Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes acull aquest cap de setmana una nova adaptació dels Pastorets amb un repartiment rejovenit


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/19/2019 02:38:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes acull aquest cap de setmana una nova adaptació dels Pastorets amb un repartiment rejovenit

Els actors i actrius tenen entre 14 i 22 anys, i només repeteix l’’Amo de Tots’. Dirigeixen Carlos González i Xavier Puigdemont, qui havia participat en anteriors adaptacions com actor

Ara que l’arribada del Nadal ja és imminent, Blanes ofereix l’oportunitat els propers dies de reviure una d’aquelles tradicions que s’ha anat mantenint a la vila des de la seva creació, l’any 1929, si bé de vegades fent pauses entre any i any, o bé amb canvis de contingut. Es tracta dels coneguts ‘Pastorets de Blanes’, o més concretament el nou títol amb què es presenta aquest 2019: ‘Seguim Assajant Pastorets de Blanes’.


Assaig de 'Tot Assajant Els Pastorets de Blanes'
Es representarà al Teatre de Blanes aquest proper cap de setmana, més concretament el dissabte dia 21 a les 10 de la nit, i el diumenge 22 a les 6 de la tarda, en sengles funcions que s’espera que –com és habitual- copsin l’interès del públic. Després de la pausa d’un any sense pastorets, el grup ‘Pastorets de Blanes’ torna als escenaris amb una renovació gairebé total dels seus intèrprets.

Una nova adaptació basada en el clàssic nadalenc de Pere Puig i Llensa

Es tracta d’una nova versió adaptada, basada en el clàssic nadalenc escrit l’any 1929 per Pere Puig i Llensa, titulada originàriament ‘Pastors i Misteris’. Fa dos anys el dramaturg blanenc Pep Alum ja va saccejar de dalt a baix l’obra nadalenca, i ara es presenten novetats afegides, coincidint amb una renovació rejovenida gairebé total del repartiment que s’havia anat mantenint els darrers anys.


Ara la majoria d’actors i actrius tenen entre 14 i 22 anys d’edat, i tan sols repeteix un dels intèrprets de l’anterior repartiment: Aitor Roger, que continua encarnant un dels personatges principals, l’’Amo de Tots’. El gruix del repartiment són del grup de teatre ‘Ralek’, format fa uns anys al Casal de Joves de Blanes, així com del ‘Mirall Jove’, o bé nous i noves intèrprets que s’estrenen amb aquesta adaptació, que pertanyen a d’altres entitats locals.

Direcció de Xavier Puigdemont i Carlos González

Estan dirigits per Carlos González i Xavier Puigdemont, del grup de Teatre El Mirall, que agafen el relleu del dramaturg Pep Alum en aquesta tasca. En tot cas, expliquen que s’han posat a disposició dels intèrprets, donant forma a les idees que han anat sorgint. Puigdemont va interpretar durant molts anys un dels personatges principals de l’obra, el pastor ‘Preferit’, i per tant coneix molt bé l’essència d’una representació que han anat visionant generacions senceres de blanencs i blanenques.

Xavier Puigdemont remarca que aquesta nova adaptació és fruit de la contribució de tot l’elenc: “Es tracta d’una adaptació coral, fruit de les contribució de tot el quadre d’actors i actrius. Manté la tradició blanenca, però amb un nou aire i uns canvis en la presentació dels personatges que entenem que no desvirtuen l’essència del què han de ser els ‘Pastorets’. Una essència que continua relatant en definitiva el naixement de Jesús com a rerefons, però presentat a través d’una trama que pren com a referència l’eterna lluita del bé i el mal –àngels i dimonis-, presentats a través de la condició humana i els diferents tipus de personatges que s’hi retraten.


Aquesta nova versió adaptada als nous temps de la tradicional obra blanenca també inclou les melodies de les cançons que ja van ser renovades en l’anterior etapa, i ara es conserven amb alguna novetat afegida. Per això, també hi ha cantants i músics, que s’han integrat a l’escenari. Les entrades, al preu de 8 €, es poden comprar a la taquilla del Teatre aquest divendres 20 de desembre de 18’30 a 20’30 h, o bé online, al web: www.teatredelacostabravasud.cat

Val a dir per últim que, per fer difusió de la representació que tindrà lloc aquest cap de setmana al Teatre de Blanes, el col·lectiu d’actors i actrius ha comptat amb un destacat recolzament. Es tracta de l’actor selvatà, Quim Masferrer, qui va coincidir amb un assaig de l’obra dimarts passat al Teatre amb motiu que ‘El Foraster’ col·laborava amb la ‘5a Nit de Monòlegs’ de Creu Roja. Aprofitant l’avinentesa, els va gravar un missatge en vídeo recomanant a tothom que no s’ho perdi.


Data de realització: 12/19/2019 | Data de la darrera actualització: 12/19/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300