Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Veredicte 56ens Premis Recvll


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/08/2020 03:23:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Veredicte 56ens Premis Recvll

El jurat que presideix per primer cop una dona, Maria Mercè Roca, ha declarat desert el Premi de Periodisme

Premi de Narració Joaquim Ruyra – Dotació: 2.500 €
Albert Canadell Vilalta (Torelló) – Obra: La Ferida

Descendent de nissagues masoveres, l’autor es defineix com a escriptor i artesà. Ha publicat diverses obres –novel·les breus, contes i poemaris- i ha obtingut diversos premis literaris i reconeixements. Entre ells, el Premi de novel·la Armand Quintana al 2012; Finalista Premi Narrativa Roc Boronat al 2011; Premi Solstici de Poesia al 2008; i Premi de Narrativa Vila de Puigcerdà l’any 1999.

La novel·la guanyadora aplega dues obres narratives. Els personatges principals de totes dues narracions fugen de la selva humana i de les turbulències interiors per endinsar-se en la veritable selva amazònica, una natura desmesurada que l’autor explica que està reflectit en el propi títol: La ferida.


La presidenta del Jurat, Maria Mercè Roca, amb Albert Canadell

Premi de Poesia Benet Ribas – Dotació: 1.500 €
Joan Callau Fortuna (L’Ametlla de Mar) – Obra: Com l’Hora Blava

Activista cultural, impulsor i coordinador del Premi de Narrativa Vila de L’Ametlla de Mar i del Premi Nit de Poesia al Carrer, l’autor ha publicat diversos llibres de poemes, tots ells guanyadors de diversos guardons. Entre els més destacats cal incloure el Premi L’Espurna del Clot i el Premi Literari del Perelló, tots dos del 1986, així com el Premi Miquel Martí i Pol del 2013 a Roda de Ter.

Al llarg dels 49 poemes que composen Com l’Hora Blava, el llibre transcorre un viatge introspectiu i intens, tant a la recerca de la pròpia essència salvada de les trencadisses, com de tornada d’aquest interior de sí mateix a través d’una percepció de l’altre. L’obra tanca el corpus d’una trilogia poètica iniciada al 2014 amb L’avís de l’àngel, continuada al 2018 amb L’arbre que som.


Maria Mercè Roca amb Joan Callau

Premi de Teatre Josep Ametller – Dotació: 2.000 €
Ramon Madaula i Canadell (Sant Cugat) – Obra: Els Brugarol

És la segona vegada en pocs anys que l’actor i director teatral guanya un Premi de Teatre Josep Ametller als Recvll de Blanes. Fa sis anys va guanyar amb l’obra Coses Nostres i ara revalida el mateix guardó, que se suma a un extens palmarès. Conegut sobretot per la seva faceta dalt dels escenaris i darrera d’ells com a director, Ramon Madaula també ha conreat cinema i televisió, i la casualitat ha volgut que en aquesta ocasió l’obra guardonada es pugui veure el 4 d’abril a Blanes, ja que forma part de la Programació Professional del Teatre.

Els Brugarol explica la història d’una família de l’alta burgesia catalana que dóna títol a l’obra. La filla, activista social i feminista, decideix canviar-se el cognom pel de la mare, davant l’enuig de son pare, que no entén perquè la seva filla no vol donar continuïtat a la nissaga dels Brugarol. En la seva versió escènica el paper del pare està interpretat pel propi Ramon Madaula.


La presidenta del Jurat dels Premis Recvll amb Ramon Madaula

Premi de Retrat Literari R.Cornellà-J. Abril – Dotació: 800 €
Jaume Planas Perxacs (Blanes)- Obra: Un weekend prop de l’estany

També és la segona vegada que aquest autor guanya un Premi Recvll en pocs anys, tot i que en aquella primera ocasió del 2016 va ser en la categoria de Periodisme amb l’article ‘Notícia d’aparador’. Ha estat finalista del Premi Vent de Port de Tremp els anys 2004 i 2018, així com del Premi de Narrativa Curta Tinet l’any passat. És col·laborador puntual de la Revista de Girona i mensualment participa en la revista de la Selva Marítima El celobert.

La veu narradora del retrat literari és un escriptor encarregat de fer la biografia del duet de rock banyolí ‘Kitsch’ que es trasllada a la casa i estudi de gravació del cantant del grup, on han concertat una entrevista durant un cap de setmana amb els dos protagonistes del llibre que ha de fer. Aquest pretext és el què utilitza Jaume Planas com a fil conductor per radiografiar la banda de música.La presidenta, amb Jaume Planas

Premi de Periodisme Salvador Reynaldos – Dotació: 800 €
Declarat Desert


Data de realització: 03/08/2020 | Data de la darrera actualització: 03/09/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300