Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes ha aixecat 16 actes i ha detingut un home per desobeir el confinament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/18/2020 12:22:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes ha aixecat 16 actes i ha detingut un home per desobeir el confinament

El detingut està acusat per agressió a l’autoritat quan se’l volia identificar, i el cap de setmana es va haver d’intervenir en una cinquantena de locals per requerir que tanquessin

Tot i que majoritàriament la ciutadania de Blanes col·labora en el seguiment de les mesures incloses a l’Estat d’Alarma decretat pel govern espanyol, també hi ha hagut excepcions. Durant les darreres 48 hores els efectius de la Policia Local de Blanes han hagut d’aixecar un total de 16 actes per desobeir el confinament, tal com es recull al Reial Decret 463/2020.


Patrulles Policia Local de Blanes amb material de protecció
Durant la jornada del passat dimarts, i fins la matinada d’avui dimecres, s’han expedit nou d’aquestes setze actes, mentre que dilluns en van ser set. D’altra banda, la Policia Local també ha detingut un individu per resistència i agressió als agents després que l’havien aturat al carrer i procedien a la seva identificació després de preguntar-li el motiu de la seva presència al carrer.

En canvi, al llarg dels darrers dies ja no s’han hagut de fer nous expedients a locals i establiments comercials que no estan autoritzats a aixecar la persiana. Hi ha hagut un parell de casos en què, després de cridar l’atenció als responsables dels establiments que tenien obert, s’ha procedit al tancament al ser informats que estaven dins el llistat d’activitats comercials no permeses. Al llarg de tot el cap de setmana, quan va entrar en vigència la mesura, es va requerir una 50ena de locals.

Mesures empreses per la Policia Local en relació al COVID-19

Amb l’objectiu d’informar i comminar a la ciutadania que no poden deambular pel carrer si no es tracta de les excepcions contemplades a l’Estat d’Alarma, la Policia Local de Blanes patrulla des del passat diumenge pels carrers del municipi informant presencialment. També s’avisa mitjançant a través de la megafonia dels cotxes patrulla a través d’un missatge on s’informa de la situació i es demana la col·laboració ciutadana perquè només siguin a la via pública si és estrictament necessari.


El missatge enregistrat diu el següent: “Atenció, atenció. Els parla la Policia Local. Es requereix als ciutadans i ciutadanes que sense causa justificada es trobin a les vies i espais públics que de manera immediata s’adrecin als seus domicilis i romanguin en ells. Ens trobem davant una emergència sanitària greu que requereix la col·laboració de tothom. La Policia Local vetlla per la seva seguretat i salut”.

D’altra banda, els agents i comandaments de la Policia Local, igual que Protecció Civil de Blanes, han implementat diverses mesures de seguretat sanitàries en les seves tasques habituals, tant al carrer com a la Prefectura. Així, se’ls ha dotat de guants, mascaretes i gel desinfectant. En cada canvi de torn es renta tot el material que fan servir, així com els vehicles policials.


També s’han pres diverses mesures perquè els agents puguin mantenir la necessària distància de seguretat a les oficines policials. En aquest sentit, s’han modificat els torns diaris, i els briefings s’efectuen telemàticament. Tots els efectius de la plantilla policial que aquesta setmana tenien festa assignada, així com ex-agents i ex-oficials que recentment s’han jubilat, s’han posat a disposició del cap de la Policia Local per entrar en servei quan faci falta. De moment, tothom està en alerta, per si és menester avisar-los.Data de realització: 03/18/2020 | Data de la darrera actualització: 03/18/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300