Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Maria Mercè Roca encapçala el Jurat dels Premis Recvll que es lliuraran diumenge amb el president Torra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/03/2020 02:28:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Maria Mercè Roca encapçala el Jurat dels Premis Recvll que es lliuraran diumenge amb el president Torra

Avui s’ha presentat el més destacat de la 56a Festa dels Premis, que es farà al Teatre de Blanes diumenge vinent, i que girarà a l’entorn del centenari de la Revista Recvll, creadora dels guardons

La seu dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona ha allotjat avui al migdia la presentació dels Premis Recvll, l’acte cultural més destacat que se celebra a Blanes des de fa més de mig segle. Enguany seran ja els 56ens Premis Recvll, un acte públic que s’allotjarà al Teatre de Blanes el proper diumenge, 8 de març, a 2/4 d’1 del migdia.


Albert Sanz, Maria Mercè Roca, Salvador Roca,
Carme Renedo i Àngels Vázquez
Han concorregut un total de 99 treballs, repartits entre cinc premis. Hi ha el Joaquim Ruyra de Narració (40 originals); Benet Ribas de Poesia (30 treballs); Salvador Reynaldos de Periodisme (5 articles); Rafel Cornellà i Joaquim Abril de Retrat Literari (11 escrits) i Josep Ametller de Teatre (13 obres). Corresponen a 86 autors: Barcelona i comarques (47); Girona i comarques (14); Tarragona i comarques (9); Lleida i comarques (3); Països Valencians (4); Illes Balears (3); i Blanes (5). Tots els premis inclouen la seva publicació, i les respectives dotacions econòmiques sumen 7.600 €.

Acte encapçalat per l’alcalde i pel president de la Generalitat, Quim Tora

El veredicte públic i lliurament dels 56ena Premis Recvll l’encapçalaran l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president de la Generalitat, Quim Torra, així com d’altres personalitats i representants del món cultural blanenc, gironí i d’arreu dels països catalans. Enguany la presència del president ajudarà a donar encara més relleu a un dels fets que precisament marcarà el contingut de l’acte públic.


Roda de Premsa Presentació 56ens Premis Recvll
Aquest 2020 es compleix el centenari de la primera publicació de la Revista Recvll, creadora dels guardons amb el mateix nom, i per això la celebració d’aquest proper diumenge girarà a l’entorn d’aquesta efemèride a través de diverses manifestacions artístiques que s’aniran succeint dalt l’escenari. La commemoració del centenari de la Revista Recvll inclourà diversos actes, dels quals ja s’ha encetat un cicle de xerrades dedicades al pintor blanenc Rafel Bataller amb motiu del centenari del seu naixement.

Commemoració del Centenari de la Revista Recvll

L’altre acte destacat del centenari tindrà lloc el 20 de juny, coincidint amb el mateix mes en què fa 100 anys es va publicar el primer número de la Revista Recvll. Serà llavors, el 20 de juny de 2020, quan s’inaugurarà una exposició commemorativa que s’allotjarà a Casa Saladrigas. Amb el títol ‘100 anys de la Revista Recvll i Blanes’, la mostra farà un repàs a les efemèrides més destacades viscudes per la publicació al llarg d’aquest primer segle de vida, i durant l’acte inaugural també es farà un simbòlic recordatori del centenari. D’altra banda, de cara al proper 4 de setembre està previst que es presenti el llibre ‘Recvll 1920. Cròniques del Blanes de fa 100 anys’; i al desembre el darrer acte destacat del centenari serà un concert a càrrec d’una rellevant figura del panorama musical dels Països Catalans.

Un jurat amb un accent molt gironí

La roda de premsa d’avui al migdia l’han encapçalat la presidenta del Jurat dels Premis Recvll, l’escriptora Maria Mercè Roca, i Salvador Roca, president de l’Associació de la Revista Recvll, creadora i organitzadora dels guardons. Els han acompanyat la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, Carme Renedo, i el regidor de Cultura, Albert Sanz, com a suport institucional dels guardons blanencs i gironins.


Deliberació Jurat Premis Recvll, divendres passat
Maria Mercè Roca, qui precisament va guanyar el Premi de Narració Joaquim Ruyra dels Recvll l’any 1985, presideix per primera vegada un jurat que té un marcat accent gironí, completat per Eloi Falguera, Josep Maria Fonalleras, Maria Rosa Font, Mònica Rabassa, Francesc Robert i Salvador Roca. Actua com a secretària dels guardons Maria Àngels Vázquez. El jurat ja s’ha reunit i deliberat els i les guanyadores de la 56a edició, els noms de les quals no es farà públic fins el proper diumenge.

Cap de Setmana marcat pels 56ens Premis Recvll

L’acte que inclourà la proclamació del veredicte i lliurament dels 56ens Premis Recvll tindrà lloc el proper diumenge 8 de març a 2/4 d’1 del migdia al Teatre de Blanes, amb entrada gratuïta però d’aforament limitat. En la línia dels canvis introduïts els darrers anys, serà una cerimònia que també comptarà amb diversos ingredients afegits d’interès cultural i escènic, que giraran a l’entorn del centenari de la Revista Recvll.


Maria Mercè Roca, presidenta Jurat Premis Recvll,
Josep M Fonalleras i Àngels Vázquez
La festa literària inclourà una breu entrevista als guardonats i guardonades perquè el públic assistent pugui conèixer millor tant als autors i autores com l’obra que ha estat premiada. L’acte del diumenge completarà la representació teatral que haurà tingut lloc el dia abans al mateix Teatre de Blanes. Dissabte a les 9 de la nit s’oferirà ‘Somriu’, de Jan Vilanova, guanyador del Premi Josep Ametller de Teatre en l’edició dels Premis Recvll del 2019.
Data de realització: 03/03/2020 | Data de la darrera actualització: 03/03/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300