Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Neus Fanals, Zoe Hinojosa i Anna Felip, premiades a l’11è Concurs Literari de Relats Breus de Joves de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/25/2020 10:03:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Neus Fanals, Zoe Hinojosa i Anna Felip, premiades a l’11è Concurs Literari de Relats Breus de Joves de Blanes

Els Premis Bolleré, per a joves de 12 a 25 anys, es van lliurar ahir divendres, coincidint amb el 6è aniversari de la posada en marxa de la Biblioteca Jove

La Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes va allotjar ahir divendres la proclamació pública del veredicte, així com el lliurament de premis de la onzena edició del Concurs de Relats Breus escrits per Joves, els Premis Bolleré. Convocats i organitzats per l’Ajuntament, l’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament, Marina Vall-Llosada, delegada de l’Àrea de la Biblioteca.


Les tres guardonades, amb l'alcalde, la tinenta d'alcalde,
membres del Jurat Qualificador, i el mag Igor
També van assistir-hi alguns dels membres del jurat del certamen literari juvenil en llengua catalana i castellana. En aquesta nova edició han encapçalat el jurat la pròpia regidora, Marina Vall-Llosada, així com Lourdes Domènech, Roser Atmetlla, Gisela Bayé i Gemma Ciuró, directora de la Biblioteca Comarcal, amb el suport a la secretaria d’Anna Rosa Bou.


Lectura fragment obra guanyadora a càrrec de Zoe Hinojosa
El certamen està estructurat en dues categories guardonades amb dos premis en metàl·lic cadascuna, de diferent quantia en funció de les edats: primer premi i finalista. Està adreçat a joves que tinguin entre 12 i 25 anys, sumant les dues categories. En total han participat 23 treballs: 13 obres en la categoria ‘A ‘de 17 a 25 anys, i 10 escrits en la categoria ‘B’ de 12 a 16 anys.

Neus Fanals, Zoe Hinojosa i Anna Felip, premiades a l’11è Concurs Bolleré

En la categoria ‘B’ per a joves de 12 a 16 anys, el primer premi de 200 € ha estat per a Neus Fanals i Mola amb el relat titulat ‘Incertesa’, signat amb el pseudònim ‘Esperança’. En aquesta mateixa categoria, la finalista ha estat Zoe Hinojosa González, que ha rebut 50 € pel seu treball ‘Invencibles’, presentat amb el pseudònim ‘ZHG’.


Marina Vall-Llosada amb la guanyadora del Premi
Finalista Categoria A, Anna Felip
Per la seva banda, en la categoria ‘A’ per a joves de 17 a 25 anys el primer premi, dotat amb 500 €, ha estat declarat desert pel jurat, qui va considerar que cap dels escrits que optaven al guardó reunien suficients condicions. Sí que hi hagut reconeixement en la categoria finalista, guardonada amb 200 €. L’ha guanyat Anna Felip Palaus amb el treball ‘Doble Cara’, presentat amb el pseudònim ‘Pop Blau’.

Entrega dels guardons coincidint amb el 5è aniversari de la Biblioteca Jove

La proclamació pública del veredicte i entrega de premis de l’11è Concurs Bolleré de Blanes va tenir lloc ahir divendres per un motiu molt especial. Es va triar aquesta data perquè es commemorava el sisè aniversari de la posada en marxa de la Biblioteca Jove, la sala de la Biblioteca Comarcal especialitzada en el públic juvenil. L’acte el va encetar Gemma Ciuró, directora d’aquest servei públic, donant pas tot seguit al lliurament dels tres premis.


Benvinguda a càrrec de la directora de la Biblioteca
Comarcal, Gemma Ciuró
Perquè el públic assistent conegués de primera mà un tasteig de les obres guardonades, les seves autores van llegir sengles fragments dels treballs distingits amb els respectius guardons. Per amenitzar la vetllada, es va comptar amb la col·laboració del mag Igor, amb trucs d’imatge de proximitat protagonitzats per les tres joves autores.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, en la cloenda de l'acte
El lliurament dels XI Premis Bolleré, el Concurs Literari de Relats Breus per a Joves, es va tancar amb un breu parlament de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. El batlle va destacar la qualitat dels treballs premiats, encoratjant els i les joves a seguir conreant l’art de la literatura. Una fotografia de família del i les protagonistes va posar el punt i final.


Número de màgia del Mag Igor
Data de realització: 01/25/2020 | Data de la darrera actualització: 01/25/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300