Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’AD Ca la Guidó de Blanes presenta els equips de la nova temporada 2019-2020 amb il·lusió renovada


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/10/2019 09:44:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’AD Ca la Guidó de Blanes presenta els equips de la nova temporada 2019-2020 amb il·lusió renovada

El camp de futbol Pedro Alia Dorado de l’emblemàtic barri blanenc va acollir ahir l’acte de presentació, que van encapçalar l’alcalde, el regidor d’esports i el president de l’entitat

La tarda d’aquest passat dissabte el camp municipal de futbol Pedro Alia Dorado va allotjar la presentació dels equips que defensaran els colors de l’Associació Esportiva Ca la Guidó (AD Ca la Guidó) durant l’actual temporada 2019-2020. L’acte, senzill però viscut amb molta intensitat per tots els integrants de l’entitat, es va fer enmig de l’apretada agenda de partits que van tenir lloc al llarg de tota la jornada d’ahir.


La presentació la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, el regidor d’Esports, Pere Lopera, i el president de l’AD Ca la Guidó, Daniel Cantero, així com diversos membres de la junta directiva, i regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes. També els van acompanyar el delegat comarcal de la Federació Catalana de Futbol, Josep Manel Sánchez, i la delegada a comarques gironines del Futbol Femení, Elvira Solà.


Parlament de l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa
La jornada va ser marcada pel seu caràcter eminentment festiu, amb una graderia plena a vessar de públic que no va parar d’aplaudir. Per això, també es va comptar amb una formació musical molt vinculada al veïnat, la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle, que va amenitzar un breu interludi musical. En aquesta nova temporada hi ha dos equips sèniors que militen a Tercera i Quarta Catalana, així com 13 equips de futbol base federats, entre els quals se n’inclou un de Femení Infantil.


Parlament del president de l'AD Ca la Guidó, Daniel Cantero
Completen el llistat d’equips l’escoleta no federada, la pedrera de l’entitat que configura la base de creixement pels equips de les diferents categories, així com un equip de veterans. Jugadors i jugadores configuren un gruix que volta els 300 esportistes, que defensen els colors de l’emblemàtic club de futbol que dóna vida al no menys carismàtic barri blanenc.

Una entitat amb una trajectòria de 40 anys

Fundat l’any 1979, fa 40 anys, tal com els agrada recordar als mateixos membres de l’entitat, el club es va crear a base de il·lusió, moltes hores de dedicació, aixecat per gent que no cercava cap altra recompensa que veure els seus somnis fets realitat. A finals del 1978 un grup de persones de l’Associació de Veïns de Ca la Guidó (Pedro Alia, Luciano Ortega, José López Corbadaln, etc) tenien la inquietud de crear algun tipus d’activitats per a la mainada.


Van pensar que il·lusionaria molt a la canalla poder practicar algun tipus d’esports, i en això els va ajudar un rector nou destinat a la parròquia del barri que tenia les mateixes inquietuds, en Salvador. Va ser ell i els contactes que tenia els que van acabar propiciant la posada en marxa de l’AD Ca la Guidó, que va participar per primera vegada en la seva història en un torneig, el V Torneig de l’Amistat, durant la temporada 1979-1980.

Abans, també és força remarcable explicar com van aconseguir un camp de futbol on practicar l’esport. Es va haver de negociar amb el propietari d’uns terrenys del costat de la Plaça Montserrat Roig i, després de molt pregar-li, l’amo va acceptar donant pas a la creació de l’espai. Amb l’equip federat i les ganes d’un plegat de persones, doncs, es va aconseguir el què tant s’havia somniat, la creació de l’AD Ca la Guidó.


Una de les anècdotes més entranyables que expliquen és el mètode que utilitzaven al principi per marcar el camp. Ho feien a mà, posant una corda en línia recta i després li tiraven guix a sobre. Així va ser fins que el president de l’equip, José Amate, els va regalar una màquina de marcar que aviat es va guanyar el sobrenom de ‘locomotora’ per la rapidesa amb què podien fer aquesta feina.

També es recorda amb especial estima la figura de Miguel Castilla, que l’any 1978 reunia cada setmana un grup de nois i els portava d’un costat a l’altre per jugar partits de futbol en altres barris de Blanes, o a la veïna població de Palafolls. Des de l’entitat el reconeixen com a una de les figures més emblemàtiques precursor del futur club, que es fundaria un any després, al 1979.




Data de realització: 11/10/2019 | Data de la darrera actualització: 11/10/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300