Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes col·labora amb les autoritats sanitàries en la difusió d’informació sobre el coronavirus


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/02/2020 03:49:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes col·labora amb les autoritats sanitàries en la difusió d’informació sobre el coronavirus

Són els mateixos consells pràctics que s’estan difonent des de Dipsalut, el Departament de Salut Pública de la Generalitat i l’Agència de Salut Pública

L’Ajuntament de Blanes s’ha adherit a la iniciativa que s’està fent de manera coordinada amb el Departament de Salut Pública de la Generalitat a Girona; l’Agència de Salut Pública de Catalunya; i Dipsalut, l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona. Per això, s’ha sumat als consistoris que estant fent difusió a la ciutadania de la informació d’interès en relació amb el coronavirus i com prevenir-lo.


Es comença explicant que presenta uns símptomes similars a la grip, i que el 80% dels casos són lleus, ja que les més greus generalment estan afectant persones grans o que patien altres patologies prèvies. Es transmet per les gotes respiratòries que generen la tos o l’esternut d’una persona malalta, i aquestes secrecions poden infectar a una altra persona si entren en contacte amb el nas, els ulls o la boca.

Per protegir-se s’enumeren diversos consells, un dels més bàsic: rentar-se freqüentment les mans amb aigua o sabó, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn. També cal tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar, i rentar-se les mans de seguida. Cal evitar el contacte proper –a menys de dos mestres- amb persones que pateixin infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions.


Rentar-se les mans amb freqüència, un dels consells
bàsics, especialment després del contacte directe amb persones malaltes
Per últim, cal evitar compartir menjar i estris de cuina, així com altres objectes sense que s’hagin netejant prèviament. També és important remarcar que actualment a la demarcació no es recomana l’ús de mascaretes com a mesura de prevenció, i tampoc no són necessàries precaucions especials amb l’aigua, els aliments, els animals i altres.

En cas que algú es trobi davant la sospita d’estar infectat per coronavirus, cal trucar al 061, Salut Respon, on faran una valoració del cas i informaran de les indicacions que cal seguir. Més informació: https://www.dipsalut.cat/noticia.html?id=873 + http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/
Data de realització: 03/02/2020 | Data de la darrera actualització: 03/02/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300