Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament, Policia Local i l’Associació d’Hostaleria de Blanes informen sobre el tancament obligat pel COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/20/2020 01:35:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament, Policia Local i l’Associació d’Hostaleria de Blanes informen sobre el tancament obligat pel COVID-19

Després que el gremi ha informat als seus associats, la Policia Local està anant a tots els establiments turístics del municipi per informar-los personalment i lliurar-los el decret

El Butlletí Oficial de l’Estat del passat dijous al vespre informava, en relació a la declaració de l’Estat d’Alarma pel COVID-19, sobre la obligatorietat de la suspensió d’obertura al públic dels establiments d’allotjament turístic. Això implica que el govern espanyol ha ordenat la suspensió de la obertura al públic d’hotels, càmpings i altres allotjaments turístics que actualment no tinguin clients.


La Policia Local de Blanes està informant personalment
a tots els establiments d'allotjament
L’ordre del Ministeri de Sanitat decreta que, en un termini màxim de set dies, tots els establiments turístics sense excepció hauran de suspendre l’activitat dels allotjaments emparant-se en el reial decret publicat el passat dissabte, que declarava l’Estat d’Alarma. Amb tot, es permet que els que sí tenen gent allotjada segueixin funcionant sempre i quan els seus ocupants comptin amb les infraestructures i espais adequats per dur a terme les activitats de primera necessitat.

L’argument que s’utilitza per justificar aquesta mesura és que la concentració de persones en allotjaments turístics i que, per tant, han de compartir espais comuns, implica un increment del risc de contagi. Per tant, en conclusió, es considera necessari procedir a suspendre l’obertura al públic d’aquests establiments. De fet, des que es va decretar l’Estat d’Alarma, ja es parlava d’aquesta possibilitat que, finalment, s’ha fet realitat.

Informació als establiments turístics de Blanes

En conèixer-se el decret ministerial, en la reunió d’aquest matí del Gabinet Tècnic Assessor que encapçala l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ja s’han establert tots els mecanismes perquè la nova mesura s’apliqués immediatament. Per això, en primer lloc l’Ajuntament de Blanes ha contactat amb el Gremi d’Hostaleria de Blanes per informar-los i demanar-los la seva col·laboració.


L’Associació d’Hostaleria de Blanes ha informat a tots els seus associats, ha sondejat sobre quina situació particular hi havia en cada establiment, i ha passat les dades de retorn al consistori. En aquest sentit, fins avui al matí s’ha constatat que els tres establiments que possiblement havien pogut obrir com avanç de Setmana Santa, no han arribat a fer-ho i estan tancats.

Per contra, hi ha dos càmpings de Blanes on sí hi havia ocupació, i estaven en règim de mitjana obertura. En un dels establiments hi havia 4 clients i en l’altre 2 clients. Totes sis persones són de nacionalitat estrangera, i ja se’ls ha informat sobre la obligatorietat de marxar en un termini màxim de set dies, tal com marca el decret de l’estat espanyol.

El següent pas l’han dut a terme des de la Policia Local de Blanes, que ha anat a informar personalment a tots els establiments d’ús turístic del municipi, especialment pel que fa als no associats. Respecte aquests darrers locals, s’ha comprovat que n’hi havia un que estava obert en la part d’hostatgeria, ja que en l’àmbit del Bar-Restaurant ja va tancar fa una setmana.


Es tracta d’un hostal on, en col·laboració amb els Serveis Socials de l’Ajuntament, hi havia allotjada una sola persona que esperava poder accedir al seu habitatge definitiu. Així ho han corroborat els responsables de l’hostal, que ja eren coneixedors de la mesura a la Policia Local i en tot moment s’han ofert a col·laborar en el què fes falta.
Data de realització: 03/20/2020 | Data de la darrera actualització: 03/20/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300