Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Diverses entitats participen a Blanes en una jornada festiva i cultural convocada per Tsunami Democràtic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/10/2019 09:55:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGODiverses entitats participen a Blanes en una jornada festiva i cultural convocada per Tsunami Democràtic

La celebració es va acollir la tarda-vespre d’aquest passat dissabte a la Plaça d’Espanya, rebatejada com la ‘Plaça 1 d’Octubre’

Blanes ha estat una de les poblacions de Catalunya on s’hi ha celebrat alguns dels més de 400 actes que s’han programat arreu del territori des de cada municipi. S’ha fet seguint la convocatòria del moviment ‘Tsunami Democràtic’, i s’han organitzat actes musicals, lúdics, festius i reivindicatius coincidint amb la jornada de reflexió d’aquest passat dissabte, nou de novembre.


La celebració d’aquestes activitats van estar a la corda fluixa pràcticament fins a darrera hora, ja que els actes en la jornada de reflexió de les eleccions generals que se celebren avui diumenge estaven pendents d’autorització de la Junta Electoral Central. Finalment, la JEC no va prohibir la seva celebració, i tan sols va demanar al govern que els espais públics on s’hi acollissin fossin neutrals.


A Blanes la celebració es va presentar sota el lema ‘La Cultura ens Uneix’, i es va acollir a la Plaça d’Espanya, rebatejada com la ‘Plaça 1 d’Octubre’, i coneguda també per altres noms com ara la ‘Plaça de la Gent Gran’ o bé la ‘Plaça de la República’. Es digui com es digui l’indret, situat al centre de la vila, la festa es va encetar a quarts de cinc, amb jocs infantils i una xocolatada.


A mitja tarda van començar a succeir-se diverses activitats culturals, lúdiques i recreatives. Entre elles, una ballada de sardanes –amb lliçons incloses sobre com es fan els passos llargs i els passos curts pels neòfits en la matèria-, així com una sempre agraïda Cantada d’Havaneres, a càrrec del grup local ‘Cabotatge’. Com és habitual, una de les cançons més celebrades, seguida efusivament pel públic assistent, va ser ‘La Bella Lola’, amb l’indispensable mocador onejant coincidint amb la tornada.Data de realització: 11/10/2019 | Data de la darrera actualització: 11/10/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300