Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Mor Paco Antequera Barbero, un referent en la lluita sindical obrera a Blanes i Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/25/2020 07:15:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CRESPÓ NEGREMor Paco Antequera Barbero, un referent en la lluita sindical obrera a Blanes i Catalunya

Aquest dimecres a les 12 del migdia es farà un acte d’homenatge públic a la Plaça Molina, al barri de Quatre Vents

Hi ha persones que, malgrat l’empremta que han deixat en una població i la importància de la seva trajectòria vital, els agrada passar desapercebudes i no els agrada acaparar protagonisme, malgrat el mereixin amb escreix. Aquest és justament el cas de Paco Antequera Barbero, un incansable referent en la lluita sindical obrera i militància comunista a Blanes que ens va deixar aquesta passada nit de dilluns, a l’edat de 85 anys.


Paco Antequera Barbero
Fotografies: Joan Mena Arca
Després que durant la tarda-vespre d’aquest dimarts s’ha fet la vetlla al Tanatori de Blanes, demà dimecres està previst fer un acte d’homenatge públic. El comiat a Paco Antequera tindrà lloc a les 12 del migdia a l’aire lliure, a la Plaça Molina, al barri de Quatre Vents.

El veterà sindicalista i militant comunista va néixer l’any 1934 a Lobras, a l’Alpujarra de Granada, i quan tenia 20 anys va emigrar a Blanes. Primer va treballar en la construcció de la línia de tren entre Blanes i Mataró, i posteriorment a l’empresa SAFA, avui dia Nylstar. Posteriorment, l’any 1963, va tornar a incorporar-se al món de la construcció, des d’on va desenvolupar la seva tasca sindical coincidint amb l’inici de la seva militància política.


'Homenatge a Quatre Comunistes... d'un temps, d'un país'
D'esquerra a dreta: Paco Vargas, Paco Antequera, Antoni Luchetti,
Maxi Antequera i Paco Frutos - any 2010
Fotografia: Joan Mena Arca
En Paco era membre d’una gran família formada per set germans, entre ells un altre històric referent en la lluita sindical obrera i la militància comunista, Maxi Antequera. Paco Antequera va fundar l’agrupació local del PSUC l’any 1963 i CCOO quatre anys més tard, al 1967. Gairebé 50 anys més tard, Paco Antequera, juntament amb el seu germà Maxi, i els coneguts dirigents sindicals Paco Frutos i Paco Vargas, van rebre un sentit homenatge al Teatre de Blanes.

“Homenatge a Quatre Comunistes... d’un temps, d’un país’

Sota aquest explícit i adequat nom es va presentar l’homenatge que va tenir lloc al Teatre de Blanes per fer un reconeixement públic a quatre comunistes del PSCU Viu que van protagonitzar l’acte. Companys i companyes del partit, amics, familiars i una important representació de la direcció del PSCU, del PCE i de CCOO de Catalunya i d’arreu de l’estat espanyol, així com regidors d els comarques gironines de diferents afiliacions polítiques, es van sumar a la festa.

Conduit i presentat pel comunista i president de l’ACIM, Antoni Lucchetti, l’homenatge va comptar amb textos de Miguel Hernández, així com amb la projecció d’un vídeo que il·lustrava la vida i trajectòria dels quatre protagonistes. Posteriorment, el juny del 2013, se li va retre un altre homenatge, en aquest cas exclusivament a la figura de Paco Antequera.Data de realització: 02/25/2020 | Data de la darrera actualització: 02/25/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300