Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La mítica XXXII Cursa Mar i Murtra de Blanes del proper diumenge incorporarà un tercer recorregut de 15 km


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/08/2020 11:19:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La mítica XXXII Cursa Mar i Murtra de Blanes del proper diumenge incorporarà un tercer recorregut de 15 km

Hi haurà tres sortides a les 9, 9’30 i 10 del matí des del Passeig de Mar, amb sengles recorreguts de 15 km, 20 km i 10 km respectivament, amb un topall total de 1.000 participants

Blanes encetarà diumenge vinent la temporada esportiva que marca l’inici del nou any 2020 amb una de les proves més històriques de la vila: la XXXII Cursa Mar i Murtra. En aquesta nova edició hi ha una destacada novetat que cal tenir en compte, i que afegeix un nou al·licient a la veterana cursa que organitza des de fa 32 anys el Grup Fondistes Blanes, amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament i la col·laboració d’altres institucions i empreses.


Sortida Cursa Mar i Murtra 2019
Fotografies: Aitor Roger
La principal novetat és la incorporació d’una tercera cursa, la I Trail Mar i Murtra de 15 km de recorregut, que se suma a la tradicional XXXII Cursa Mar i Murtra de 20 km, i a la VI Cursa Mar i Murtra Sprint de 10 km. Totes tres sortiran i arribaran al mateix punt: el Passeig de Mar, i els trets de sortida s’aniran fent de forma esgraonada a partir de les 9 del matí.

Principals novetats: incorporació de la Trail i entrega de Premis

La primera en començar serà la I Trail Mar i Murtra (15 km), que sortirà a les 9 del matí. La seguiran a 2/4 de 10 la XXXVII Cursa Mar i Murtra (20 km) i la VI Cursa Mar i Murtra Sprint (10 km). El control d’arribada es tancarà a les 12 del migdia, i val a dir que una altra novetat és que, a diferència de totes les anteriors edicions, aquest 2020 es donaran premis per als tres primers classificats a les tres curses, tant en masculí com en femení. Per tant, s’entregaran un total de 18 premis.


Per participar-hi hi ha un topall total de 1.000 dorsals, repartits de la següent manera: 300 per a la I Trail Mar i Murtra; 450 per a la XXXII Cursa Mar i Murtra; i 250 per a la VI Cursa Mar i Murtra Sprint. Les inscripcions es van començar a fer online el passat desembre, i aquesta opció telemàtica es tancarà el proper divendres 10 de gener. Llavors se seguirà fent presencialment el dissabte de 17 a 20 h al Passeig de Mar, o bé l’endemà diumenge abans de la cursa, en cas que no s’hagi arribat encara al límit.

Tres curses amb recorreguts que combinen asfalt i camins de terra

Una de les característiques de la històrica Cursa Mar i Murtra de Blanes que la fa més atractiva pels participants és que combina asfalt i camins de terra, trams planers amb fortes pujades i baixades. Ara bé, la nova prova que s’incorpora enguany, la I Trail Mar i Murtra de 15 km, segueix un traçat diferent al similar que efectuaran els corredors i corredores de les altres dues de 20 km i 10 km.


Sortida Cursa Mar i Murtra 20 km 2019
Totes tres surten des del Passeig de Mar, però la I Trail Mar i Murtra, que comença a les 9 del matí, enfilarà Carrer Ample a munt en direcció a la Rotonda dels Focs passant pel túnel del pas de vianants, diversos camins de sorra fins a Sant Pere del Bosc, i tornada pel pont elevat en direcció a l’Avinguda Joan Carles I. A partir d’aquí, es seguirà pel camí de sorra del costat de l’Escola Carles Faust per anar a buscar el Carrer de la Cala, la baixada per la Cala Sant Francesc, pujada a Sant Joan i tornada al centre de la vila, accedint pel Carrer Muralla i Passeig de Mar.

Per la seva banda, les altres dues curses que comencen a 2/4 de 10 i a les 10 del matí seguiran pel Passeig de Mar en direcció al Passeig de S’Abanell. La cursa clàssica de 20 km, la XXXII Mar i Murtra, arriba fins al Delta de la Tordera, voreja la ribera del riu i segueix en direcció a la Ciutat Esportiva Blanes. Allà continua pel bosc d’en Rabassa, el Turó de Muntells, el Santuari del Vilar i tornada per camins forestals per entrar de nou al nucli urbà pel pont de Mas Borinot i retorn al centre.


Arribada Buba Sabaly, 1er Classificat Cursa Mar i Murtra de 20 km
És híbrida, perquè tant transcorre arran de mar per asfalt, com per terra al costat del riu, camins forestals i tornada per asfalt fins arribar al Passeig de Mar. Per la seva banda, el recorregut de la VI Cursa Mar i Murtra de 10 km és totalment pla i voreja tot el Passeig de S’Abanell, arran de mar. S’endinsa pels terrenys del costat de la Tordera i els càmpings i enllaça amb el punt de bifurcació per arribar igualment el lloc de confluència de la sortida.

Informació complementària i mesures Policia Local de Blanes

En tots tres casos, a la seva arribada al Passeig de Mar s’ofereix un esmorzar a tots els participants per reposar forces, es lliuren diversos obsequis i, com a novetat ja esmentada, es farà l’entrega de premis als corredors i corredores que s’hagin classificat en les tres primeres posicions. Tanmateix, hi ha un servei de guarda-roba a partir de les 8 del matí, i dutxes disponibles a la Ciutat Esportiva Blanes.


Arribada Enric Garcia, 1er Classificat Cursa Mar i Murtra de 10 km
La Policia Local de Blanes vetllarà per la seguretat dels participants en les tres curses amb diverses mesures de protecció i restriccions circulatòries. A partir de les 9 del matí i fins quarts d’1 del migdia s’aniran fent talls de circulació de forma esglaonada en els carrers que formen el recorregut de cursa, així com a l’Avinguda Joan Carles I, en el tram comprès entre la Carretera d’Accés a la Costa Brava i la rotonda de la Plaça de l’Escorxador. Aquest tram estarà tallat el trànsit en sentit centre urbà, fins i tot pel transport públic de viatgers.

Per a més informació de les tres curses Mar i Murtra 2020 i per a inscripcions: http://www.fondistesblanes.cat/CURSA-MAR-i-MURTRA/RECORREGUTS/index.php/
Data de realització: 01/08/2020 | Data de la darrera actualització: 01/08/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300