Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Convent de Blanes acull el dinar de cloenda dels 56ens Premis Recvll, encapçalat per Quim Torra i Àngel Canosa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/09/2020 10:53:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Convent de Blanes acull el dinar de cloenda dels 56ens Premis Recvll, encapçalat per Quim Torra i Àngel Canosa

La part culminant de la celebració va ser l’entrada del tradicional ‘Pastís Sarah Bernhardt’, confeccionat pel pastisser blanenc de 90 anys Francesc Orench, i el brindis d’honor

Aquest 2020 la celebració dels 56ens Premis Recvll, que va tenir lloc aquest passat diumenge a Blanes, ha estat especial des de molts punts de vista. No tan sols perquè estaven marcats pel centenari de la Revista Recvll a redors de la qual es van crear els prestigiats guardons, sinó també perquè hi ha hagut destacades novetats en relació a les cinquanta-cinc anteriors edicions.


Brindis d'Honor 56ens Premis Recvll
Una de les més destacades, la més comentada al llarg de tota la jornada d’ahir, és que per primera vegada la presidència del Jurat dels Premis Recvll l’encapçala una dona, l’escriptora gironina Maria Mercè Roca. La coincidència de la jornada d’ahir amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora va donar encara més sentit a aquesta novetat.

Dinar dels 56ens Premis Recvll a El Convent de Blanes

Un altre canvi va ser l’indret que va allotjar la part final de la celebració. Durant un bon grapat d’anys tant el lliurament de premis com el dinar s’havien allotjat al Restaurant Montferrant, però enguany l’escenari escollit estava carregat de sentit tenint en compte la seva història. Es tracta d’El Convent de Blanes, un recinte privat del municipi blanenc que ahir va obrir les seves portes per allotjar l’acte cultural més destacat de tot l’any.


Ubicat sobre el promontori de Santa Anna, va ser des d’aquest indret del segle XVI des d’on es va crear la denominació de Costa Brava, ja que és a Blanes on neix la part més salvatge i atractiva del litoral català. Se’n va encarregar de fer-ho Ferran Agulló a principis del segle XX, a través d’un article publicat el 12 de setembre de 1908.


Taula Presidencial 56ena Premis Recvll
D’altra banda, l’antic Convent dels Caputxins va ser immortalitzat pel mestre blanenc de les lletres catalanes, Joaquim Ruyra, a la narració ‘Les coses benignes’, el protagonista de la qual, Fra Sadurní, va ser immortalitzat amb l’escultura de Joan Rebull que identifica el Monument a Joaquim Ruyra del Passeig de la Mestrança. Si tenim en compte tots aquests referents, el recinte va un dels llocs més adequats on es podia allotjar ahir la Festa dels Premis Recvll.

Cloenda de la jornada encapçalada per Quim Torra i Àngel Canosa

La part final de la celebració dels 56ens Premis Recvll també la van encapçalar, igual que el lliurament de guardons, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. Van ser tots dos, acompanyats de representants de la Revista i els Premis Recvll, els qui van protagonitzar el Brindis d’Honor que va cloure la vetllada.


Abans, un dels moments més destacats va ser l’entrada d’un ingredient del dinar que forma part de la tradició dels Premis Recvll amb dret propi: el Gran Pastís Sarah Bernhardt. Després d’una entrada triomfal del monumental postre, el seu creador, el pastisser blanenc de 90 anys Francesc Orench, i el president de la Generalitat, Quim Torra, es van encarregar de fer la primera partició enmig dels aplaudiments de tots els comensals.

El pastís va culminar un àpat creat pel prestigiós xef de cuina Nandu Jubany que va ser reconegut amb una estrella Michelin, acompanyat dels dos caves blanencs Laviret i Ses Vernes. A banda del president i l’alcalde, el dinar també va comptar amb la presència, entre d’altres, de la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilanova; la delegada de Cultura a Girona, Carme Renedo; i el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Albert Sanz.

Acte públic a El Convent

El dinar dels Premis Recvll es va allotjar a El Convent després que l’Ajuntament de Blanes va arribar a un acord amb els gestors d’aquest recinte, i s’està treballant en la possibilitat que el consistori pugui organitzar-hi futurs esdeveniments públics en aquest mateix entorn. Al terme de la vetllada la família Biosca, propietària d’El Convent, va demanar tant a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, com al president de la Generalitat, Quim Torra, que signessin al Llibre d’Honor, reservat als convidats d’excepció.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, signa el Llibre d'Honor
amb Míriam Biosca
En aquest darrer sentit, totes dues autoritats van fer un passeig plegats abans que comencés l’àpat, perquè el president pogués gaudir de les captivadores vistes que es veuen des d’aquest paratge. Salvador Roca, president de l’Associació Recvll, va fer de cicerone a Quim Torra i Àngel Canosa. Val a dir que el president va explicar llavors que, malgrat haver nascut a Blanes, mai no havia pogut visitar El Convent.
Data de realització: 03/09/2020 | Data de la darrera actualització: 03/09/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300