Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes convocarà un ple extraordinari dijous per adherir-se a la moció de resposta a la sentència del TS


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/14/2019 08:25:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’Ajuntament de Blanes convocarà un ple extraordinari dijous per adherir-se a la moció de resposta a la sentència del TS

La petició l’han formulat ERC i JxB, i la moció que es sotmetrà a votació és la de l’ACM i AMI que. D’altra banda, avui al vespre s’han concentrat centenars de persones davant l’Ajuntament

En resposta a la sentència del Tribunal Suprem que s’ha conegut avui dilluns a primera hora, dos dels grups municipals de l’Ajuntament de Blanes –ERC i JxB- han demanat que es convoqui un ple extraordinari i urgent. D’acord amb el ROM –Reglament Orgànic Municipal-, la sessió es convocarà perquè tingui lloc aquest proper dijous, 17 d’octubre, una hora abans del què és habitual, a les 6 de la tarda.


Concentració de rebuig a la sentència del TS
El ple tindrà un únic punt a l’ordre del dia: l’aprovació d’una moció en defensa pel dret a l’autodeterminació, que també demana l’amnistia per tots els encausats i encausades. La proposta d’acord l’han elaborat conjuntament dues entitats supramunicipals: l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i l’AMI (Associació de Municipis per la Independència).

Una moció que recull 10 punts d’acord

La moció es presenta sota l’explícit títol de ‘Resposta a la Sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’Amnistia per a les Persones Preses Polítiques Catalanes i en Defensa del Dret a l’Autodeterminació. En la seva part introductòria sosté diverses afirmacions, començant per entendre que ‘definitivament, la democràcia a l’Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort’, remarcant tot seguit que ‘les idees no es jutgen’.

Deixa palès que, al seu entendre, l’aparell de l’Estat espanyol actua intentant acabar amb la pluralitat política, i es constata que ‘les forces polítiques de l’Estat són incapaces de fer ús del diàleg com a instrument de resolució del conflicte’. Tanmateix, denuncia la gravetat de l’actitud del govern espanyol, que actua sense complir el mateix mandat de Nacions Unides, que recull el dret a l’autodeterminació.


Per això, anuncia que es disposen a liderar de nou la lluita repressiva, democràtica, pacífica i a favor dels drets i les llibertats. Pels motius exposats, demana el compliment de 10 punts d’acord:
  - Manifestar el rebuig a la sentència.
  - Reclamar la llibertat immediata dels presos i preses polítiques, i exigir l’amnistia.
  - Mostrar el compromís amb el dret a l’autodeterminació, i reivindicar-lo com a dret en virtut del qual resoldre el conflicte polític existent per via democràtica i pacífica.
  - Reafirmar el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català i condemnar tots els intents de criminalitzar-lo.
  - Exigir al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions. així com les decisions i acords que se’n derivin, com a màxima expressió de la sobirania popular.
  - Compromís de treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya i participar en una assemblea d’electes a favor dels drets polítics i la llibertat.
  - Mostrar l’adhesió de l’Ajuntament de Blanes a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, i convidar la ciutadania a participar en totes les lluïts compartides i pacíficament a favor dels drets i les llibertats.
  - Expressar la ferma voluntat de seguir treballant per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de Blanes.
  - Fer avinent la situació de repressió política i de vulneració de drets fonamentals als municipis agermanats.
  - Fer arribar aquest acord a la Presidència del Parlament de Catalunya, així com a diverses institucions, entre elles la presidència del govern espanyol i la del Parlament Europeu.
  Concentració davant l’Ajuntament i marxa fins la Rotonda dels Focs

  D’altra banda, aquest vespre a les vuit en punt, en seguiment de la convocatòria de dies enrere, centenars de persones s’han aplegat davant l’edifici consistorial, sota la pluja, en senyal de rebuig per la sentència. En primer lloc s’ha llegit un manifest, i després s’ha informat que tothom que volgués continuar la mobilització, podia seguir una marxa fins la Rotonda dels Focs per concentrar-s’hi allí.


  La concentració davant l’Ajuntament de Blanes i la marxa s’ha fet encapçalada per una pancarta amb una sola paraula: ‘Democràcia’. Val a dir que la lectura del manifest ha estat un pèl accidentada, no tan sols per la pluja que ha començat a caure pocs minuts abans que comencés, sinó perquè hi ha hagut fins a dos talls de llum que han deixat completament a les fosques a tothom.  Data de realització: 10/14/2019 | Data de la darrera actualització: 10/14/2019


  © Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

  Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

  Inici de la pàgina

  © Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300