Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el 8-M Dia Internacional de la Dona Treballadora amb diversos actes aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/04/2020 09:41:24 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el 8-M Dia Internacional de la Dona Treballadora amb diversos actes aquest cap de setmana

L’acte institucional es farà dissabte a 2/4 d’1 del migdia davant l’Ajuntament, amb lectures de manifestos, intervencions artístiques amb música i poesia, i una performance

Un dels municipis gironins que compta amb una llarga trajectòria històrica en la lluita pels drets de les dones és Blanes. Per això, no és estrany que una de les dates més assenyalades que identifica aquesta lluita, el 8M, es visqui de manera significativa. Aquest 2020 torna a ser així, amb diverses activitats concentrades principalment el proper cap de setmana, quan se celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora coincidint amb el 8 de març.


Imatges d'Arxiu: Dia Internacional de la Dona Treballadora 2019
Són diverses activitats que organitzen institucions i entitats, principalment de dones. L’Acte Institucional organitzat per l’Àrea d’Acció Social i Igualtat amb el suport del Departament d’Alcaldia de l’Ajuntament de Blanes tindrà lloc dissabte, mentre que la resta d’esdeveniments es començaran a celebrar a partir d’aquest dijous, 5 de març, i culminaran el diumenge, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Acte Institucional Dia Internacional Dona Treballadora

La celebració institucional organitzada per l’Ajuntament de Blanes s’encetarà dissabte vinent, 7 de març, a partir de 2/4 d’11 del matí, amb la posada en marxa d’una Carpa Informativa i Participativa – Punt Lila que s’instal·larà al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. Un dels punts d’interès en què vol incidir enguany el material de difusió de la carpa és la Visibilització de la Dona en el món de l’Esport.


Marian Anguita, regidora d'Acció Social i Igualtat
A partir de 2/4 d’1 del migdia començarà l’Acte Institucional en aquest mateix indret, davant l’Ajuntament de Blanes. Aquí tindran lloc diverses lectures de manifestos, intervencions artístiques –música i poesia- a càrrec del grup ‘Tres Voltes Rebels’ i una interessant performance que incideix sobre el fet de ser dona en el passat, present i futur. Comptarà amb la participació de la segona tinenta d’alcalde, Olga López Colomer; la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita Ferrer; i tancarà l’Acte Institucional l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa Fernández.

Altres activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora

El cicle d’activitats organitzades amb motiu del 8-M s’encetarà amb diversos actes organitzats per ADAF, l’Associació de Dones Artesanes de Blanes. Aquest dijous de 6 a 8 del vespre al Carrer Vila de Lloret, 35, han organitzat una xerrada sobre ‘Criptomonedes, Blockhain i Empoderament’, i l’endemà divendres a les 6 de la tarda inauguraran l’exposició ‘Caos por Ellas’ al seu local social, C. Mercat, 2.


Dissabte, al mateix local social d’ADAF, hi haurà un Taller de Mandales teixides en lila de 6 a 8 del vespre, i l’endemà diumenge un Acte Poètic al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament, on es penjaran mandales liles. L’activitat es completarà amb una Parada Informativa i Interactiva de l’Associació de Dones Artesanes de Blanes ubicada al Passeig de Mar, al costat del Banc dels Músics.

Per la seva banda, la Plataforma de Dones de Blanes ha organitzat l’espectacle ‘Projecte Dona’, a càrrec de l’associació d’arts escèniques ‘La Quarta Finestra’. Es faran quatre sessions a Casa Saladrigas, al Carrer Doctor Roig i Raventós cantonada Passeig de Mar. Tant dissabte com diumenge hi haurà dues funcions amb el mateix horari: a les 18 h i a les 20 h. L’aforament és limitat, el preu de l’entrada és de 10€, i la venda anticipada es fa a través de la web del Teatre de la Costa Brava Sud: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/194-projecte-dona.html?goto=funcions


Acte Poètic: penjada de mandales
Per últim, la darrera activitat que s’ha organitzat tindrà lloc diumenge vinent, coincidint amb el 8-M. En aquest cas va a càrrec de l’entitat ‘Social Esport’, que instal·larà una Carpa Informativa i Participativa del Punt Lila a la Ciutat Esportiva Blanes. També hi tindrà lloc l’entrega de xecs a clubs d’equips femenins de bàsquet, voleibol i futbol, una xerrada sobre ‘Dona i Ciència’ i un taller sobre ‘Dona i Esport’.
Data de realització: 03/04/2020 | Data de la darrera actualització: 03/04/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300