Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més d’un miler de persones participen a Blanes en la manifestació de rebuig per la sentència del TS


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/14/2019 11:22:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PROTESTAMés d’un miler de persones participen a Blanes en la manifestació de rebuig per la sentència del TS

La marxa ha sortit des de davant l’Ajuntament un cop ha finalitzat la concentració de les 8, ha recorregut la GI-682 i la GI-600, i ha finalitzat a la Rotonda dels Focs a les 10 de la nit

El rebuig a la sentència del Tribunal Superior s’ha fet explícit especialment avui al vespre a Blanes. Després que al matí un grup d’estudiants de l’Institut Serrallarga han tallat durant una estona la Carretera GI-682, les mobilitzacions han continuat a les 8 del vespre, amb una concentració que s’ha fet al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.


Sota la pluja i un immens mar de paraigües, -a més de l’anècdota que han significat els dos talls de llum- s’ha llegit un manifest reivindicatiu on es remarca que, condemnant als líders independentistes, també s’està condemnant als més de 2 milions de persones que van votar l’1 d’octubre. També feia seva l’afirmació de Jordi Cuixart: ‘Ni les amenaces, ni la repressió, ni la violència, ni els empresonaments injustos faran desaparèixer el nostre anhel de llibertat’.

Per últim, el manifest es tanca amb una promesa: ‘Que continuarem sortint al carrer exigint l llibertat de tots i totes les preses polítiques i exiliats’. També amb una petició: ‘Ens cal una resposta política i institucional a l’alçada d’aquest moment històric’ i, per últim, una crida: ‘Davant d’aquells que ens volen violents, serenor i tranquil·litat’.

Més d’un miler de manifestants per les carreteres del voltant de Blanes

Un cop finalitzada la concentració, els participant han emprès una ruta que els ha dut Carrer Ample a munt seguint pel Carrer Anselm Clavé fins arribar a la Rotonda dels Focs. Des d’aquí els manifestants han decidit continuar la marxa, tot i que inicialment s’havia convocat per fer un sopar popular en aquesta cruïlla.


La mobilització ha seguit per la Carretera d’Accés a la Costa Brava –la GI-682- en direcció a Malgrat, ha pujat per l’Avinguda d’Europa i ha fet una breu aturada a la rotonda de Mas Cremat, a la GI-600. Finalment, s’ha tornat a baixar a la Rotonda dels Focs, on ha quedat definitivament diluïda poc després de les 10 de la nit, més de dues hores més tard des que havia començat.


Durant tot el recorregut els manifestants han estat seguits de prop per efectius de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d’Esquadra, que han vetllat per la seguretat tallant el trànsit a les confluències. Fonts policials estimen que, en el moment àlgid de la mobilització, han participat més d’un miler de persones.Data de realització: 10/14/2019 | Data de la darrera actualització: 10/14/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300