Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes coordina el subministrament a domicili de la gent gran que s’atenia als Centres de Dia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/17/2020 11:12:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes coordina el subministrament a domicili de la gent gran que s’atenia als Centres de Dia

Serveis Socials i Protecció Civil han coordinat el servei amb la col·laboració del voluntariat de Creu Roja al haver-se tancat l’activitat d’atenció diürna a les residències d’avis i àvies

Una de les primeres mesures que es van implementar des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, seguint les instruccions del Departament de Salut, afecta els Centres de Dia d’Atenció a la Gent Gran. En el comunicat emès el passat dijous s’especificava que, en cas d’aquells centres de dia que comparteixen edifici amb una residència, l’ordre del Departament era assegurar que no hi hagués cap contacte.


Dependències Acció Social
Es tractava, doncs de tenir-ho tot present perquè tant els usuaris i usuàries com els i les professionals de residències amb atencions de centre de dia estiguessin en espais separats i no entressin en contacte. En el cas que físicament no fos possible, el Centre de Dia ha hagut de cessar temporalment la seva activitat, mentre que a la resta d’establiments s’han seguit les recomanacions preventives específiques marcades a les directrius.

Subministrament a domicili de les persones ateses als Centres de Dia

Conscient de la importància de poder garantir aquest servei, des de l’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Serveis Socials, en coordinació amb Protecció Civil, Policia Local i altres serveis municipals, es van posar mans a la feina. En primer lloc, es va contactar amb els Centres de Dia i residències que fan aquest servei per saber quantes persones es quedarien sense un àpat diari al estar tractats en aquests equipaments.

A partir d’aquí, es va elaborar un llistat i des del consistori per saber el nombre exacte de persones a qui calia atendre, contactant després amb el servei adequat que pogués fer-se càrrec de preparar els àpats en les condicions higiènico-sanitàries adequades. Un cop arranjat aquests aspectes, calia trobar mans i mitjans que s’encarreguessin de fer arribar-ho als respectius domicilis dels avis i àvies.


Voluntaris Creu Roja Blanes
Són els voluntaris i voluntàries de Creu Roja de l’Assemblea de Blanes-Lloret-Tossa els qui s’estan fent càrrec d’aquest servei, coordinats amb el Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes i Serveis Socials. La mecànica durant tots els dies en què s’allargui l’Estat d’Alarma serà la següent. En primer lloc els baguls condicionats per transportar el menjar es diposita a les oficines centrals dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes, al barri d’Els Pins.

Mesures de Seguretat per evitar el contagi de la gent gran

Posteriorment, el voluntariat de Creu Roja recull les caixes i les distribueix a tots els domicilis consignats. Ara bé, aquest operatiu es fa sota estrictes mesures de protecció i seguretat, donat que es tracta d’un dels col·lectius especialment vulnerables al possible contagi per coronavirus. Per això, els i les voluntàries de Creu Roja van proveïts de guants i mascareta quan accedeixen als domicilis, i no estableixen cap mena de contacte amb les persones a les quals estan atenent.

En aquest sentit, quan arriben a casa dels avis i àvies, les persones ateses ja han estat avisades que treguin una cadira i la dipositin davant la porta d’accés dels habitatges i tornin a entrar a casa seva. Quan arriba el voluntariat, diposita el bagul amb el menjar proveït del material de prevenció i torna a marxar.


Aquesta operació es farà durant tots els dies laborables, amb la previsió que divendres també se’ls farà arribar l’àpat del dissabte. L’únic dia en què no serà necessari cobrir el servei serà els diumenges, ja que els Centres de Dia no funcionen i habitualment se n’encarreguen de fer arribar els àpats els respectius familiars de les persones ateses.
Data de realització: 03/17/2020 | Data de la darrera actualització: 03/17/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300