Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Exposició de Moda Prêt à Porter de Vestits de Festa confeccionada amb paper i molta expertesa a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/09/2020 10:50:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

gent granExposició de Moda Prêt à Porter de Vestits de Festa confeccionada amb paper i molta expertesa a Blanes

L’Associació de Pensionistes i Jubilats ha inaugurat una mostra que aplega una 50ena dels coneguts vestits de paper que ja fa 18 anys que es confeccionen al Casal Benet Ribas

Fins el proper cap de setmana es pot visitar a la Sala d’Exposicions Municipal Maria Luisa García-Tornel un d’aquells esdeveniments que és únic i singular perquè no és tan fàcil trobar-ho així com així, malgrat durant les darreres dècades s’hagi popularitzat arreu del país. Es tracta de l’Exposició de Vestits de Paper que ha organitzat l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas de Blanes.


Inauguració Exposició Vestits de Paper
Periòdicament l’entitat ja organitza desfilades obertes al públic i a l’aire lliure perquè tothom pugui gaudir d’aquestes creacions Prêt à Porter dignes dels dissenyadors de moda amb més estil. També s’han pogut veure els vestits en mostres d’artesania que s’han fet al casal, però poques vegades s’han exposat fora del local de l’entitat com és aquest el cas.

Inauguració de l’exposició amb l’alcalde i el president de l’entitat

La inauguració de l’exposició va tenir lloc aquest passat divendres a la tarda, i des de llavors està oberta al públic totes les tardes perquè tothom la pugui gaudir i veure-ho de més a prop. L’acte inaugural el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Josep Lluís Merino, acompanyats del regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, i la modista que coordina el Taller de Vestits de Paper, Teresa Ger.


Albert Sanz, Teresa Ger, Josep Lluís Merino i Àngel Canosa
També van assistir gran part de les models i modistes que veiem a les desfilades a l’aire lliure i en públic, que no es van perdre l’ocasió de participar en l’esdeveniment. Per reblar la ocasió, es va brindar amb cava i es va recordar les nombroses ocasions en què s’han pogut celebrar les desfilades, que sempre atreuen una gran quantitat de públic.

18 anys de tradició dels Vestits de Paper a Blanes

Els vestits de paper formen part dels tallers i activitats que s’allotgen periòdicament al Casal Benet Ribas. Al costat de les creacions artístiques com ara pintura, manualitats i altres manifestacions, també hi ha els emblemàtics vestits de paper, que es van començar a fer en la temporada 2001-2002. Per tant, ja fa 18 anys que es confeccionen al local de la Plaça d’Espanya, un taller del qual se n’ha encarregat aquests últims sis anys Teresa Ger, prenent el relleu a anteriors professores-modistes.


L’exposició inclou una cinquantena de vestits de paper de les tres darreres temporades, i actualment hi ha 12 dones que formen part del taller, confeccionant-los primer, i posteriorment lluint-los a ritme de música a les passarel·les de les desfilades. A la mostra també s’hi inclouen complements de vestuari com ara barretes i pameles, així com el material de què estan fetes aquestes autèntiques obres d’art que costa de creure que no estiguin fetes de roba.


Precisament la propera ocasió en què es podran veure les estrenes de la temporada 2019-2020 actualment en confecció tindrà lloc el 4 de juliol, el primer dissabte d’aquest estiuenc mes. L’exposició de Vestits de Paper de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes es podrà visitar, com dèiem, fins el proper dissabte 14 de març. Els matins de 10 a 13 h i a les tardes de 17 a 20 h.Data de realització: 03/09/2020 | Data de la darrera actualització: 03/09/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300