Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Mundial de la RÓdio amb un programa especial a l’emissora municipal


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 02/13/2020 12:39:06 PM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

RadioBlanesBlanes celebra el Dia Mundial de la RÓdio amb un programa especial a l’emissora municipal

L’alcalde, └ngel Canosa, i la regidora de la rÓdio, Marina Vall-Llosada, han participat en un programa protagonitzat pels actuals i anteriors responsables dels espais radiof˛nics

Coincidint amb el Dia Mundial de la RÓdio que es commemora aquest dijous, 13 de febrer, l’emissora municipal de Blanes ha organitzat una programaciˇ especial que ha comenšat a les 10 del matÝ i s’ha allargat fins les 2 del migdia. Precisament han estat l’alcalde de Blanes, └ngel Canosa, i la tinenta d’alcalde de RÓdio Blanes, Marina Vall-Llosada, els qui han encetat la programaciˇ parlant del present i futur de l’emissora municipal.


Dia Mundial de la RÓdio 2020 a RÓdio Blanes
En aquest sentit, └ngel Canosa ha destacat el servei p˙blic que ofereix RÓdio Blanes, que continua dirigida per Joanna Fernßndez, una veterana amb mÚs de 30 anys de traject˛ria en el mˇn de les rÓdios locals. A l’hora de parlar del futur, l’alcalde ha avanšat que caldrÓ derivar cap a un nou model de gestiˇ, agraint la tasca tant de la directora com del gran nombre de colĚlaboradors i colĚlaboradores que continuen donant contingut a RÓdio Blanes.

Dia Mundial de la RÓdio protagonitzat pels colĚlaboradors i colĚlaboradores

Precisament els responsables de diferents espais radiof˛nics, tant els que estan actualment en antena, com els quŔ havien format part de la graella, han estat els protagonistes del programa especial d’avui dijous. El programa, que s’ha emŔs en directe des dels estudis de RÓdio Blanes, ha estat condu´t per un dels actuals colĚlaboradors, Carles Bullanga, que condueix i dirigeix ‘La Bullanga’.


Un dels nous programes amb quŔ compta l’emissora de rÓdio Ús ‘La Llotja’, dedicat al mˇn de l’esport, que s’ha posat en marxa coincidint amb aquest principi del 2020, i que pren el relleu als espais que en el seu temps ja s’havien fet, com per exemple ‘Fora de Joc’ o ‘Pilotes Fora’. Tanmateix, al llarg de l’especial s’ha avanšat el contingut d’un programa especial que s’emetrÓ amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, aixÝ com d’un nou projecte que s’estÓ treballant de manera conjunta amb l’Oficina de CatalÓ de l’Ajuntament de Blanes.


TambÚ hi ha hagut moments per a la nostÓlgia, recordant diversos programes que s’emetien amb anterioritat. Les veus dels antics i antigues colĚlaboradores, les que identificaven aquests espais, s’han encarregat de mirar enrere i capbussar-se en la mem˛ria de les ones blanenques. Les quatre hores les ha amenitzat una selecciˇ musical de tots els temps, amb canšons relacionades amb la rÓdio.

Dia Mundial de la RÓdio des de fa nou anys

La idea de commemorar el Dia Mundial de la RÓdio va nÚixer del president de l’AcadŔmia Espanyola de la RÓdio, Jorge ┴lvarez, qui va solĚlicitar la instauraciˇ d’aquesta celebraciˇ el gener de 2008. Ho va fer al director general de la UNESCO, Koichir÷ Matuura, i va ser finalment a finals del 2011 quan es va proclamar el Dia Mundial de la RÓdio.


L’any segŘent, al 2012, l’AcadŔmia Espanyola de la RÓdio va impulsar la creaciˇ del ‘ComitŔ Internacional del Dia Mundial de la RÓdio’ per promoure celebracions de carÓcter anual coincidint amb aquest dia. Els dos primers anys -2012 i 2013- el tema de fons del Dia Mundial van ser genŔrics, mentre que en les segŘents edicions les temÓtiques han estat la igualtat de gŔnere, els joves, les emergŔncies en situacions de desastre, el p˙blic, els esports, la tolerÓncia i la pau i, finalment aquest 2020, la diversitat.Data de realitzaciˇ: 02/13/2020 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 02/13/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal | PolÝtica de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300