Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes farà una neteja popular el divendres 31 de gener per recollir els residus dipositats pel Temporal Glòria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/27/2020 02:28:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes farà una neteja popular el divendres 31 de gener per recollir els residus dipositats pel Temporal Glòria

El Departament de Residus de l’Ajuntament centralitza els nombrosos oferiments que s’estan rebent: el lloc de trobada és a Sa Palomera el divendres 31, i la neteja es farà de 9’30 a 13 h.

L’Ajuntament de Blanes ha organitzat una neteja ciutadana popular per aquest proper divendres 31 de gener amb l’objectiu de recollir els residus que han quedat dipositats a les platges blanenques pel Temporal Glòria. El Departament de Residus de l’Ajuntament de Blanes està centralitzant aquesta activitat per poder coordinar la logística.


Platja del Passeig de la Marina, dilluns al migdia
Des de finals de la setmana passada diversos col·lectius, entitats i particulars s’han anat oferint al consistori blanenc per fer una neteja voluntària popular del litoral, on han anat a parar residus naturals i d’escombraries. El volum d’oferiments ha estat tal que, fins al moment, ja són centenars el gruix de persones que configuren la llista de voluntaris i voluntàries que contribuiran en l’acció.

Neteja Popular el Divendres 31 de gener de 9’30 a 13’00 h.

La neteja s’ha programat per aquest proper divendres 31 de gener, des de les 9’30 del matí i fins les 13’00 h del migdia. El punt de trobada, on se centralitzarà l’acció, serà a la Platja de Sa Palomera, on s’hi instal·larà una carpa informativa. Aquí es repartiran guants i bosses per anar fent la recollida i facilitar la tasca a tothom qui vulgui contribuir-hi.

Els voluntaris i voluntàries poden anar a netejar la part del litoral que vulguin, i un cop hagin finalitzat la tasca, podran dipositar els residus que vagin recollint en espais habilitats al llarg de tota la zona. D’aquesta manera es facilitarà que posteriorment passin els operaris de l’empresa de neteja municipal, NORA, i recullin els residus per transportar-los als corresponents abocadors.


Platja de Sa Palomera, dilluns al migdia
La part més afectada, on es concentra un major volum de residus –que són sobretot naturals: vegetació, troncs, etc- és al tram comprès entre Sa Palomera i la desembocadura de la Tordera. Es tracta, doncs, del mateix espai de Sa Palomera, així com de les platges dels Passejos de la Marina i S’Abanell, on aquest cap de setmana ja s’han vist grups reduïts de ciutadans i ciutadanes que van encetar la neteja pel seu compte.

Inscripcions Neteja Popular Ciutadana 31 gener

Tothom qui vulgui pot afegir-se a l’acció ciutadana, anàlogament a com ja s’ha fet recentment al Jaciment Romà d’Els Padrets, i a diversos espais públics –platges, zones boscoses, espais naturals- d’arreu del municipi. Ara bé, es demana que en la mesura del possible es posin en contacte amb el Departament de Residus de l’Ajuntament de Blanes.

Es tracta de poder fer una previsió del nombre de persones que hi participaran, i així tenir suficient material de suport disponible. Per contactar-hi es pot fer telefònicament trucant al 972 379 331, o bé mitjançant correu electrònic: residus@blanes.cat
Data de realització: 01/27/2020 | Data de la darrera actualització: 01/29/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300