Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta els actes de la ‘Setmana per la Pau 2020’ amb la presentació del ‘II Calendari Interreligiós’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/28/2020 01:49:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes enceta els actes de la ‘Setmana per la Pau 2020’ amb la presentació del ‘II Calendari Interreligiós’

L’almanac inclou dates de festivitats de les diferents comunitats religioses que conviuen a Blanes, i dies assenyalats de caràcter civil i social, com per exemple el Dia Internacional de la Dona

Aquest passat dilluns al vespre la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal va ser l’escenari que va acollir ahir el primer dels actes inclosos en la programació de la ‘Setmana per la Pau 2020’ de Blanes. El punt de partida del cicle va ser la presentació del ‘II Calendari Interreligiós’, que s’ha editat en aquest municipi per segon any consecutiu.


L'alcalde, Àngel Canosa; la regidora d'Acció Social i Igualtat,
Marian Anguita; i el regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor,
mirant el Calendari Interreligiós 2020
Es tracta d’un almanac que recull les festivitats que hi ha al llarg de l’any, celebrades per les diferents comunitats religioses de la vila, així com tot aquell seguit de dates assenyalades de festes de caràcter civil o social. Dies destacats, com per exemple el 30 de gener, quan se celebra el Dia Internacional de la Pau i la No Violència, o bé el 8 de març, el Dia Internacional de la Dona.

La idea d’editar el ‘Calendari Interreligiós de Blanes’ va sorgir l’any passat de la Taula de Diàleg Interreligiós. Al seu temps el Departament d’Acció Social municipal va assumir el compromís que se’n fes un de nou en cada nova anualitat. Els membres d’aquest òrgan van considerar que una de les millors maneres de donar a conèixer quins són els seus dies senyalats de les diferents comunitats religioses que conviuen a Blanes era aplegar-ho sota un mateix marc de referència.


Representants de dues de les comunitats religioses
presenten el 'Calendari Interreligiós 2020'
Les comunitats que formen part de la Taula de Diàleg Interreligiós són: les Parròquies de Santa Maria, de la Sagrada Família i de Santa Teresa; les Comunitats Islàmiques de la Mesquita Rahma, i de la Mesquita Annour; l’Església Evangèlica Baptista; l’Església Evangèlica de Filadelfia; el Centre Cristià Feam; la Parròquia Ortodoxa de Santa Cecília Màrtir; l’Assemblea de Dios Koinonia i els Testimonis de Jehovà.

Un total de 62 dates assenyalades al 2020

Hi 62 dates assenyalades, i la major part s’apleguen al voltant del desembre i gener, així com a l’abril, quan se celebra la Setmana Santa catòlica. La intenció és justament aquesta, fugir dels calendaris que s’utilitzen de manera més habitual, gregorians o cristians, i fer una mirada polièdrica al temps mesurat des d’una perspectiva diversa. L’inici de les festivitats depèn de la visió directa de la lluna com el Ramadà, del qual no es pot determinar el dia exacte fins a unes hores abans.


El calendari ofereix uns coneixements bàsics de les festes i celebracions més emblemàtiques de cada tradició religiosa i del pensament no religiós, amb la voluntat de promoure l’empatia i el respecte envers aquells que tenen unes creences diferents de les pròpies. També ha nascut amb la vocació de ser una eina per apropar tots els veïns i veïnes a la diversitat i realitat religiosa que hi ha a Blanes, reflectint la seva rica pluralitat.

La presentació del calendari el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat per la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, així com del regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor. També van assistir representants de les comunitats que han contribuït a fer-lo realitat, i que formen part de la Taula Interreligiosa de Blanes.

Inici del cicle d’activitats de la ‘Setmana per la Pau de Blanes’

La presentació del ‘II Calendari Interreligiós 2020 de Blanes’ ha significat l’inici de tot uns seguit d’activitats que tindran lloc fins el proper divendres en aquest municipi, amb motiu d’una nova edició del cicle de la ‘Setmana per la Pau 2020’ de Blanes. El cicle continuarà aquest mateix dimarts amb una xerrada de sensibilització a càrrec de ‘Proactiva Open Arms’ que tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes a les 7 de la tarda.


Demà dimecres la mateixa sala plenària, de nou a les 7 de la tarda, allotjarà el lliurament dels Fons Econòmics als Projectes de Cooperació amb el Tercer Món corresponents al 2019. Dijous hi haurà dues activitats paral·leles en dos indrets diferents. El més destacat serà la lectura del Manifest per la Pau 2020, que tindrà lloc a 2/4 de 7 de la tarda al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, poc abans que comenci el Ple Municipal de les 7 de la tarda.

El segon acte programat el dijous és l’’Hora del Conte’, que també començarà a 2/4 de 7 de la tarda a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal. En aquesta ocasió el grup ‘La Minúscula’ explicarà la narració que duu per títol ‘Contes per un món millor. El darrer acte que tancarà la ‘Setmana per la Pau 2020’ a Blanes tindrà lloc el divendres 31 de gener, amb la ‘III Marxa per la Pau’, promoguda per la Taula Interreligiosa de Blanes, que sortirà des de la Biblioteca Comarcal i finalitzarà davant l’edifici de l’Ajuntament.
Data de realització: 01/28/2020 | Data de la darrera actualització: 01/28/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300