Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El III Concurs de Dansa Vila de Blanes del 7 al 9 de febrer, capdavanter a Catalunya amb diverses novetats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/05/2020 10:23:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOEl III Concurs de Dansa Vila de Blanes del 7 al 9 de febrer, capdavanter a Catalunya amb diverses novetats

Per tercer any consecutiu el Teatre de Blanes esdevindrà la capital de la dansa amb la participació de 32 escoles de Catalunya i València, amb la previsió de lliurar 1.300 distincions

Blanes serà la capital de la dansa indiscutible aquest cap de setmana, amb la celebració del III Concurs de Dansa Vila de Blanes que s’allotjarà per tercer any consecutiu al Teatre de Blanes. Es tracta d’un esdeveniment que, en tan sols tres anys, ha multiplicat exponencialment el ressò que està tenint en el món de la dansa. Una prova irrefutable és que, després que les dues primeres edicions s’han fet coincidint amb un cap de setmana, aquest 2020 s’ha hagut d’ampliar a tres dies per poder donar resposta a la demanda.II Concurs de Dansa Vila de Blanes 2019 - Pre Professionals
D’aquesta manera, el certamen tindrà lloc del 7 al 9 de febrer, des del divendres i fins diumenge a la nit. Participaran més del doble de ballarins i ballarines que ho van fer en la primera edició del 2018, i inclourà un bon grapat de novetats a banda de l’ampliació del nombre de dies de duració. Una de les més destacades és que per primera vegada hi haurà sengles premis per al millor ballarí de Clàssic i per al millor ballarí de Contemporani.

Màster Class i Sessions de Coaching

Una altra novetat és la incorporació de sessions de Master Class pels Ballarins Pre Professionals, així com sessions individuals de Coaching. Les impartiran destacades figures del món de la dansa a Europa: Catherine Allard, ballarina i coreògrafa belga i actual directora artística de la companyia IT Dansa, així com la professora de dansa Cathy Martin, de l’Elmuhrst Ballet School i el Royal Ballet School de Londres.


Totes dues formen part d’un prestigiós jurat que encapçala Elias Garcia, director artístic de l’Acadèmia del Ballet de Catalunya. També formen part del jurat David Campos, del Ballet de Catalunya; Mandy Guidi, de l’IAB d’Escòcia; Anna Pujol, del Corello Centre de Dansa; i Camille Granet, de l’Atteneo de la Dansa Siena, a França. Seran ells i elles qui decidiran els ballarins i ballarines que rebran les prop de 1.300 distincions que es lliuraran al llarg de tres dies.

Tres dies d’intenses sessions de dansa en diferents disciplines

El III Concurs de Dansa Vila de Blanes s’encetarà el migdia d’aquest proper divendres a les tres del migdia, en una primera sessió que s’allargarà fins a les 10 de la nit. L’endemà dissabte la segona jornada començarà a les 8 del matí i finalitzarà pels volts de les 10 de la nit i, per últim, la darrera sessió del diumenge 8 de febrer es farà des de les 8 del matí fins les 10 de la nit.


Aquesta darrera sessió inclourà com a cirereta del pastís amb la Gala del III Concurs de Dansa Vila de Blanes, que comptarà amb la participació del Ballet de Catalunya, els Ballarins de IT Dansa, i de l’Acadèmia de David Campos. També hi seran presents ballarins i ballarins de Blanes: Henar Garcia, així com alumnes de l’Escola de Dansa Daina i de Danstudio. Un cop finalitzada la gala, es farà el darrer lliurament de premis, el més destacat perquè es tracta dels guardons que es lliuren als Pre Professionals.

Al llarg dels tres dies competiran al concurs ballarins i ballarines des dels 8 fins als 20 anys d’edat, en diferents disciplines de dansa: fusió, jazz, contemporani, clàssic, i la categoria de pre professionals. En aquesta darrera categoria hi ha hagut enguany 45 ballarins, gairebé el triple que en la primera edició. En total, aquest 2020 hi ha 481 inscrits, més del doble que en la primera edició, quan van participar-ne 209.


Organitzat per l’Escola de Dansa Elancé, compta amb la col·laboració de l’Esbart Joaquim Ruyra, l’Escola de Dansa Daina i Danstudio, i amb el suport del Teatre de Blanes, l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament i Àudio Selva. El concurs està obert a què el públic pugui assistir-hi, amb preus d’entrada populars que van des dels 8 € fins al 25 €, segons el nombre de sessions als què es vulgui assistir.


Divendres les sessions obertes al públic són des de les 5 de la tarda fins les 10 de la nit, i tant l’endemà dissabte com diumenge des de les 9 del matí fins les 10 de la nit. Les entrades es vendran a la taquilla del Teatre de Blanes una hora abans que comenci el concurs, o bé es poden consultar preus i horaris al web del Teatre de la Costa Brava Sud: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/195-iii-edicio-concurs-de-dansa-vila-de-blanes.htmlData de realització: 02/05/2020 | Data de la darrera actualització: 02/05/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300