Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Rotary Club Blanes-Costa Brava Sud celebra aquest 2020 el seu 30è aniversari amb una exposició i un dinar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/14/2020 04:08:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Rotary Club Blanes-Costa Brava Sud celebra aquest 2020 el seu 30è aniversari amb una exposició i un dinar

L’alcalde, Àngel Canosa, i la presidenta de l’entitat, Raquel Tiñena, han encapçalat avui al migdia la inauguració d’una mostra commemorativa allotjada al centre de la vila

Blanes, la ciutat on comença la Costa Brava, disposa d’un ric teixit associatiu tan extens i longeu que li permet poder celebrar cada any un aniversari prou assenyalat. En aquesta ocasió li correspon a una entitat que ja depassa abastament la seva majoria d’edat: el Rotary Club Blanes-Costa Brava Sud. Aquest 2020 compleix el seu 30è aniversari, i per celebrar-ho ha organitzat dos actes principals.


Inauguració Exposició 30 anys Rotary Club Blanes-Costa Brava
El primer d’ells s’ha posat en marxa aquest divendres, amb una exposició commemorativa que han inaugurat avui al migdia l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la presidenta del Rotary Club Blanes-Costa Brava Sud, Raquel Tiñena. Els han acompanyat l’ex-governador del Districte 2202, Sergio Aragón, la primera presidenta del CR Blanes, Carme Gironès, el darrer president abans de l’actual, Josep Taberner. També han assistit el regidor de Cultura, Albert Sanz, així com expresidents i membres de l’entitat, entre ells el regidor Christian Ortiz i l’ex-regidora Dafne Galvany.

L’exposició inclou diversos cartells i roll-ups que recullen gràficament la història de l’entitat al llarg de 30 anys. Ho complementen banderins dels clubs agermanats, així com altre tipus de material que rememora tres dècades endegant projectes, recolzant entitats socials del municipi, així com altres activitats que l’han fet esdevenir en una de les entitats més actives, present a la vida quotidiana de Blanes amb donacions i actes solidaris.


El material fotogràfic és un altre dels reclams de l’exposició, allotjada al centre de Blanes, a la Sala Municipal Maria Luisa García-Tornel del Carrer Ample. Es podrà visitar fins el proper 23 de febrer, amb els següents horaris: dissabtes de 11 a 14 h i de 18 a 20 h; diumenges de 11 a 14 h., i laborables de 18 a 20 h. L’altra activitat que s’ha organitzat amb motiu del 30è aniversari serà un Dinar de Celebració que tindrà lloc el diumenge 1 de març a la seu de l’entitat, al Restaurant Casa Oms.

El Rotary Club Blanes-Costa Brava: una entitat amb projecció internacional

Entre els convidats d’excepció que hi haurà al dinar commemoratiu s’hi comptaran representants dels clubs agermanats amb Blanes: Sant Remo Handbury (Itàlia), Le Puy Envalay Mont-Anis (França) i Perpingnan-Loge de Mer (Catalunya Nord, França). La gènesi de l’actual Rotary Club Blanes-Costa Brava cal anar a buscar-la a mitjans de 1989, quan un grup de persones amb inquietuds van començar a treballar en la constitució d’un club rotary a Blanes.

Ara fa tot just 30 anys, el 7 de febrer de 1990, Rotary Internacional va concedir la Carta Constitutiva al grup de blanencs i blanenques, passant a formar part d’una xarxa mundial. Rotary Internacional va néixer a Chicago el 1905, fundat per Paul Harris, un jove advocat que havia acabat d’arribar a la població del centre dels Estats Units, coneguda com ‘la ciutat dels vents’. Els rotaris són professionals de diferents camps que propicien l’intercanvi d’idees i formen llaços d’amistat dirigint la seva activitat al servei de la humanitat.


L'ex-governador, l'actual presidenta del Rotary Club Blanes,
la primera presidenta i l'alcalde de Blanes brindant pels 30 anys de l'entitat
És una organització apolítica, i sent un total respecte per totes les creences religioses. Amb 114 anys d’història, actualment està formada per 36.000 clubs on s’hi integren 1.200.000 de rotaris i rotàries a 225 països d’arreu del món. En el moment de la seva creació, el referent blanenc dels rotaris va comptar amb l’apadrinament del seu homòleg lloretenc, així com el RC de Calella.

Projectes Solidaris recolzant entitats socials de Blanes

Des que es va posar en marxa l’any 1990, el Rotary Club Blanes-Costa Brava s’ha implicat en diversos projectes i causes solidàries. Això ha significat majoritàriament poder fer donacions i/o cessions de material a entitats socials de la vila: Creu Roja, Aspronis, Càritas, Amics Joan Petit-Nens amb Càncer, Associació Contra el Càncer, Escola Ventijol, Agrupament Escolta Pinya de Rosa, MIFAS, Plataforma de Dones de Blanes, Parròquia Santa Maria, Associació Estimem les Ermites, Marató de TV3, i un llarg etcètera.


També s’ha canalitzat el suport del CRB a través de diverses activitats concretes, com per exemple la restauració de la Font de la Mina Cristal·lina, organitzar berenars amb els interns de diversos geriàtrics de la vila, o bé xerrades d’orientació professional als instituts, entre d’altres. Una de les activitats que durant molts anys va organitzar amb un gran èxit de participació l’entitat van ser les tómboles solidàries que es van fer per recollir diners per a la Marató de TV3.

En aquest darrer cas, l’acció l’han protagonitzat durant molts anys la gent jove del RCB, a través del Club Rotaract Es Portell, del qual en va formar part durant molts anys l’actual presidenta de l’entitat, Raquel Tiñena. A banda dels projectes nacionals i estatals, el CBR també ha participat en l’àmbit internacional amb projectes a diferents països en solidari o amb la suma d’altres clubs rotarys.

Col·laboració amb Rotary Internacional

La suma d’esforços del Rotary Club Blanes amb altres homòlegs arreu del món han donat fruits molt profitosos. Així, es pot parlar tant de les 1.000 persones que van ser operades de cataractes a Karnataca (Índia), com dels Camps de Vela Internacional per a Joves (França), la donació d’una panificadora a la Missió de Cuajinacuilapa (Mèxic), o bé l’enviament de medicaments a Cuba.


Altres col·laboracions internacionals s’han fet enviant roba i sabates per Polònia, donacions per l’Huracà Mitch, enviament d’Ulleres al Senegal (Àfrica), la construcció d’un molí i bombes d’aigua a Gàmbia, i la Sala de Fisioteràpia per a Casa Durval Paiva (Brasil). Aquests i altres projectes es poden realitzar gràcies a les aportacions conjuntes dels clubs, i la Fundació Rotària, l’ànima de Rotary Internacional, fan possible tirar endavnt el projecte conjunt amb Rotary Internacional.Data de realització: 02/14/2020 | Data de la darrera actualització: 02/14/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300