Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Escola Daina i Danstudio presenten ‘La Dansa, el llenguatge secret de l’ànima’ a la Parròquia Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/30/2019 01:37:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Escola Daina i Danstudio presenten ‘La Dansa, el llenguatge secret de l’ànima’ a la Parròquia Santa Maria

Les coreògrafes blanenques Alba Puigdomènech i Natàlia Pérez han presentat aquest desembre un espectacle ple de sensacions, sumant-se a la commemoració dels 700 anys

La Parròquia Santa Maria ha allotjat aquest mes de desembre un impactant espectacle de dansa. Va tenir lloc tot just l’endemà que l’Esbart Joaquim Ruyra va estrenar ‘Tornem a Casa XXL’ en aquest mateix recinte. En aquesta ocasió, la tarda dominical va donar l’oportunitat al públic assistent de poder gaudir d’un emotiu regal pels sentits, que va commoure des del principi fins al final en un entorn, una vegada més, únic i privilegiat.


Espectacle 'La Dansa'
Fotografies: Juan Laguna i Montse Moraleda
Presentat amb el títol ‘La Dansa, el llenguatge secret de l’ànima’, es tractava d’una creació bicèfala de les coreògrafes blanenques Alba Puidomènech i Natàlia Pérez, que van fusionar en un sol cos de dansa les i els alumnes de l’Escola de Dansa Daina i Danstudio, hereva de l’Escola de Dansa Esclat. Tal com es va explicar al principi de l’actuació, l’objectiu va ser poder regalar les expressions més pures, les sensacions més íntimes i les inquietuds més profundes que viu l’ànima immortal abans, durant i després de la vida.

‘La Dansa’, un espectacle ple de sensacions

Un reguitzell de sensacions que van tenir com a fantàstic embolcall les parets de la Parròquia Santa Maria, afegint-se d’aquesta manera als actes commemoratius dels 700 anys que s’han estat celebrant durant tots aquests mesos a Blanes d’ençà de la seva fundació. La música i la dansa al servei d’emocions a flor de pell, perfectament executades per les ballarines i ballarins en harmonia amb un públic entregat des del minut zero.


L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va encapçalar la representació de l’espectacle, i al seu terme va elogiar l’organització tant per l’encert d’haver-se sumat als actes commemoratius dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria com per l’especial sensibilitat i formidable execució dels balls. També es van afegir als seus agraïments membres de la Comissió dels 700 anys, que van assistir igualment a l’actuació.


Durant prop d’una hora, es va navegar entre sensacions nues de l’ànima exposada a diverses tendències. Des de la música espiritual negra i el gospel, passant per la música clàssica i autors contemporanis com Lluís Llach i Joan Manuel Serrat, entre d’altres. També es van representar els neguits i lluites internes que pateix l’ànima quan ha de lluitar entre dues opcions, dues alternatives, una tria que acompanya des de la infantesa fins l’edat adulta.

Col·laboracions especials de ballarins i coreògrafes

A banda de les alumnes dels dos centres de dansa, també es va comptar amb les col·laboracions especials de dos ballarins internacionals que es van formar a Blanes, però que la vida ha dut lluny d’aquí. Aaron Samper va interpretar una coreografia pròpia amb música de Lluís Llach, en una peça titulada ‘Quan l’ànima estima’. Per la seva banda, Henar Garcia va dansar justament el ball ‘Ànima’, amb música de Gustavo Santaolalla, que va encetar la sessió.


Per la seva banda, Eva Mor va col·laborar en la coreografia ‘Quan l’ànima pateix i es revela’, que va interpretar Anna Cerrillo al so de la coneguda saeta de Joan Manuel Serrat. També va col·laborar el ballarí Francesco Palmitesta qui, amb el rerefons de la música de l’Ave Maria, va dissenyar la peça ‘Quan l’ànima ressorgeix del nostre interior’.
Data de realització: 12/30/2019 | Data de la darrera actualització: 12/30/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300