Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes organitza una caminada de 5 km el 22 de març per sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/10/2020 01:36:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes organitza una caminada de 5 km el 22 de març per sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals

Organitzada per l’Associació Família i Salut Mental de Girona i comarques amb el suport de l’Ajuntament, és la primera caminada popular de la comarca per la salut mental

Una de les activitats a cavall de fer salut i practicar esport que s’organitza de manera més sovint a Blanes són les curses i caminades, que fa pocs anys van propiciar la creació de la marca de turisme esportiu i familiar ‘Blanes X Runners’. Prova d’això és que banda dels esdeveniments que formen part del calendari oficial de la marca, al llarg de l’any també hi ha d’altres que sumen a les curses un altre ingredient afegit de caire social.

Aquest és el cas de la caminada popular que tindrà lloc diumenge de la setmana vinent, el 22 de març, presentada com ‘Blanes Camina per la Salut Mental’. El seu objectiu és sensibilitzar la ciutadania sobre els trastorns mentals, i l’organitza l’Associació Família i Salut Mental de Girona i comarques amb el suport de diversos departaments de l’Ajuntament de Blanes: Esports, Salut, Acció Social i Educació.


Presentació de la Caminada, amb representants
de totes les parts implicades
És la primera vegada que s’organitza una caminada per la salut mental a la comarca de la Selva. La idea va sorgir d’una alumna de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat de Girona, Maria Otones, qui va proposar l’esdeveniment com a pràctica del seu Treball de Final de Grau arran d’una tràgica i molt propera vivència amb un familiar que patia un trastorn bipolar, amb un tràgic desenllaç.

Presentació de ‘Blanes Camina per la Salut Mental’

Per donar a conèixer aquest esdeveniment, s’han aplegat representants dels col·lectius referenciats, que van trobar-se ahir a la tarda al lloc des d’on sortirà la caminada, el Banc dels Músics del Passeig de Mar. Així, hi havia la presidenta de l’Associació Família i Salt Mental de Girona i Comarques, Maria Convalia; les tinentes d’alcalde d’Educació i Salut, Olga López i Marina Vall-Llosada, així com la regidora d’Acció Social, Marian Anguita, i el regidor d’Esports, Pere Lopera.

En la trobada d’ahir també van participar membres de l’entitat, així com una de les personalitats de Blanes que hi donen suport. I és que la caminada compta amb el valuós recolzament d’un dels corredors d’ultrafons més internacional que hi ha a Blanes, l’esportista blanenc Xavi Marina, qui es va afegir a l’animada fotografia de grup que es va fer ahir per promocionar l’experiència.

Caminada Popular el diumenge 22 de març a les 10 del matí

La caminada popular està previst que surti el diumenge 22 de març a les 10 del matí des del Banc dels Músics, amb un recorregut total de poc més de 5 kilòmetres a peu pla que transcorren arran de mar. Es tracta que pugui participar-hi tothom, tant els més avesats a fer recorreguts caminant o corrent, com els qui prefereixin fer un tranquil passeig per una bona causa.


Al ser la primera edició de l’experiència, s’ha marcat un objectiu que es considera plenament assolible: fer les 300 inscripcions. La inscripció costa 3 €/persona per a les inscripcions Online i les que es facin presencialment al Casal Cívic de Can Borell abans de l’esdeveniment. D’altra banda, en cas que encara quedin dorsals, les darreres inscripcions es podran fer el mateix dia de la caminada, el diumenge 22, des de 2/4 de 9 fins 2/4 de 10 al preu de 5 €/persona.

Inscripcions, Trofeus i Difusió de la Caminada als Instituts

Les inscripcions online es fan a l’enllaç: https://www.curses.cat/blanescamina2020/ i pel que fa a les presencials al Casal Cívic Can Borell (al Passatge Mas Borell, 1 de Blanes) des del 9 fins al 20 de març, l’horari és de dilluns a divendres de 16’00 a 18’00 h. Tots els participants rebran un dorsal i una ‘Borsa del Caminant’ i, tot i que no es tracta d’una prova competitiva, es donaran trofeus al terme de la mateixa.

Més concretament, es lliuraran als primers classificats en tres categories: Masculí, Femení i Infantil menor de 18 anys. D’altra banda, a mesura que els participants vagin acabant la caminada, se’ls obsequiarà amb aigua i fruita perquè puguin recuperar forces. Del què es tracta és poder cobrir els aproximadament cinc quilòmetres de recorregut arran de mar i gaudir de l’experiència per una bona causa.


Amb motiu de la caminada, l’Associació de Familiars s’ha encarregat de fer diverses xerrades als tres instituts d’ensenyament secundari de Blanes –Serrallarga, S’Agulla i Sa Palomera-, centrades en donar a conèixer les malalties mentals. Se n’han fet tant per a pares i mares com per a alumnes, i s’ha pogut complir l’objectiu de fer difusió i sensibilitzar la ciutadania a través de la conscienciació a les aules.

L'Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques

L'Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques és una entitat sense ànim de lucre creada l'any 1997, gràcies a la iniciativa d'un conjunt reduït de famílies de persones que tenien algun tipus de problema de salut mental. La finalitat dels fundadors va ser la creació d'una plataforma que actués per vetllar pels seus drets i de les seves famílies, així com perquè lluités per cobrir les seves necessitats.

En l’actualitat, l'entitat està formada per 300 famílies i el seu àmbit territorial és Girona i les seves comarques. Estructura el seu treball en tres àmbits d’actuació: l’àrea familiar com a espai d'acollida, informació, atenció, orientació i suport que funciona de forma coordinada amb altres serveis de l'entitat i amb la resta de serveis de la xarxa sanitària i social del territori. Des d'aquesta àrea s’organitzen els Grups d'Ajuda Mútua (GAM), amb grups a Girona, Blanes, Figueres, Palafrugell i Pla de l’Estany, i l’Escola de pares.

L’altra àmbit és l’àrea sociosanitària, des d’on es gestionen els clubs socials i s’organitzen les vacances anomenades “respirs familiars”. L’any passat es va posar en marxa l’espai Àgora, un projecte de l'entitat dirigit exclusivament a persones amb problemes de salut mental, sense presència dels familiars, per tractar temes de la vida diària que els poden ajudar a resoldre situacions quotidianes.

Per últim, la tercera àrea és la de sensibilització social, a través de la qual l’associació organitza xerrades obertes a tothom, a càrrec d'experts de l'àmbit de la salut mental en les seves diferents vessants. L’entitat organitza cada any la setmana commemorativa al Dia Mundial de la Salut Mental, fixat per l'OMS el 10 d'octubre per donar a conèixer i sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals i participa en diferents iniciatives ciutadanes amb aquest mateix objectiu.
Data de realització: 03/10/2020 | Data de la darrera actualització: 03/10/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300