Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes suspèn tots els actes i activitats públiques i recomana que també ho facin les entitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/11/2020 08:17:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes suspèn tots els actes i activitats públiques i recomana que també ho facin les entitats

S’ha posat en marxa el ‘Gabinet Tècnic Assessor’ per fer el seguiment de les novetats al voltant del Coronavirus, preparar mesures de contingència i implementar-les

Al conèixer-se avui dimecres les Disposicions adoptades per la Generalitat de Catalunya en relació al COVID-19, l’Ajuntament de Blanes ha decidit suspendre tots els actes i activitats que tenia previst celebrar durant els propers 15 dies, a comptar a partir d’aquest dijous 12 de març. Aquesta decisió significa que no se celebrarà cap de de les inauguracions, actes institucionals i altres tipus d’esdeveniments organitzats pel consistori tant a la via pública com a l’interior d’equipaments.


Reunió Gabinet Tècnic Assessor
El consistori també recomanarà a les entitats privades que durant els propers 15 dies tinguin previst celebrar activitats públiques, que també les suspenguin. Aquesta decisió està recolzada per les disposicions recollides al Diari Oficial de la Generalitat en relació a l’adopció de mesures de distanciament social en esdeveniments que suposin la concentració d’un nombre important de persones.

Aquest dijous està previst que els diferents departaments de l’Ajuntament de Blanes comuniquin a les respectives entitats i empreses de cada àmbit les disposicions recollides al DOG. Serà a través dels departaments municipals que es comunicarà la decisió de suspendre activitats en la majoria de casos, i en canvi reduir l’assistència de públic –en el cas d’establiments d’oci i lleure, com per exemple cinemes i discoteques- a un terç de l’aforament total.

Suspensió d’activitats i equipaments municipals i recomanació als privats

La suspensió afectarà activitats com ara el Mercat dels Teixits que es munta cada dilluns al Passeig de Mar i a Mas Enlaire; el Mercat de Texitis que es fa els dissabtes a La Plantera; i el Mercat de Segona Mà ‘La Ganga’ que es fa quinzenalment els diumenges en aquest mateix barri. Per contra, el Mercat de Fruites i Verdures que es munta de dilluns a dissabte se seguirà instal·lant, ja que es considera que es venen productes de primera necessitat, anàlogament a com fan les botigues i centres comercials. En tot cas, se’ls demanarà que les parades de venda estiguin instal·lades amb una separació més ampla.


D’altra banda, anàlogament a com s’ha fet amb les activitats, a partir d’aquest dijous 12 de març i durant 15 dies, també se suspendran les activitats a la Ciutat Esportiva Blanes, al Teatre i resta d’espais públics municipals, com per exemple la Sala de Plens. Pel que fa a un altre dels equipaments municipals susceptible d’aplegar un important nombre de persones, com és la Biblioteca Comarcal, només es deixarà entrar un terç del seu aforament, tal com es contempla en les disposicions emeses pel govern català.

Posada en marxa del Gabinet Tècnic Assessor

Totes aquestes decisions les ha pres l’Ajuntament de Blanes a través d’un Gabinet Tècnic Assessor que s’ha posat en marxa per fer el seguiment de les novetats que es van produint a nivell estatal, català i local al voltant de l’epidèmia del Coronavirus COVID-19. El gabinet s’està reunint diàriament, amb la previsió que les trobades puguin ampliar-se en cas que sigui necessari.

L’objectiu del Gabinet Tècnic Assessor és coordinar les accions establerts al protocol municipal d’actuació per garantir al màxim la seguretat i la salut dels blanencs i blanenques, així com del personal municipal. A la vista de les recomanacions que s’estan emetent des del govern català i estatal, sobre les possibles situacions derivades del COVID-19, està valorant i preparant mesures preventives i de contingència perquè estiguin a punt i implementar-les.

El Gabinet Tècnic Assessor, encapçalat pels caps de la Policia Local i Protecció Civil, Joan Garcia i Josep Lluís Pouy, i presidit per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i pel primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, ha decidit posar en Situació d’Alerta el Pla d’Emergència Municipal (DUPROCIM) per risc sanitari. Això significa activar-lo en un primer nivell d’alerta perquè els serveis municipals estiguin preparats. A nivell de Catalunya, estem en la fase d’alerta del PROCICAT.


D’aquesta manera, els serveis municipals estan preparats i coordinats per prendre les mesures preventives que convingui, tant pel que fa a la plantilla de l’Ajuntament de Blanes, com per garantir els serveis essencials, com per exemple l’aigua potable, la neteja i recollida d’escombraries. Paral·lelament, s’estan seguint en tot moment les recomanacions i instruccions del Govern de la Generalitat a través dels Departaments de Salut i Interior.

Des de l’Ajuntament de Blanes es vol transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, així com de màxima confiança en el sistema de salut i dels serveis públics, que segueixen els protocols que es marquen des del Govern de la Generalitat i estan preparats per tractar les situacions que es puguin produir. En aquest sentit, l’alcalde Àngel Canosa ha remarcat: “Es tracta de mantenir la calma i aplicar el què la ciutadania de Blanes ja ha demostrat que és capaç de fer: actuar amb seny i sentit comú”.

Vídeo Institucional Alcalde de Blanes: https://youtu.be/i0Noix2jCMU

Data de realització: 03/11/2020 | Data de la darrera actualització: 03/11/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300