Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha encetat el Carnaval de la Costa Brava Sud amb la primera novetat del 2020: el ‘Carnaval Ensorra’t’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/22/2020 11:11:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha encetat el Carnaval de la Costa Brava Sud amb la primera novetat del 2020: el ‘Carnaval Ensorra’t’

La festa, que ha recuperat tant la celebració com l’emplaçament, es va fer ahir al Casal de Joves amb tres grups: ‘Punks&Company’, ‘Pirat’s Sound Sistema’ i ‘Sixtus’

El Carnaval de la Costa Brava Sud 2020 va començar ahir a Blanes amb una de les novetats d’enguany. De fet, el nou acte va consistir en recuperar tant la celebració com l’emplaçament de la festa organitzada pels i per als joves, després que l’any passat no es va fer, i els anteriors no s’havia acollit al casal. Presentada com el ‘Carnaval Ensorra’t’, en al·lusió al Festival de Música que es fa a la platja, la festa s’ha allargat fins la matinada d’avui.


'Carnaval Ensorra't' - Fotografies: Consell Local de la Joventut de Blanes
Igual que el festival estiuenc, el ‘Carnaval Ensorra’t’ està organitzat pel Consell Local de la Joventut de Blanes, que integra diverses entitats del municipi lligades amb aquest àmbit d’actuació. La festa, amb entrada gratuïta però restringida a majors de 16 anys i menors de 13 a 16 anys que havien de venir acompanyats d’un adult, va comptar amb un servei de bar durant tota la nit i matinada, i amb tres principals atractius musicals: les actuacions en viu i en directe de tres grups.

Concerts amb ‘Punks&Company’, ‘Pirat’s Sound Sistema’ i ‘Sixtus’

La vetllada musical va comptar amb tres grups que van ajudar a què la nit i matinada tinguessin el seu punt afegit de gresca. ‘Punks&Company’, la banda amb músics de Malgrat de Mar i Palafolls, va oferir versions de grups Punk i SKA amb el seu habitual directe potent que va contribuir a iniciar la vetllada de manera contundent. Per la seva banda, als ‘Pirat’s Sound Sistema’ se’ls ha definit com el sound System de reggae, ragga i dancehall per antonomàsia a Catalunya.


Porten ja gairebé 20 anys de travessia musical, quatre àlbums i a la vora de 700 concerts a les espatlles, però continuen encara amb energia per estona. Després de l’excel·lent acollida de ‘Remena’ al 2018, el grup ha presentat el nou single ‘Octubre’, en homenatge a l’esperit d’autoorganització i resistència que es va viure l’1 d’Octubre del 2017. Amb aquests antecedents, està clar que ahir el què més va imperar durant la seva actuació van ser la barreja perfecta de festa i compromís.
Els tercers en actuar van ser ‘Sixtus’, consolidats com un dels grups de versions amb més projecció dels Països Catalans. Amb les seves darreres gires s’han recorregut tota la geografia del país amb un èxit rotund, i fins i tot els entesos en la matèria els situen entre els millors per la seva ràpida connexió amb el públic jove, pel seu repertori innovador i la seva destresa a l’hora de captivar a tot tipus d’edats pel seu imaginari musical i nostrat.


En el seu directe van fer referència als grans clàssics, sense que hi faltessin cap els himnes del rock, ska, punk i reggae, però també amb la presència de temes de grups més consolidats de l'escena cultural i festiva catalana, amb qui han compartit escenari en moltes ocasions. Per últim, després dels concerts en directe, la vetllada s’ha completat ja de matinada amb la música seleccionada per PD Broot.
Data de realització: 02/22/2020 | Data de la darrera actualització: 02/22/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300