a llogar una habitació perquè no poden pagar el lloguer d’un pis, fins els qui han de viure al carrer.

Amb obres com ‘Homeless’ es pretén poder ajudar a què aquesta situació no s’acabi normalitzant, que la societat se’n conscienciï, i que hi prengui partit de manera activa per contribuir a la seva solució. El musical barreja la presència sobre l’escenari d’acròbates, ballarins, actors, música en viu, cantants i músics, i està de gira en 30 municipis de Catalunya on s’hi representarà.

Exposició ‘Viuen al Carrer Perquè Volen?’

Arreu de Catalunya on arriba el musical ‘Homeless’ s’hi ofereix la possibilitat de completar la representació teatral amb alguna activitat que aporti una informació afegida i artística: xerrades obertes al públic, a les escoles, exposicions, etc. En el cas de Blanes, des d’aquesta setmana i fins el proper dissabte 11 d’octubre es pot visitar l’exposició ‘Viuen al Carrer Perquè Volen?’, que s’allotja al vestíbul de la Biblioteca Comarcal.


És un recull de 27 fotografies que, igual que la representació teatral, pretén sensibilitzar sobre aquesta realitat. Parteix amb el plantejament d’una pregunta molt clara i directa: les persones que viuen al carrer rebutgen l’ajuda, són alcohòliques, violentes, viuen així perquè volen...: o potser no? En realitat: què en sabem sobre les persones sense llar ? Som conscients dels prejudicis que envolten una realitat complexa i sovint invisible? El primer pas és canviar la mirada.


‘Viuen al Carrer Perquè Volen?’ així, amb interrogant inclòs, és una exposició de la Fundació Arrels que s’ha cedit temporalment a l’Ajuntament de Blanes per ajudar a sensibilitzar l’entorn d’aquest municipi i fer visibles les persones sense llar. Mostra la realitat dels sensesostre des de diverses vessants, i llença una mirada crua, desproveïda d’artificis, respecte una realitat dolorosament present. Una mostra que, en definitiva, no hauria de deixar a ningú indiferent.
Data de realització: 10/04/2019 | Data de la darrera actualització: 10/04/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300