Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes dóna suport a la campanya ‘Establiment Segur’ contra la violència masclista durant el confinament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/24/2020 04:45:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes dóna suport a la campanya ‘Establiment Segur’ contra la violència masclista durant el confinament

L’Institut Català de les Dones ha endegat aquesta campanya perquè les dones comptin al llarg del confinament amb el suport dels comerços per facilitar trucades al 900 900 120

Un dels col·lectius que ha vist incrementat el risc de la seva situació amb motiu del confinament decretat per lluitar contra l’avanç de la COVID-19 són les dones en situació de violència masclista. Per això, l’Ajuntament de Blanes, a través del Departament d’Acció Social i Igualtat i del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) municipal s’ha adherit a la campanya impulsada per l’Institut Català de les Dones (ICD), del Departament de Presidència.


Dia Internacional contra la Violència Masclista 2018
L’objectiu és garantir l’atenció a les dones en situació de violència masclista en el marc de l’actual confinament i manca de mobilitat, i es demana la col·laboració ciutadana. Una convivència permanent i forçosa, afegida a la mobilitat reduïda o nul·la, pot afavorir les situacions de violència amb l’agreujant que la víctima no pot trucar als serveis, trobar suport de familiars, amistats o professionals.

Campanya ‘Establiment Segur’ per facilitar trucades al 900 900 120

A més de demanar a familiars, veïnatge i amistats de dones en relacions tòxiques i violentes que estiguin més amatents a la situació al llarg del confinament, l’ICD ha iniciat la campanya ‘Establiment segur contra la violència masclista’. L’objectiu és que les dones també trobin el suport i la complicitat de la ciutadania quan acudeixin a un comerç.


Es tracta d’una iniciativa per facilitar l’accés al telèfon 900 900 120 a les dones que no poden ni trucar, ni escriure, ni posar-se en contacte amb els serveis en trobar-se confinades amb el seu agressor. L’ICD s’ha adreçat als gremis professionals que en l’actual estat de confinament sanitari mantenen la seva activitat per demanar-los la complicitat i actuació activa de suport a les dones en situació de violència masclista.

#NoEstàsSola i #JoActuo

Més concretament, s’ha contactat amb el Col·legi de Farmacèutics i els gremis de Flequers, Estanquers, Supermercats i Autoserveis de Detallistes, així com autoserveis d’Alimentació i Detallistes de Fruites i Hortalisses. El suport es concreta en posar en un lloc visible el cartell ‘Establiment Segur Contra la Violència Masclista’. Al cartell també hi ha la informació: “Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112’. El missatge s’identifica amb els hashtags #NoestàsSola i #JoActuo.


El telèfon referenciat és confidencial i gratuït i a través de les trucades automàticament es deriva als serveis d’emergència o que s’escaiguin en cada cas que s’exposa. Els comerços tenen al seu abast diverses versions del cartell en català, castellà, anglès i francès, que es poden descarregar fàcilment al web www.dones.gencat.cat per imprimir-los.
Data de realització: 03/24/2020 | Data de la darrera actualització: 03/24/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300