Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua sumant establiments de restauració amb certificació “Gluten Free” amb dos nous locals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/31/2019
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes continua sumant establiments de restauració amb certificació “Gluten Free” amb dos nous locals

Des de fa tres anys l’Ajuntament de Blanes treballa per posicionar-se com una de les destinacions turístiques de referència amb el col·lectiu d’intolerància al gluten

Un local del centre de la vila situat al Passeig de Mar, el Restaurant Sant Antoni, i el Bar-Cafeteria de la Ciutat Esportiva Blanes són els dos nous establiments de restauració blanencs que s’han afegit al llistat. Tots dos llueixen la certificació ‘lliure de gluten’ (Gluten Free), que atorga l’Associació de Celíacs de Catalunya, visiblement instal·lat als respectius locals.


Presentació 'Blanes Gluten Free'
Imatges d'Arxiu
L’entitat catalana garanteix que els establiments a qui se’ls dóna aquesta certificació compleixen la Llei de seguretat Alimentària de Catalunya i vetlla perquè no hi hagi contaminació encreuada. És a dir: que un aliment amb gluten no en contamini un altre que no en tenia quan es manipulen els productes a les cuines dels locals de restauració.

Suma d’esforços de l’Ajuntament i els locals de restauració

L’Ajuntament de Blanes, a través del Departament de Promoció de la Ciutat, treballa des de fa tres anys de manera conjunta amb el sector de la restauració de la vila. Més concretament, amb aquells que es mostren interessats per poder-se acreditar com establiments lliures de gluten. A totes les empreses se’ls ofereix un suport tècnic especialitzat per poder donar un servei adequat a les exigències que s’han de complir per obtenir la certificació.

L’objectiu és consolidar Blanes com a vila de referència, una de les destinacions turístiques emblemàtiques en relació al col·lectiu de persones que pateixen intolerància al gluten. Es tracta de facilitar el creixement econòmic de la ciutat amb una marca de reconeguda qualitat que ajudi a assolir un posicionament internacional. Una nova aposta de Blanes per obrir-se a nous perfils de visitants i turistes, després que des de fa temps ja va aconseguir les Destinacions de Turisme Familiar i Turisme Esportiu.


Es treballa per millorar i gestionar de manera correcta la cuina i la sala, i es dóna tota la informació i formació necessàries als seus treballadors. Aquestes accions per a les empreses interessades estan subvencionades en el marc de projectes singulars, ateneus cooperatius i projectes ‘Aracoop. Els dos nous locals que han aconseguit l’acreditació compleixen tota la normativa reconeguda, com ara que tenen fitxes dels productes i llistes dels al·lèrgens.

Tant al Restaurant Sant Antoni com a al Bar-Cafeteria de la Ciutat Esportiva Blanes ja hi ha els distintius que garanteixen una bona atenció a les persones celíaques. El primer establiment de Blanes que va aconseguir la certificació va ser la Rostisseria Les Cabanyes, i fins al moment ja hi ha franquícies com ara Viena o McDonalds que també tenen aquesta mateixa acreditació.

Blanes, Ciutat Gluten Free en tots els seus àmbits

L’Associació de Celíacs de Catalunya i l’Ajuntament de Blanes treballen plegats des del 2016 perquè el municipi on comença la Costa Brava sigui una destinació, una Ciutat Gluten Free, lliure de gluten. Així ho recorda la delegada de l’entitat catalana a la Selva Marítima i l’Alt Maresme, Lluïsa Barberan. Es tracta d’una feina de formigueta, en la qual no valen les presses i cal anar pas a pas perquè els requisits que cal complir per rebre la certificació es compleixin de manera fidedigna.


Aquest compromís del consistori blanenc es tradueix en la implementació dels productes Gluten Free en tots els seus àmbits. No tan sols amb la garantia que els caramels que es reparteixen durant la Cavalcada de Reis són lliures de gluten des de fa molts anys. També s’ha estès a totes les festes que organitza l’Ajuntament de Blanes al llarg de l’any: des de la Xocolatada Popular amb motiu de la Festa dels Copatrons fins als Tallers de Maquillatge que, per exemple, tindran lloc de l’1 al 3 de novembre amb motiu de la III Fira de Tardor, on s’utilitzaran productes lliures de gluten.
Data de realització: 11/02/2019 | Data de la darrera actualització: 11/02/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300