Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes té controlada de moment la problemàtica de la manca de protecció sanitària amb l’arribada de material


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/23/2020 04:48:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEBlanes té controlada de moment la problemàtica de la manca de protecció sanitària amb l’arribada de material

Des de l’Ajuntament de Blanes s’han agraït els oferiments de nombrosos voluntaris i voluntàries, a qui es tindrà en compte si és necessari activar la producció de més mascaretes

De la mateixa manera que ja ha passat en d’altres municipis, des del moment en què es va estendre la notícia que a Blanes els professionals sanitaris els mancava material de protecció, l’Ajuntament ha rebut nombrosos oferiments de particulars i entitats disposades a aportar el seu granet de sorra. El primer front es va aturar amb la crida que es va fer des del consistori perquè col·laboressin les clíniques dentals, farmàcies, veterinaris i altres tipus d’establiments anàlegs.


Material de l'Institut S'Agulla de Blanes
Totes aquestes aportacions, sumades a la que singularment van fer de l’Institut S’Agulla de Blanes, on s’imparteixen els estudis de ‘Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria’, van servir per proveir d’una primera remesa de material que, no cal dir-ho, va ser molt ben rebuda. Des de llavors, s’ha seguit treballant en aquesta línia, i aquest dilluns es confirmava l’arribada d’un bon nombre de mascaretes des d’un organisme oficial.

Agraïment als oferiments de confecció de mascaretes casolanes

Per això, des de l’Ajuntament de Blanes s’ha agraït tots els oferiments que s’han fet fins ara. De moment, doncs, s’ha explicat a aquest voluntariat que no es requereixen més mascaretes ja que, d’altra banda, no totes les que es confeccionen de manera casolana disposen de suficients garanties higièniques i sanitàries i, per tant, no es poden fer arribar als professionals de la medicina.


En cas que sigui necessari re-activar, es destinarien per a d’altres professionals que també estan al front de la lluita per frenar la COVID-19 com a complement d’altres mesures. Amb tot, es tindran en compte tots els oferiments que s’han fet arribar fins ara a l’Ajuntament de Blanes pel cas que, si fos necessari, s’activés alguna línia de col·laboració en aquest sentit.

Pantalles Protectores confeccionades amb impressores 3-D

Cas a banda és l’extensa xarxa telemàtica que s’ha format per a la producció de pantalles de protecció, elaborades amb impressores 3D. Són una mena de visera transparent per a la cara, i són especialment efectives per impedir que la propagació aèria en un esternut ocasional o altres tipus d’exposicions puguin arribar a infectar en distàncies curtes als professionals quan estan tractant els pacients.

A Blanes hi ha un dels principals artífexs d’aquesta iniciativa, que es comunica a través del grup de Telegram ‘Coronavirus Maders’. Va ser amb aquest veí de Blanes amb qui l’Ajuntament es va posar en contacte fa uns dies per interessar-se per aquesta producció alternativa a la vista de les mancances detectades. En aquest cas sí que es tracta d’un tipus de material efectiu que poden utilitzar els i les professionals sanitàries.


Protectors confeccionats amb peces d'impressora 3D
De fet, els darrers dies ja es va lliurar un nombrós estoc de material tant a l’Hospital Comarcal de Blanes com als ambulatoris d’aquest municipi. Per això, al reunir totes les garanties sanitàries. una de les col·laboracions que s’està acabant de concretar és que el consistori blanenc els faci arribar el material que necessiten per a la confecció i muntatge de les viseres facials de protecció.

Centralització dels oferiments de producció casolana de màscares

Per últim, pel que fa a la coordinació del voluntariat de producció de mascaretes casolanes i, amb l’objectiu de descongestionar l’atrafegada agenda de tasques i urgències que s’atenen a Protecció Civil i l’Àrea de Salut de l’Ajuntament de Blanes, el correu de contacte és: comunicacio.ajuntament@blanes.cat

Aquest correu servirà per tenir un llistat dels oferiments per a la producció de mascaretes que, de moment, restarà en reserva per si cal activar la posada en marxa de confecció de material.Data de realització: 03/23/2020 | Data de la darrera actualització: 03/23/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300