Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Xerrada Informativa a Blanes pels professionals dels centres de salut de l’ICS al Maresme i la Selva sobre el SARS-CoV-2


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/06/2020 10:32:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEXerrada Informativa a Blanes pels professionals dels centres de salut de l’ICS al Maresme i la Selva sobre el SARS-CoV-2

La sessió, organitzada per la Unitat Bàsica de Prevenció de l’Institut Català de la Salut, pretenia resoldre els dubtes sobre les mesures d’autoprotecció que ha de tenir en compte el personal dels CAP i consultoris locals per evitar contagis

Aquest passat dijous va tenir lloc a l’Auditori del Centre Catòlic de Blanes una xerrada informativa organitzada per l’ICS i adreçada específicament als i les seves professionals dels centres de salut de l’Alt Maresme i la Selva Litoral. L’objectiu era repassar les mesures d’autoprotecció que han de tenir en compte el personal dels CAP i consultoris locals en cas que hagin d’atendre pacients que siguin sospitosos tenir coronavirus SARS-CoV-2, per evitar possibles contagis.


Josep Gil, Alfonso Viejo, Rosa Bagué,
i Marina Vall-Llosada poc abans de començar la xerrada
Abans de donar pas a la xerrada informativa, els va donar la benvinguda la tinenta d’alcalde de Salut, Marina Vall-Llosada, qui va reiterar el suport de l’Ajuntament de Blanes envers els i les professionals que treballen als ambulatoris, i per a qualsevol qüestió en què se’ls pugui ajudar. En especial, al director de l’equip d’atenció primària de Blanes, Josep Gil, qui recíprocament va agrair al consistori blanenc i al Centre Catòlic de Blanes la seva col·laboració a l’hora d’organitzar l’acte d’avui.

La sessió, organitzada per la Unitat Bàsica de Prevenció (UBP) de l’Institut Català de la Salut a Girona, va ser de caràcter eminentment informatiu, amb la voluntat de resoldre els dubtes que poguessin tenir els professionals. La xerrada va anar a càrrec d’Alfonso Viejo, metge de la UBP, qui va assistir a la trobada de Blanes acompanyat de Rosa Bagué, coordinadora de la UBP.


Benvinguda tinenta d'alcalde de Salut, Marina Vall-Llosada
A la trobada van participar al voltant d’un centenar de professionals. Aquesta trobada de Blanes ha estat una de les múltiples sessions informatives que ha organitzat l’Institut Català de la Salut a Girona als seus centres durant aquesta última setmana. L’objectiu de les sessions és informar als seus professionals -més de 3.600 persones- sobre el coronavirus SARS-CoV-2.


Mesures Preventives per a la ciutadania

El SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones. Es va detectar per primera vegada el desembre de l’any passat a la ciutat de Wuhan, a la Xina, i s’ha anat estenent a d’altres països. Presenta una simptomatologia clínica similar a la de la grip, i el 80% dels casos són lleus. Els més greus afecten generalment persones grans o que pateixen altres patologies.


Es transmet principalment per les gotes respiratòries i pel contacte directe amb les secrecions. La transmissió per l’aire a distàncies més grans de dos metres sembla poc probable, i té un període d’incubació d’entre 2 i 14 dies. Els símptomes són quatre: febre, tos, sensació de falta d’aire i malestar general. Pel que fa a mètodes preventius que cal tenir en compte, les autoritats sanitàries n’aconsellen quatre de principals:
    - Rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques
    - En cas que s’hagi de tossir o esternudar, cal tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús i rentar-se les mans tot seguit
    - Una altra mesura preventiva en cas de tossir o esternudar és tapant-se la boca i el nas amb la cara interna del colze i rentar-se les mans tot seguit
    - Evitar compartir menjar, estris o altres objectes sense netejar-los degudament.

En cas que algú cregui que pot estar afectat pel coronavirus SARS-CoV-2, cal trucar al 061 Cat Salut Respon.Data de realització: 03/06/2020 | Data de la darrera actualització: 03/06/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300