Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tindrà un servei directe de bus fins a Barcelona a partir del 16 de març per millorar la mobilitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/05/2020 03:58:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tindrà un servei directe de bus fins a Barcelona a partir del 16 de març per millorar la mobilitat

La nova mesura l’han donat a conèixer a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la reunió que ha organitzat la Generalitat amb els alcaldes de la Conca de la Tordera afectats pel Glòria

D’ençà que es van patir els efectes del Temporal Glòria, els esforços de l’Ajuntament de Blanes s’han concentrat en demanar a les administracions i institucions responsables una major celeritat i compromís per solucionar les negatives conseqüències que va provocar. Un dels principals cavalls de batalla és poder pal·liar els problemes de mobilitat viària i ferroviària que ha causat la caiguda dels dos ponts sobre el riu Tordera.


Nova Línia de Bus Blanes-Barcelona directe
Precisament avui al migdia s’ha informat a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, d’una nova mesura que s’espera que contribueixi a millora aquesta mancança. A partir del dilluns 16 de març, pràcticament d’aquí a 10 dies, es posarà en marxa una nova línia d’autobús directe que connectarà Blanes amb Barcelona. Inicialment, la Generalitat havia comunicat al consistori la possibilitat de crear una línia que sortiria de Tordera fins a Barcelona amb parada a Blanes.


Reunió Comissió Territorial de la Baixa Tordera a Hostalric
La novetat l’han comunicat al batlle blanenc en el decurs d’una reunió convocada pels delegats territorials del Govern a Barcelona, Juli Fernández, i de Girona, Pere Vila, que ha tingut lloc a Hostalric. Àngel Canosa ha fet una valoració positiva, però amb matisos: “Ens agrada molt la notícia, sobretot després que portem tant de temps reivindicant solucions. Ara bé, trobo que hagués estat millor saber-ho abans i no pas assabentar-nos en una reunió. Ens ho podrien haver comunicat tant bon punt es va tenir lligat”.

Es concretarà properament l’horari, nombre de serveis diaris i parades

Ara queden per saber els detalls més concrets respecte els horaris, el nombre de serveis al dia, així com els llocs de parada. Aquesta informació podria arribar alhora que es confirma o no una altra millora viària que s’està valorant posar en marxa des del govern català. Es tracta de la línia d’autobús que ja existeix, i que enllaça Tossa de Mar amb Lloret de Mar i Barcelona, però sense aturada a Blanes.


Durant la visita que va fer la setmana passada a Blanes el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va avançar el reforç que s’havia de fer properament d’aquesta línia d’autobusos, en el sentit que s’aniran augmentat paulatinament el nombre de viatges diaris, passant dels 6 que hi havia fins als 33 que arribarà a tenir a l’estiu. L’alcalde de Blanes ja va demanar-li al conseller que aquesta línia també tingués parada a Blanes, una possibilitat que podria ser realitat.

Respecte aquesta darrera qüestió, Àngel Canosa ha explicat: “Ens ha sorprès agradablement i, tot i que arribi gairebé dos mesos més tard del temporal, esperem que també contribueixi a millorar el dèficit en mobilitat que patim des de llavors. Fa temps que demanàvem a la Generalitat que es reforcessin les línies d’autobusos per millorar la comunicació amb Barcelona, i ara això sembla que es podria fer fins i tot per partida doble”.

L’alcalde fa una crida a aprofitar per millorar en clau de futur

En un altre ordre de qüestions, l’alcalde de Blanes ha agraït singularment la presència dels delegats de Barcelona i Girona en la reunió de treball d’avui al migdia: “Ens ha permès poder tenir una visió més global de l’abast del territori, dels moviments que està fent el govern de la Generalitat en cada municipi en concret”.

També ha fet una crida a treballar en clau de futur, tal com ja ha reiterat en anteriors ocasions: “Queda molta feina per fer però, més enllà de concentrar-se només en reposar les infraestructures malmeses, crec que no hem de deixar perdre l’oportunitat de fer-ho des d’una perspectiva de futur, aprofitant per millorar un servei que ja era deficitari abans del temporal”.


Per últim, Àngel Canosa ha recordat que, una de les qüestions que ha de unir la suma d’esforços de tots els municipis del riu Tordera, és fer un debat real per saber respondre amb mesures efectives el canvi climàtic. La reunió que ha tingut lloc avui aquest dijous a Hostalric ha constituït la Comissió Territorial de la part baixa de la Conca de la Tordera, dins del Programa de Coordinació de les Mesures Postemergències aprovat pel govern català el passat 29 de gener.


Pere Vila, delegat Generalitat a Girona, Nil Papiol, alcalde d'Hotalric,
i Juli Fernández, delegat Govern a Barcelona
Els municipis que s’han convocat a la reunió d’avui han estat, a banda de Blanes, Malgrat, Tordera, Palafolls, Hostalric, Arbúcies, Massanes, Riells i Viabrea, Fogars de la Selva i Sant Feliu de Buixalleu. Tanmateix, també han estat convidades les Diputacions de Girona i Barcelona, els Consells Comarcals del Maresme i la Selva, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).
Data de realització: 03/05/2020 | Data de la darrera actualització: 03/05/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300