Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Carlos Galobardes i Susanna Moreno guanyen la VIa Trail Selva Marítima de Blanes disputada diumenge


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/28/2019 10:53:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Carlos Galobardes i Susanna Moreno guanyen la VIa Trail Selva Marítima de Blanes disputada diumenge

El canvi de data de la cursa, que fins ara s’havia fet al maig, no ha tingut bon resultat, de manera que al 2020 es tornarà a emplaçar de cara a la primavera

Aquest passat diumenge ha tingut lloc la VIa Trail Selva Marítima, organitzada per sisè any consecutiu pel Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, i la col·laboració dels consistoris de Tossa i Lloret. Una de les principals novetats de la prova d’enguany ha estat el seu canvi de data de celebració, ja que en les cinc primeres edicions s’havia disputat al maig.


Sortida VIa Trail Selva Marítima des de Tossa de Mar
Inicialment des de l’organització s’havia triat la data del 20 d’octubre –una setmana abans-, però des de l’Ajuntament de Tossa es va demanar endarrerir-ho fins al dia 28 per ajustar millor el calendari de proves esportives. Al haver de fer aquest canvi, la prova organitzada des de Blanes ha hagut de competir amb d’altres que també s’han disputat el passat cap de setmana, fent que l’habitual nombre de participants minvés considerablement.

D’aquesta manera, finalment van participar a la VIa Trail Selva Marítima 218 corredors i corredores, mentre que a la prova del 2018 se’n van inscriure gairebé 500 esportistes. Tot plegat ha fet reconsiderar l’organització que, de cara al 2020, es torni a emplaçar la cursa de cara a la primavera, com s’havia fet durant les cinc primeres edicions consecutives.


Sigui com sigui, ahir la VIa Trail Selva Marítima va continuar oferint l’oportunitat de gaudir del seu principal encant: superar els 23 kilòmetres que separen Tossa de Mar de Blanes fent un recorregut que, majoritàriament, transcorre arran de mar, gaudint dels paisatges de la Costa Brava. L’únic ingredient afegit d’ahir diumenge va ser que, a causa dels recents aiguats de feia uns dies, el terreny estava considerablement enfangat i amb alguns despreniments, obligant a fer alguns petits canvis respecte el recorregut habitual.

Carlos Galobardes i Susanna Moreno, els més ràpids de la 6a Trail

El guanyador de la VIa Trail Selva Marítima ha estat enguany el blanenc Carlos Galobardes, que va invertir 2 hores, 2 minuts i 30 segons en cobrir els 23 kilòmetres de distància. Precisament en la prova de l’any passat, Galobardes es va situar a la segona plaça que, aquest 2019, ha estat per Jordi Baixes, d’Amer, amb un temps de 2 hores, 8 minuts i 16 segons. Per la seva banda, Jonathan Romeo, de Lloret, va situar-se en la tercera plaça, fent la cursa en 2 hores, 8 minuts i 27 segons.


En dones la més ràpida va ser Susanna Moreno, de Montcada i Reixach, que va invertir 2 hores, 40 minuts i 15 segons. La segona posició la va aconseguir Adriana Fernández, de Sant Pere de Torelló, que va fer el recorregut en 2 hores, 44 minuts i 19 segons. Finalment, el pòdium de dones el va completar la corredora danesa que actualment viu a Arenys de Mar, Harriet Kjaer, que va fer un temps de 2 hores, 45 minuts i 28 segons.


L’entrega de premis als tres primers corredors i corredores classificades la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor d’Esports, Pere Lopera, la consellera d’Esports del Consell Comarcal de la Selva, Mònica Rabassa, i el regidor de l’Ajuntament de Blanes, Carlos Garzon. L’arribada dels participants es va situar, com és habitual, al Passeig de Mar, on els corredors i corredores van poder recuperar forces.


A la seva disposició hi havia un complert assortiment d’entrepans, begudes i altres complements com ara fruits secs i fins i tot gominoles salades i dolces. Al llarg del recorregut entre Tossa i Blanes hi havia situats diversos punts d’avituallaments líquids i sòlids. Un dels indrets més emblemàtics que travessen els corredors és el Jardí Botànic Marimurtra, ja que l’organització compta amb la complicitat de la Fundació Carl Faust, que autoritza que es pugui travessar aquest autèntic Museu Natural a l’aire lliure.

Una destacada prova inclosa al calendari ‘Blanes X Runners’

La VIa Trail Selva Marítima ha estat enguany l’avant-penúltima prova inclosa al calendari de la marca ‘Blanes X Runners’ d’aquest 2019. La propera tindrà lloc al novembre, amb el IX Passafred, i la darrera d’enguany, que tancarà el calendari, es farà el 31 de desembre, amb la II Cursa Popular de Sant Silvestre. Enguany el calendari ha inclòs un total de 12 esdeveniments, que es reprendran al 2020 amb un altre clàssic que també organitza el Grup Fondistes Blanes: la Cursa Mar i Murtra.
Data de realització: 10/28/2019 | Data de la darrera actualització: 10/28/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300