Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Rotary Club de Blanes-Costa Brava Sud tanca els actes del 30è aniversari amb un dinar commemoratiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/02/2020 12:43:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Rotary Club de Blanes-Costa Brava Sud tanca els actes del 30è aniversari amb un dinar commemoratiu

Durant la celebració encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la presidenta, Raquel Tiñena, es van lliurar dos Premis Paul Harris i es va homenatjar la fundadora, Carme Gironès

Aquest cap de setmana s’han clos els actes organitzats enguany pel Rotary Club de Blanes-Costa Brava Sud amb motiu d’una molt assenyalada efemèride: el 30è aniversari de la fundació de l’entitat. La cloenda, que va tenir lloc aquest passat diumenge, va quedar centrada en un Dinar d’Aniversari, que ha completat l’exposició que va estar allotjada a la Sala García-Tornel durant el passat mes de febrer.


Fotografia de grup participants al Dinar 30è aniversari
Rotary Club Blanes-Costa Brava
El Dinar del 30è aniversari el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la presidenta del RC Blanes, Raquel Tiñena. Abans de l’àpat, es va oferir el tradicional aperitiu de benvinguda, al terme del qual es va fer una fotografia de grup per immortalitzar el moment. El dinar va comptar amb l’assistència d’una setantena de persones, entre les quals també s’hi comptaven exmembres de l’entitat.

Homenatge a Carme Gironès i Pastís Commemoratiu dels 30 anys

La Serjeant at Arms –que s’encarrega de mantenir l’ordre als actes- del Rotary Club Blanes, Consol Garcia, va fer una salutació inicial per donar pas a una breu benvinguda a càrrec de Raquel Tiñena. Al seu temps, l’actual presidenta va retre un sentit homenatge a la fundadora de l’entitat, qui va ser la primera en encapçalar-la, Carme Gironès, lliurant-li un ram de flors entre els aplaudiments dels assistents.


L'alcalde, Àngel Canosa, la primera presidenta del CR Blanes,
Carme Gironès, i l'actual presidenta, Raquel Tiñena,
brindant amb el pastís commemoratiu en primer terme
Per coronar l’àpat, es va presentar el Pastís Commemoratiu confeccionat per Pastisseria Gallostra dels 30 anys del Rotary Club Blanes, on s’hi reproduïa el logotip de l’entitat, amb l’emblemàtica roda, l’escut de Blanes i una forma de vaixell. Per fer el simbòlic primer tall amb una espasa, es va demanar la presència de Carme Gironès i Raquel Tiñena. Totes dues, acompanyades en aquest cas per l’alcalde de Blanes, van protagonitzar després un brindis d’aniversari.

Lliurament de dos Premis Paul Harris

Abans de passar al torn de parlaments, es van lliurar dos Premis Paul Harris, que s’atorguen a la trajectòria professional i humana d’homes i dones que hagin contribuït amb la seva tasca de servei en bé de la ciutat. Es tracta del premi més valuós del rotarisme, i pren el nom del fundador de Rotary International, Paul P. Harris. Ara bé, el què fa més valuós el guardó, és que honora la persona qui el rep i alhora és solidari perquè contribueix amb 1.000 dòlars a la Fundació rotària per a l’eradicació de la poliomielitis al món.


Eva Palau, guanyadora del Premi Paul Harris
Enguany, coincidint amb el 30è aniversari, s’han concedit dos premis Paul Harris a l’historiador blanenc i tècnic de l’Arxiu Municipal, Aitor Roger Delgado, així com a la cap de Comunicació i Protocol de l’Ajuntament de Blanes, Eva Palau i Pascual. L’historiador va excusar la seva presència per motius personals, mentre que la guardonada, que sí era present a l’acte, va recollir el premi de mans de Marc Payra, delegat del Governador del Districte 2202 al qual pertany el Rotary Club Blanes.

Torn de parlaments encetats per l’alcalde de Blanes

Tot seguit es va iniciar el torn de parlaments, encapçalats per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. En primer lloc, el batlle va demanar un sentit aplaudiment d’homenatge per a la fundadora del Rotary Club Blanes, Carme Gironès, a qui va felicitar per l’encert de posar en marxa una entitat que any rere any ha contribuït en causes socials i solidàries al municipi.


Obsequi commemoratiu de l'entitat rotària agermanada
de Perpinyà
Després de felicitar una vegada més a tots i totes les rotàries, Àngel Canosa també els hi va posar deures de cara als propers anys que vindran després d’aquest assenyalat aniversari. L’alcalde de Blanes els va demanar que incorporin més gent jove per garantir la seva continuïtat, per no trencar tres dècades de suport a una gran quantitat d’entitats socials del seu àmbit d’influència. També els va recordar el què ja els va manifestar amb motiu de la inauguració de l’exposició dels 30 anys: el suport que sempre trobaran per part de l’Ajuntament de Blanes.

Diverses personalitats del món rotary feliciten l’aniversari del club blanenc

Els parlaments van continuar amb Felip Rigat, president del Rotary Club de Lloret de Mar, que va apadrinar als rotaris blanencs fa 30 anys; seguit per Jean Claude Debat, president del Rotary Club de Perpinyà-Loge de Mer, a la Catalunya Nord, amb qui estan agermanats els blanencs. El representant francès va lliurar un obsequi commemoratiu, un present que va recollir Carme Gironès.

Per la seva banda, Jordi Carull, membre i representant del Rotar Club Barcelona Alba, va fer un intercanvi de banderins amb Raquel Tiñena. En la recta final de la part més cerimoniosa de l’acte, Marc Payra, delegat del governador, va desitjar molts anys per endavant al RC Blanes, destacant que és un dels pocs que va ser fundat per una dona, i recordant que és important compartir sinèrgies i amistats per mantenir viu l’esperit rotari.


Brindis amb l'alcalde, l'actual presidenta i la
primera del Rotary Club Blanes
Abans de donar l’acte per acabat, la presidenta del Rotary Club Blanes va anunciar a tots els presents que, amb motiu del 30è aniversari, tothom s’enduria un record en forma d’obsequi. Es tractava d’una edició limitada de 100 litografies amb el títol ‘Sa Palomera’, signades i autentificades per l’autor, membre del RC Blanes.

El dinar d’aniversari també va comptar amb la participació del past governador i padrí del club, Luis Pérez De Soy; el past governador, Ignacio Martínez de Cardeñoso; així com una nombrosa delegació d’un dels clubs agermanats, el RC de Perpignan Loge de Mer. Altres assistents representaven els clubs rotaris de Girona, Roses i Empuriabrava. La propera cita del RC Blanes serà a principis de juliol, quan passarà a ser nomenat nou president Ferran Galvany.
Data de realització: 03/02/2020 | Data de la darrera actualització: 03/02/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300