Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes protagonitza la Festa de la Vela Catalana 2020, acaparant diversos reconeixements


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/04/2020 10:45:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes protagonitza la Festa de la Vela Catalana 2020, acaparant diversos reconeixements

El Club de Vela Blanes i l’Ajuntament han rebut sengles distincions en la festa que va tenir lloc el passat cap de setmana

La Festa de la Vela Catalana 2020, que va tenir lloc divendres passat al vespre al Museu Marítim de Barcelona, va tenir com un dels seus protagonistes la ciutat de Blanes, a través dels nombrosos reconeixements que es van lliurar al Club de Vela Blanes, així com la distinció que també es va entregar a l’Ajuntament d’aquest municipi. Els premis corresponen a la temporada 2019, i en total els representants de Blanes van haver de pujar a recollir algun guardó en una dotzena d’ocasions.


Festa de la Vela - Fotografia: Federació Catalana de Vela
Una de les vegades va ser quan el Comodor del Club de Vela Blanes, Xavi Manresa, va ser escollit com a ‘Comodor de l’Any a Catalunya’, com a màxim responsable de l’entitat blanenca. La seva tasca a la institució, la seva implicació amb la vela social i la seva feina dins la Junta Directiva de al FCV, l’han fet mereixedor d’aquest guardó. Altres membres del Club de Vela Blanes que han rebut guardons han estat diversos representants de la classe creuer.


El comodor del Club de Vela Blanes, Xavi Manresa, premiat
com a 'Comodor de l'Any'
En aquesta categoria XMERIT de Tito Moure, KORRIGAN de Joan Balaguer i BEAGLE de Roger Ferrer han acaparat els premis al Campionat de Catalunya i Copa Catalana. En vela lleugera el regatista de la classe Finn, Carlos Ordóñez va rebre la distinció com a Campió d’Espanya absolut. La vela adaptada va rebre també el guardó obtingut al Campionat Catalunya que van recollir el Director Tècnic del Club i la tripulació del Club Esportiu El Vilar (Aspronis).

Compromís Social del Club de Vela i l’Ajuntament de Blanes

El compromís del Club de Vela Blanes amb les persones amb discapacitat intel·lectual, i en general amb els col·lectius de persones amb diversitat funcional, l’ha portat a rebre el premi social de ‘Vela Inclusiva amb Família’. Sensibilitzat també amb el medi ambient, el club va rebre el premi social de Vela Sostenible, per la seva implicació en la campanya “per un mar sense plàstics”. L’impacte mediambiental de l’ús “abusiu” de plàstics va portar al club a prendre iniciatives per salvaguardar el medi natural que ens envolta.
També va pujar a l’escenari a recollir un guardó, en aquest cas en representació de l’Ajuntament de Blanes, el regidor d’Esports, Pere Lopera: el ‘Premi d’Esport Blau Escolar’. L’han concedit la pròpia Federació Catalana de Vela, el Departament d’Educació i del Consell Català de l’Esport. Aquesta iniciativa vol formar, en matèria de navegació i de cultura de mar, a més de milers de nens i nenes de 5è de primària dels Centres Educatius d’arreu del litoral català.


Fotografia de Grup amb representants del Club de Vela Blanes
Fotografia: Club de Vela Blanes
Des de finals de setembre, el municipi de Blanes participa amb l’Escola Joaquim Ruyra d’aquest projecte, i enguany s’hi ha afegit l’Escola Cor de Maria. Pere Lopera, regidor d’esports i participació ciutadana de l’Ajuntament de Blanes, va recollir el guardó. La Festa de la Vela Catalana 2020 va comptar amb la participació de prop de mig miler de convidats i convidades, i el van encapçalar el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; i una nodrida representació d’expresidents de clubs, col·laboradors, entitats, regatistes, navegants, jutges i tècnics.
Data de realització: 02/04/2020 | Data de la darrera actualització: 02/04/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300