Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un centenar de persones fan per primera vegada la nova Ruta Literària Joaquim Ruyra inaugurada ahir


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/16/2020 11:40:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXUn centenar de persones fan per primera vegada la nova Ruta Literària Joaquim Ruyra inaugurada ahir

L’Ajuntament de Blanes va organitzar ahir a la tarda dues visites guiades gratuïtes amb motiu de la inauguració oficial que s’havia fet al matí

La nova Ruta Literària Joaquim Ruyra (1858-1939), que tot just es va inaugurar ahir al matí, ja ha comptat amb el seu primer gruix de visitants que l’han experimentat. Es tracta de prop d’un centenar de persones que la van seguir ahir a la tarda, unes hores més tard que s’havia inaugurat en l’acte oficial que es va fer al matí, encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa.


Visita Guiada Ruta Literària Joaquim Ruyra
Justament per completar aquesta inauguració, l’Ajuntament de Blanes va organitzar dues visites guiades gratuïtes en sengles torns. El primer va tenir lloc a les 4 de la tarda i el segon a les 5, quan encara era de dia i es podien gaudir els llocs d’interès per on transcorre. Val a dir que, poc després que es va fer pública la organització d’aquestes visites, les inscripcions es van esgotar molt ràpidament, per l’interès que va aixecar entre la ciutadania.

Visites guiades gratuïtes amb motiu de la inauguració de la nova ruta

El tècnic de l’Arxiu Municipal, i gran coneixedor de la vida i obra ruyriana, Aitor Roger, es va encarregar d’encapçalar les dues visites que organitzades ahir a la tarda, aportant aquells detalls que van propiciar una entretinguda experiència per a tothom que hi va participar. En aquest sentit, la primera visita de la tarda la va encapçalar la segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Olga López, qui és la responsable política de l’Arxiu Municipal.


Les dues visites van fer un breu recorregut per la Ruta Joaquim Ruyra, no es va fer sencera perquè es tractava de fer-ne un tasteig. De fet, l’itinerari comença a Sa Palomera, al centre de la vila, però finalitza als afores del nucli urbà, al Santuari del Vilar, després de pujar fins a Sant Joan, El Convent, el Jardí Botànic Marimurtra i el Jardí Pinya de Rosa, entre d’altres.


En canvi, ahir el recorregut va finalitzar davant el Monument a Joaquim Ruyra, conegut com ‘El Frare’, per l’escultura que el corona. Va ser precisament davant aquest indret, senyalitzat amb el número 8 de la ruta, on ahir al matí es va acollir l’acte inaugural que va comptar, entre d’altres ingredients, amb balls a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra, i textos del mestre de la prosa recitats pel rapsoda Salvador Roca.

Ruta Literària Joaquim Ruyra amb 18 punts senyalitzats

En total, la Ruta Joaquim Ruyra inclou 18 punts senyalitzats que ressegueixen alguns dels espais que van servir d’inspiració i que protagonitzen els seus relats breus, així com d’altres llocs relacionats amb la seva vida. Els 18 punts són : 1) Sa Palomera, 2) S’Auguer, 3) Can Creus (el seu domicili), 4) La Mar, 5) Els Americanos, 6) Els Banys, 7) Les Drassanes, 8) El Frare, 9) El Moll, 10) La punta de Santa Anna, 11) El Convent, 12) Sa Forcanera, 13) Pinya de Rosa, 14) Rambla de Joaquim Ruyra, 15) El Verdaguer de la prosa (situada al carrer que duu el nom d’aquest escriptor), 16) Sant Joan, 17) Cementiri (on està enterrat), i 18) El Vilar.


Aquesta ha estat la segona Ruta Literària que s’ha posat en marxa a Blanes, després que al 2013 es va dissenyar la Ruta Roberto Bolaño. Les dues rutes tenen el mateix tipus de disseny de senyalització que les identifiquen, i la única cosa que les distingeix és el seu color. La de l’escriptor d’origen xilè està identificada en color vermell, mentre que la de Joaquim Ruyra és de color verd.

Un llibret explicatiu complementa la senyalització de la Ruta Literària

Per poder seguir la ruta i saber on són els 18 punts del recorregut, tan sols cal tenir un llibret o un tríptic. S’han editat 500 llibrets en català, a més a més de 1.000 tríptics en 4 idiomes: català, castellà, anglès i francès, els mateixos idiomes inclosos a la senyalització que hi ha davant cadascun dels punts de la ruta. També es pot accedir on-line al material de contingut, a través del web de l’Ajuntament de Blanes: https://www.blanescostabrava.cat/pf/ruta-joaquim-ruyra/


L’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes s’ha encarregat de l’elaboració de tot el contingut històric i fotogràfic de la ruta, mentre que Promoció de la Ciutat ha coordinat l’elaboració del material. Els llibrets editats per fer el seguiment de la Ruta Joaquim Ruyra es poden aconseguir a les Oficines de Turisme de Blanes.Data de realització: 02/16/2020 | Data de la darrera actualització: 02/16/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300