Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

400 jugadors i jugadores defensen els colors del Club de Bàsquet Blanes en aquesta temporada 2019-2020


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/25/2019 11:37:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

400 jugadors i jugadores defensen els colors del Club de Bàsquet Blanes en aquesta temporada 2019-2020

La Ciutat Esportiva Blanes va allotjar ahir la presentació dels equips, que va incloure un homenatge a Marçal López, una de les peces clau de l’entitat, amb qui porta vinculat 30 anys

La pista vermella de la Ciutat Esportiva Blanes va viure el vespre d’aquest passat diumenge una de les jornades més especials que gaudeixen les entitats esportives al llarg de l’any. Es tractava de la presentació dels equips de l’actual temporada 2019-2020, una ocasió per festejar i compartir entre els membres del Club de Bàsquet Blanes, l’entitat que compta amb més components d’entre totes les esportives de la ciutat.


La vetllada es va encetar d’una manera molt festiva, amb una sessió de batucada a càrrec del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera, a l’exterior de la Ciutat Esportiva Blanes. Com a moderns flautistes de Hamelín, els diables van encapçalar una cercavila seguits pels jugadors i jugadores fins a la pista vermella de l’interior del pavelló. Després d’una breu introducció –de nou a càrrec del grup de percussió dels diables-, van anar presentant-se tots i cadascun dels equips.


Es va fer al més pur estil americà, amb un formidable mestre de cerimònies –Carles Verdalet, vinculat al club des de fa dècades-, qui va anar anunciant un a un els jugadors i jugadores dels 21 equips del Club de Bàsquet Blanes. Els i les protagonistes emergien a pista després de passar per una cortina amb la imatge representativa de l’entitat, una pantera negra, passant per un passadís format per la Colla de Diables Sa Forcanera.

Prop de 400 membres dels equips i de l’Escoleta del CB Blanes

El Club de Bàsquet Blanes aplega aquesta temporada un total de 21 equips masculins i femenins federats repartits en diferents categories. Sumen 225 jugadors i jugadores, a banda dels 165 nens i nenes -30 més que l’any passat- que estan aprenent a jugar a bàsquet a l’Escoleta, als centres d’educació blanencs.


En la categoria de dones hi ha els equips de Mini, Pre Infantil, Infantil, Cadet de primer any, Cadet interterritorial, junior nivell A, i Segona Categoria. En homes s’hi compten equips de Mini, Pre Infantil, Infantil promoció, Cadet promoció, Cadet de primer any, Junior Nivell B, Junior interterritorial, Sots-25 A i Segona Categoria. Amb una representació tan nombrosa, la desfilada dels jugadors i jugadores a la pista de joc es va allargar durant gairebé mitja hora, en una festiva sortida aplaudida en tot moment pel públic que omplia la graderia.

Homenatge a Marçal López i participació de Lolita Iglesias

A rengló seguit, van arribar els parlaments oficials, encetats pel president del Club de Bàsquet Blanes, Josep Saraco Pérez, qui es va mostrar lògicament orgullós per la gran quantitat de nois i noies, nens i nenes que enguany defensaran els colors de l’entitat, el més elevat de tots els anys. El president, acompanyat a peu de pista per l’alcalde i regidors del consistori, va encoratjar a tots i totes a seguir compartint una experiència esportiva tan enriquidora, desitjant-los que aconsegueixin molts guanys en la competició, però recordant-los també que el més important és gaudir-ho.


Abans de donar pas al següent discurs, es va aprofitar la solemnitat i particularitat del moment per retre homenatge a una de les figures clau del Club de Bàsquet Blanes: Marçal López. Vinculat a l’entitat durant dècades, ha estat jugador, president durant uns anys, i també va crear l’himne del club, així com el seu logotip. L’entitat sent per ell una estimació molt especial, tal com va quedar demostrat pels aplaudiments amb què es va tancar l’homenatge.


Tot seguit es va comptar amb una altra destacada intervenció: Lolita Iglesias en representació de la Federació Catalana de Bàsquet, qui també està vinculada al club des de fa dècades. De fet, la Lolita va ser una de les primeres jugadores del bàsquet femení a Blanes, més concretament al 1965, i poc després va marxar per incorporar-se al Girona, arribant a ser jugadora internacional.

Parlaments finals i Gran Recapta d’Aliments

El torn de parlaments el van completar el regidor d’Esports, Pere Lopera, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. Tots dos es van afegir a l’esperança que l’actual temporada la gaudeixin els jugadors i jugadores de totes les edats, desitjant-los sort en la competició. Aquí es va tornar a trencar el protocol perquè també prengués la paraula el coordinador del Club de Bàsquet Blanes, alhora que regidor a l’Ajuntament, Kim Romero.

Un cop finalitzada la part més institucional, la litúrgia de l’acte va continuar amb una de les parts que actualment ha esdevingut gairebé indispensable en tota mena d’activitats que apleguen col·lectius: una fotografia de grup que, en aquest cas, era gegantina. Va ser la darrera cirereta del pastís d’un acte gaudit a parts iguals per jugadors i jugadores, membres de l’entitat, familiars i amics.


Per últim, val a dir que al llarg de tota la tarda del diumenge el Club de Bàsquet Blanes es va sumar al Gran Recapte d’Aliments amb una taula de recollida emplaçada en l’accés del públic a la grada de la pista vermella. La vetlada del diumenge es va completar disputant-se dos partits de competició protagonitzats per sengles equips del Club de Bàsquet Blanes abans i després de la presentació.
Data de realització: 11/25/2019 | Data de la darrera actualització: 11/25/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300