Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Protecció Civil aconsella sobre la implantació del 5G i la cobertura de televisió a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/18/2020 12:15:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

dibuixProtecció Civil aconsella sobre la implantació del 5G i la cobertura de televisió a Blanes

El canvi de freqüències d’algunes emissions de TDT per implantar el 5G requerirà l’adaptació de les infraestructures de recepció i re-sintonitzar els canals de televisió

El Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes ha fet públic un comunicat en relació a la implantació del 5G en aquest municipi. 5G és la denominació que rep la nova generació de tecnologia mòbil, que millora sensiblement les prestacions d’accés a Internet en mobilitat respecte a les generacions anteriors. Les seves singulars característiques i prestacions fan d’ella una peça clau per accelerar la transformació digital de la societat i l’economia.


Per fer possible aquest desplegament, però, cal que es facin diversos canvis en l’espectre radioelèctric. En compliment d’un mandat de la Unió Europea, cal assegurar la disponibilitat a tota Europa de la sub-banda de 700 MHz abans del 30 de juny d’aquest mateix any 2020 pel seu ús en serveis de comunicacions electròniques sense fils. A l’estat espanyol, com en d’altres països, aquesta banda s’està utilitzant actualment per a emissions de televisió en TDT.

Caldrà re-sintonitzar els canals de televisió en TDT

Per aquest darrer motiu s’estan alliberant els espais, planificant noves freqüències en la part de la banda que continuarà sent utilitzada per a les emissions de televisió en TDT (470 a 694 MHz). Una vegada s’hagi alliberat la sub-banda de 700 MHz, aquesta es podrà posar a disposició dels operadors de comunicacions electròniques per al desplegament de nous serveis com el 5G.

Cal tenir clar, però, que aquests canvis no implicaran l’aparició i/o desaparició de canals de televisió, senzillament es desplacen de freqüència, canvien la seva situació en el sintonitzador de freqüències. D’altra banda, també cal remarcar que això no significarà l’obsolescència de televisors ni descodificadors de TDT, que continuaran sent igualment vàlids per seguir veient televisió per aquest sistema.


El què sí cal tenir clar és que, amb la re planificació de freqüències, en qualsevol moment pot desaparèixer algun canal de televisió que la ciutadania tingui sintonitzada en els seus receptors de televisió. Per poder seguir gaudint de l’oferta completa de canals TDT a Blanes, en la majoria dels casos tan sols caldrà re-sintonitzar els canals en els aparells de recepció, però en d’altres casos serà necessari fer l’adaptació de les infraestructures de recepció col·lectiva en els edificis.

Cada àrea geogràfica viurà aquesta implantació de diferent manera. A Blanes la Torre de Telecomunicacions de Sant Joan es veurà afectada en tres canals, mentre que el re-emissor de la Torre de les Aigües de Blanes (situat a Quatre Vents) ho farà en un canal. Per tant, si en algun moment es perd la recepció d’algun canal de televisió el primer que cal fer és re-sintonitzar els canals a les televisions.


Vista aèria de Blanes
Si un cop feta aquesta operació continuen sense sortir, el més probable és que s’hagi de fer alguna adaptació en l’antena de recepció, al tractar-se d’un domicili que forma part d’una comunitat de veïns, i la recepció està centralitzada en alguns dels amplificadors monocanal. En aquest darrer cas, cal posar-se en contacte amb l’instal·lador habitual perquè aconselli la millor opció que cal implementar.

Enllaços d’interès:



Data de realització: 02/18/2020 | Data de la darrera actualització: 02/18/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300