Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes confirma les dues primeres morts per COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/25/2020 09:37:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes confirma les dues primeres morts per COVID-19

Les dues persones difuntes eren pacients amb patologies prèvies. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha adreçat a la població per demanar-los coratge, responsabilitat i sentit comú

Aquest matí de dimecres Blanes s’ha llevat amb la notícia que es coneixia ahir a la nit, que arribava des de l’Hospital Comarcal de la Selva amb seu a Blanes sobre les dues primeres morts per la COVID-19. Les dues persones eren pacients amb patologies prèvies, i almenys un d’ells s’ha confirmat que era veí de Blanes.

En l’actualitat a l’Hospital Comarcal de Blanes, que dóna servei a les poblacions de la Selva Litoral, hi ha hospitalitzats un total de 18 pacients afectats pel coronavirus, i durant la jornada del passat dimecres van ingressar quatre persones més per aquesta infecció. Des de la Corporació de Salut del maresme i la Selva, que gestiona tant l’hospital de Blanes com el de Calella, també s’ha informat que sumant els dos centres sanitaris hi ha un total de 32 persones hospitalitzades per aquesta malaltia.


Hospital Comarcal de la Selva a Blanes
D’altra banda, el nombre de professionals sanitaris afectats pel coronavirus s’eleva actualment a 28 persones afectades. Per la seva banda, a la Regió Sanitària de Girona es van confirmar durant la jornada del passat dimarts 163 casos nous de coronavirus, elevant a 706 el nombre d’afectats, 49 dels quals en estat greu i 223 professionals sanitaris.

A la Regió Sanitària de Girona es van registrar ahir quatre noves defuncions amb COVID-19, amb un total de 32 persones mortes. Per la seva banda, a l’Hospital Comarcal de Calella ahir van ingressar cinc nous pacients per coronavirus, i van rebre l’alta les dues primeres persones que van ingressar al centre per aquesta malaltia. En l’actualitat hi ha un total de 14 casos positius ingressats al centre.

Missatge de l’Alcalde de Blanes: coratge, responsabilitat i sentit comú

La confirmació de les dues primeres morts per coronavirus a l’Hospital Comarcal de Blanes ha mogut l’alcalde del municipi, Àngel Canosa, a adreçar-se a la ciutadania per comunicar-los la notícia. Ara que s’acosta el pic de la corba d’infeccions, el batlle els ha demanat coratge, però també el què des del primer moment ja els ha demanat en anteriors compareixences: coresponsabilitat i sentit comú.

Vídeo: https://youtu.be/jMVsoW-faPI


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant l'enregistrament del missatge
Servei d’Urgències Pediàtriques Nocturnes

En un altre ordre de qüestions, des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha recordat un canvi temporal que s’ha fet aquesta setmana i que té a veure amb l’Hospital Comarcal de Blanes. Les urgències pediàtriques nocturnes, des de les 8 del vespre fins a les 8 del matí, s’atenen temporalment a l’Hospital de Calella.

La decisió s’ha pres davant la impossibilitat de poder garantir que els infants que acudeixen al servei durant la nit pugui ser atesos per un metge pediatre. Això no vol dir que no s’atenguin als infants durant la nit a l’Hospital Comarcal de Blanes: ho farà un metge d’atenció general i, en cas que sigui necessària l’atenció especialitzada, es derivarà a l’Hospital Sant Jaume de Calella.

El què no canvia és l’atenció pediàtrica urgent diürna, que es continuarà oferint amb normalitat a l’Hospital Comarcal de Blanes de 8 a 20 h, i seran ateses per professionals especialistes en pediatria. La mesura ha estat aprovada per la Regió Sanitària de Girona, l’ens competent en aquesta matèria en aquesta part del territori.

Des de la corporació també s’ha remarcat que la mesura temporal podria canviar segons les necessitats de cada moments, i també sempre depenent de les disponibilitats del personal. Ara mateix, s’estan optimitzant en la mesura del possible els equips assistencials de la organització per poder garantir una atenció urgent de qualitat a tota la població que ho requereixi mentre duri l’emergència sanitària per la COVID-19.
Data de realització: 03/25/2020 | Data de la darrera actualització: 03/25/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300