Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Diverses incidències a Blanes, cap d’elles de gravetat, a conseqüència del temporal ‘Glòria’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/21/2020 03:57:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Diverses incidències a Blanes, cap d’elles de gravetat, a conseqüència del temporal ‘Glòria’

S’ha hagut de tallar el trànsit a la Plaça dels Països Catalans per una esquerda detectada sobre la riera de la Vall de Burg, i s’han suspès les classes als centres educatius avui a la tarda i dimecres

El segon dia consecutiu en què el temporal ‘Glòria’ està afectant amb més força aquest municipi, s’estan deixant notar les seves conseqüències encara amb més intensitat respecte el passat dilluns. Sortosament, cap de les incidències registrades fins al moment han estat de gravetat. Els cossos de seguretat i emergència –Policia Local i Protecció Civil, amb el suport dels Bombers de la Generalitat- han continuat especialment amatents durant totes aquestes hores per atendre-les.


Esquerda al muret de sortida de la riera, a tocar amb Sa Palomera
Aquest migdia l’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat, ha decidit suspendre les classes de tots els centres educatius –Escoles Bressol Municipals, Ensenyament de Primària i Secundària i l’Escola d’Adults-, tant aquesta tarda de dimarts com demà dimecres durant tota la jornada. Cada centre adoptarà les mesures necessàries per fer efectiva la mesura, donada a conèixer després que dilluns ja es va decidir com a mesura preventiva suspendre les activitats a l’aire lliure en camps de futbol i altres espais exteriors.

D’altra banda, el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes també ha decidit suspendre l’activitat a la Ciutat Esportiva Blanes. En aquest sentit, s’ha donat avís a totes les entitats esportives així com als usuaris que tenien previst utilitzar les instal·lacions aquesta tarda, alertant-los que no hi hauria cap mena d’activitat, inclosos entrenaments i altres tipus d’esdeveniments des de les tres de la tarda. La mesura només afecta la tarda-nit d’avui dimarts.


Passeig de S'Abanell inundat
Igual que ja va estar fent durant les anteriors jornades, avui dimarts l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha acompanyat els cossos d’emergència municipal durant el patrullatge de la matinada i fins a primera hora del migdia, per conèixer de primera mà totes les incidències que s’han anat produint. El responsable polític directe de la Policia Local i Protecció Civil manté un diàleg constant amb els dos comandaments, així com amb representants d’altres estaments i institucions del territori.

Incidències més destacades a la Riera de la Vall de Burg i en un restaurant

Una de les incidències més destacades ha estat una esquerda que s’ha detectat a la Plaça dels Països Catalans, al vial per on circulen els vehicles a pocs metres del mar. Policia Local i Protecció Civil han tancat l’accés de vehicles per precaució, després que avui al matí l’Enginyera Tècnica i el Cap d’Enginyeria han fet una primera inspecció, aconsellant que no passin vehicles per aquest tram.


Esquerda a la Plaça dels Països Catalans
L’esquerda està localitzada a la part superior del calaix soterrat de conducció de la riera de la Vall de Burg, una de les principals vies de sortida a mar obert del municipi, que recull les aigües pluvials de diversos barris de Blanes. Per poder saber l’abast de la incidència, caldrà esperar que el temporal de mar amaini per fer una inspecció més a fons, un extrem que ja s’ha donat a conèixer a l’ACA, l’Agència Catalana de l’Aigua.

L’altra incident destacat s’ha localitzat al Restaurant Cala Bona, a la cala de Blanes que duu el mateix nom. La força de les onades ha entrat a l’interior de l’establiment, arrossegant i malmetent el material que hi havia al seu interior, així com la seva infraestructura i l’habitacle en general. L’establiment de restauració està tancat durant aquests mesos, ja que tan sol obre per temporada, des de setmana santa fins a la tardor.


Restaurant Cala Bona afectat pel temporal
També s’ha barrat el pas en altres trams del Passeig de S’Abanell, igual que ja es va haver de fer ahir dilluns, a conseqüència de la invasió d’aigua de mar al vial per on circulen els vehicles. Un altre dels accessos que continua barrat al pas de vehicles és el tram final de l’Avinguda Vila de Madrid, on segueix una gran massa d’aigua acumulada.

D’altra banda, els fots embats del temporal i l’ímpetu de les onades han provocat danys materials en diversos indrets al llarg de la costa de Blanes. Un d’ells ha estat l’arrencada de les lloses superiors en alguns trams del muret que separa la platja del vial de vianants, així com un forat de grans dimensions a la passera natural de pedres que hi ha a la sortida de la riera principal de Blanes, a tocar de Sa Palomera.

Inundacions i seguiment del cabal del riu Tordera

Altres incidències que s’han registrat han estat inundacions en baixos i pàrquings de diversos edificis, així com durant la nit al centre de la vila, especialment al Carrer Ample, on hi havia uns 20 centímetres d’alçada d’aigua. Precisament un dels indrets on periòdicament s’estan fent patrullatge tant de la Policia Local com de Protecció Civil és al riu Tordera, on el cabal ha estat augmentant durant les darreres hores.


Cabal d'aigua en augment a la Tordera
L’Ajuntament de Blanes ha rebut un comunicat del CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya) en què es dóna a conèixer una informació de l’ACA segons la qual s’ha superat el nivell d’alerta en el riu Tordera a l’estació de Fogars de la Selva amb 50 m3/s, així com a l’estació de la Llavina amb 10m3/s. Per això, es recomana a la ciutadania evitar els accessos a la llera del riu, guals, creuaments a nivell i punts baixos en diversos municipis de la Conca de la Tordera.
Data de realització: 01/21/2020 | Data de la darrera actualització: 01/21/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300