Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes fa un decret de serveis mínims del personal per evitar la propagació del COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/17/2020 04:16:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes fa un decret de serveis mínims del personal per evitar la propagació del COVID-19

L’objectiu és seguir mantenint la prestació dels serveis als estrictament necessaris. Entre d’altres mesures, el nou horari presencial és de 9 a 13 h, i s’ha ajornat el ple d’aquest mes

Aquest migdia de dimarts l’Ajuntament de Blanes ha emès un decret de mesures excepcionals adreçades tant als treballadors i treballadores de la corporació com als membres electes. L’objectiu és limitar la prestació de funcions a les que són estrictament necessàries pel correcte funcionament dels serveis públics bàsics, moguts per raons de salut pública i responsabilitat ciutadana.


Ajuntament de Blanes
En la resolució es proposa restringir la mobilitat del personal, llevat d’aquells desplaçaments que es considerin indispensables per garantir els serveis públics bàsics o indispensables. El decret també inclou l’establiment de mesures preventives, de seguretat sanitària i organitzatives amb motiu del COVID-19, per salvaguardar la protecció de la salut i garantir simultàniament l’adequada prestació dels serveis públics municipals imprescindibles.

També s’hi detalla tot el personal que es considera el mínim imprescindible per a garantir els serveis bàsics que ha de prestar el consistori. En aquest sentit, tots els i les caps de departaments/responsables dels serveis i habilitats nacionals estan inclosos en aquest àmbit. D’altra banda, el servei s’organitzarà en presencial i no presencial per torns, determinats amb caràcter setmanal pels respectius caps de cada àrea. Pel que fa a la resta, en la mesura del possible i en funció dels recursos, faran teletreball en seguiment de l’ordre de confinament.

Priorització de criteris per establir flexibilitat laboral

A l’hora de determinar quines persones de la plantilla municipal poden gaudir d’una major flexibilitat laboral quan s’hagin d’establir els torns i assignacions presencials, prevaldran dos principals criteris. Un d’ells inclou tots aquells empleats i empleades públiques amb alteració del sistema immunitari o malalties cròniques, obesitat mòrbida, així com treballadores embarassades. A tots ells i elles se’ls concedirà permisos tipificats a l’article 48 de l’EBEP, l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.


L’altra criteri són els empleats públics amb fills o menors de 14 anys, així com que tinguin cura de persones dependents que estiguin al seu càrrec, que també han de poder gaudir d’una preferència en els torns. En aquesta línia, són els qui poden gaudir dels mecanismes de flexibilitat horària establerts fins ara.

Relació de Serveis Bàsics Presencials amb nou horari: de 9 a 13 h

En el decret hi ha una relació dels serveis que es considera necessari que es continuïn donant a la ciutadania amb caràcter presencial, amb un nou horari reduït: de 9 a 13 h. Hi ha 11 departaments i àrees municipals on s’han establert de manera presencial: l’Oficina d’Atenció i Informació Municipal Ciutadana (AMIC), Enginyeria i Activitats, Neteja i Residus, Brigades Municipals, Alcaldia, Intervenció i Tresoreria, Recursos Humans, Recursos Tecnològics, Serveis Jurídics, Acció Social, i Urbanisme.


Oficina de l'AMIC, un dels serveis que continua sent presencial
En la mesura del possible, s’establiran torns per cobrir el nombre de persones que s’ha determinat en cada àrea municipal. Hi ha d’altres departaments del consistori que continuaran prestant el servei de manera presencial, ja que no hi ha cap altra manera que això sigui possible. Es tracta, lògicament, de la Policia Local i Protecció Civil.

Ajornament del Ple Municipal d’aquest mes de març

Un altre paquet de mesures té a veure amb la celebració de reunions de treball i comissions de les quals depenen resolucions administratives i de govern pròpies del consistori. Es tracta, per exemple, de la sessió plenària on assisteixen els 21 regidors i regidores encapçalats per l’alcalde, o bé la Comissió Informativa General d’Urbanisme i d’Hisenda prèvia a la celebració del ple.

El decret estableix que s’ajornaran les celebracions de totes aquestes sessions, tant del ple com de les comissions mentre es perllongui l’estat d’alarma. Una altra qüestió és que, en relació a l’anterior decret emès pel consistori a conseqüència del primer paquet de mesures per pal·liar la propagació del coronavirus, la vigència de la suspensió d’actes i activitats en equipaments públics i a la via pública ha passat a ser indefinida. Inicialment la vigència s’esgotava a mitjans de la setmana vinent.
Data de realització: 03/17/2020 | Data de la darrera actualització: 03/17/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300