Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha celebrat el 50è Trofeu Blanda de Pesca Esportiva amb una vetllada extraordinària


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/14/2019 11:43:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOBlanes ha celebrat el 50è Trofeu Blanda de Pesca Esportiva amb una vetllada extraordinària

Organitzat per l’Agrupació de Pesca Esportiva Nostra Senyora del Vilar, el concurs celebrat aquest cap de setmana també ha significat el 4rt Memorial Bernat Illas, l’anterior president

Aquest cap de setmana Blanes ha acollit una de les proves esportives que enllaça de manera més directe amb la vocació marinera de la vila on comença la Costa Brava. El 50è Trofeu Blanda i 4rt Memorial Bernat Illas, organitzat per l’Associació de Pesca Esportiva Nostra Senyora del Vilar, es va allotjar a les platges del municipi la tarda-vespre del passat dissabte.


50è Trofeu Blanda i 4rt Memorial Bernat Illas
La vetllada va culminar la matinada de diumenge, amb el pesatge de les captures de cadascun dels concursants, un sopar de germanor i l’entrega de premis. I és que, a diferència d’anys anteriors, per celebrar tan assenyalada efemèride, l’entitat organitzadora va alterar un xic els horaris en què habitualment se celebra la competició, avançant-ho unes hores.

Un total de 38 concursants pesquen gairebé 12 quilos de peix

Els tradicionals espetecs de coets que marquen l’inici del concurs es van llençar a les 7 de la tarda, començant llavors l’activitat dels 38 concursants que s’havien inscrit prèviament. El concurs es va allargar fins les 12 de la mitjanit, quan novament dos altres coets van avisar que s’havia esgotat el temps per fer captures.


Pesatge de les captures realitzades
Llavors va arribar la laboriosa tasca de fer el pesatge de les diferents captures que, en general, van ser força escasses. En total, la quarantena de participants van pescar 55 peces que sumaven gairebé 12 quilos de peix (11.844 grams). Val a dir que, abans de considerar o no una captura, es descartaven les no reglamentàries.


Un cop realitzat el pesatge de totes les peces, els participants i els membres de l’A.P.E. Nostra Senyora del Vilar van compartir un sopar de germanor. L’àpat es va poder organitzar comptant amb la col·laboració de la Casa de Andalucía, que va cedir el seu local proper a la platja perquè tingués lloc la segona part del concurs que va incloure la posterior entrega de premis.

Reconeixement de l’Ajuntament de Blanes a l’APE Nostra Senyora del Vilar

Al terme del sopar va arribar el moment més esperat pels concursants: el lliurament de premis. Abans, però, la cerimònia es va encetar amb un reconeixement molt especial. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor d’Esports, Pere Lopera, van entregar al president de l’entitat, Joan Surís Pascual, una reproducció en rajola de l’escut oficial de l’Ajuntament de Blanes.


Àngel Canosa, Joan Surís i Pere Lopera
Es tractava de distingir la tasca de l’entitat a través del seu concurs més emblemàtic, que acumula mig segle de trajectòria. L’Associació de Pesca Esportiva Nostra Senyora del Vilar va néixer l’any 1955, per tant fa 64 anys que està en actiu en aquest municipi, federant-se a totes les organitzacions estatals del seu àmbit.

L’actual president, Joan Surís, va agrair el reconeixement del consistori blanenc, recordant també la tasca del seu antecessor, Bernat Illas, qui va morir fa pocs anys. Des de llavors, el Trofeu Blanda porta associat també el Memorial de l’anterior president, per retre homenatge a la seva figura. Precisament va ser la vídua de Bernat Illas qui va encapçalar tot seguit l’entrega de premis.

Premis als diferents classificats

El primer que es va lliurar va ser al concursant que havia pescat el peix més gros d’entre tots. En aquest cas va ser Esteve Margarit, que va capturar una peça de 967 grams d’entre les cinc que va pescar en total. Rere d’ell, el president de l’entitat va lliurar el Trofeu del Primer Premi a Domingo de Aro, que va pescar 4 peces, sumant un total de 2.582 grams.


Premi al primer classificat
Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va fer entrega del Trofeu del Segon Premi a Esteve Margarit –qui ja havia estat premiat per haver fet la captura més gran-, al haver sumat un total de 2.109 grams. Per últim el regidor d’Esports, Pere Lopera, va entregar el Trofeu del Tercer Premi a Alla Mellouk, que va fer 6 captures, sumant un total de 1.477 grams.


Tots tres primers premis incloïen, a banda del trofeu, una quantitat econòmica en funció de les inscripcions. A partir d’aquí, pel que fa a la resta de premis –obsequis cedits per empreses col·laboradores-, cada concursant classificat a partir del 4rt lloc podia triar el què volia a la taula que es va muntar amb aquest objectiu.Data de realització: 10/14/2019 | Data de la darrera actualització: 10/14/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300