Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una alumna de l’Institut Serrallarga de Blanes estudiarà al Canadà amb una beca de la Fundació Amancio Ortega


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/24/2020 12:34:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Una alumna de l’Institut Serrallarga de Blanes estudiarà al Canadà amb una beca de la Fundació Amancio Ortega

L’alcalde, Àngel Canosa, i la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López, han rebut aquest matí Laura Piñero Roig al despatx d’alcaldia per donar-li personalment l’enhorabona

Diuen que de vegades els somnis es fan realitat, però també és cert que, perquè així sigui, cal esforçar-s’hi i treballar-los. És el cas de l’alumna de l’Institut Serrallarga de Blanes, Laura Piñero Roig, de 15 anys d’edat, que ha aconseguit una beca de la Fundació Amancio Ortega. La beca permetrà que estudi batxillerat a l’Illa de Vancouver, a la costa oest del Canadà, durant 10 mesos, el curs vinent.L'alcalde i regidors, amb la Laura i la seva família
Actualment estudia quart d’ESO a l’Institut Serralarga i, per a la obtenció d’aquesta beca, se li ha valorat el seu alt nivell acadèmic. Conscients d’aquesta excepcionalitat, avui al matí l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López, i del regidor d’Alcaldia, Albert Sanz, han rebut la jove al despatx d’Alcaldia per conèixer-la personalment, donar-li l’enhorabona i desitjar-li molta sort en aquest repte.

Una jove aspirant a treballar d’astrofísica a la NASA

L’han acompanyat els seus pares, Montserrat Roig Gil i David Piñero Parreño, així com la seva germana d’11 anys, la Júlia. La Laura ha explicat que vol ser astrofísica i seva màxima aspiració seria treballar a la NASA. Ha estat seleccionada d’entre un total de 10.000 nois i noies d’arreu de l’estat espanyol, dels quals 600 són els qui l’han obtingut: 100 són de Galícia i els altres 500 de la resta de l’estat espanyol. D’aquests 500, un total de 73 són de Catalunya.


L'alcalde, Àngel Canosa, amb Laura Piñero Parreño
Laura Piñero Roig és la primera estudiant blanenca que ha obtingut una beca de la Fundació Amancio Ortega, i confia que quan faci els estudis universitaris també pugui obtenir una beca, en aquest cas per la seva faceta com a futbolista. I és que per aconseguir els seus somnis, li agradaria poder estudiar a les llegendàries universitats nord americanes que li facilitarien el seu objectiu.


L’aventura començarà el proper 8 de setembre, quan s’incorporarà a les classes de Vancouver, on s’hi estarà fins al 30 de juny. Durant tot aquest temps no veurà la seva família, ja que la immersió que es fa és total: no es permet ni que ella viatgi a Catalunya durant les vacances, ni que tampoc ho faci la seva família, per mantenir així els lligams amb el lloc on s’hi estarà. Ara bé, salvant les 9 hores de diferència que hi ha al fus horari, ja han pensat en comunicar-se a través d’Skype.

Una oportunitat de viure una experiència excepcional

Les beques que concedeix la Fundació Amancio Ortega permetrà Laura Piñero estudiar en un centre de Canadà, on viurà amb una família d’aquest país per cursar el grau 11, equivalent al primer de batxillerat. Cada any es concedeixen un total de 600 beques per a nois i noies, seleccionats entre l’alumnat de quart d’ESO dels centres educatius per estudiar primer de batxillerat als Estats Units o Canadà.

El programa cobreix el 100% dels serveis necessaris per a la realització del curs escolar a l’estranger. Per això, està inclòs el viatge, taxes d’escolarització i matrícula en un institut públic, allotjament i manutenció en una família d’acolliment, assegurança mèdica i d’accidents, convalidació de l’any acadèmic i recolzament continuat durant els 10 mesos que s’allargarà l’estada.


Des que va començar l’any 2010, el programa de beques de la Fundació Amancio Ortega pretén promocionar als joves participants en més d’un sentit. No tan sols perquè puguin perfeccionar el domini de la llengua anglesa, sinó també incrementar les seves capacitats per adaptar-se a nous entorns socials i culturals. En definitiva, es tracta de tota una aventura i una oportunitat que Laura Piñero ha explicat que, sense cap mena de dubte, pensa aprofitar al 100%.
Data de realització: 02/24/2020 | Data de la darrera actualització: 02/24/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300