Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes incrementa la neteja i desinfecció viària arreu del municipi per aturar la pandèmia de la COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/26/2020 12:41:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes incrementa la neteja i desinfecció viària arreu del municipi per aturar la pandèmia de la COVID-19

Les màquines d’aigua a pressió de l’empresa de neteja i recollida de residus, Nora, estan desinfectant les zones més concorregudes, especialment a les àrees sanitàries

Una altra de les mesures promogudes per l’Ajuntament de Blanes davant l’emergència sanitària pel coronavirus, mitjançant la tasca del Departament de Neteja i Residus del consistori blanenc, ha estat incrementar el servei de neteja i desinfecció viària arreu del municipi. Ho ha fet a través del servei de neteja viària de l’empresa Serveis Mediambientals de la Selva Nora, que s’encarrega també de la recollida de residus domèstics i comercials.


Un operari de l'empresa de neteja Nora desinfecta els voltants
de l'Hospital Comarcal de Blanes
L’objectiu és eliminar la càrrega de virus que poden contenir els espais de la via pública, d’anàloga manera a com s’està fent en d’altres poblacions. Per això, s’ha adequat el procediment de neteja i s’han incrementat les tasques de desinfecció que es fan diàriament. Una de les principals accions és la desinfecció viària que es fa arreu del municipi, incloent-hi el mobiliari urbà i altres components com ara bancs, papereres, lluminàries, etc.

Increment de desinfecció a la via pública a tres nivells

Les accions s’han concretat a tres nivells. En primer lloc, l’escombrat de les vies públiques s’està fent amb un sistema humit per no dispersar el virus. D’altra banda, s’estan baldejant els carrers utilitzant el reforç de productes específics per la neteja viària. Són els productes desinfectants que ja s’utilitzen habitualment al servei, amb la concentració indicada pels responsables de mercat dels productes detergents que s’utilitzen.


CAP 2 d'Els Pins-La Plantera
I en tercer lloc també es baldegen les zones d’ús públic, en especial les que estan properes als centres sanitaris. Així, es desinfecten els voltants dels ambulatoris, l’Hospital Comarcal de Blanes i l’Hospital-Asil Sant Jaume. També es desinfecten els espais públics més concorreguts, com per exemple les parades de bus o les rodalies dels grans supermercats.


Àrea comercial Els Pins-La Plantera
Es baldegen amb les màquines d’aigua a pressió, així com amb operaris que utilitzen l’aspersió per diferents zones. Aquesta és la segona setmana consecutiva en què s’ha prescindit de les bufadores en la neteja viària manual i de recolzament a la neteja viària mecànica, per impedir la difusió del virus en l’atmosfera.

Recollida de Residus i funcionament Deixalleria Municipal

Els serveis de recollida de residus dipositats en contenidors i porta a porta s’ha continuat realitzant amb normalitat, tot i que com a novetat s’ha introduït la incorporació de dosificadors de desinfectant a les cabines dels camions amb equips de més d’un treballador. També s’han incrementat les dosis de productes desinfectants en els serveis de rentat dels contenidors. Addicionalment, a Blanes s’han reforçat les mesures de protecció personal en la recollida de residus de l’Hospital Comarcal de Blanes perquè els treballadors i treballadores de Nora no estiguin exposats a possibles contagis.


Neteja Blanes-Centre
Pel que fa a la deixalleria municipal, s’ha establert un protocol de funcionament per evitar el contagi i propagació. Més concretament, s’ha informat als usuaris que han d’accedir de un en un i respectant la distància mínima de seguretat d’1’5 metres amb els operaris del servei. D’altra banda, només es pot fer efectiu el pagament de les taxes amb targetes de crèdit per evitar l’ús de monedes i bitllets.


Desinfecció exteriors Urgències Hospital Comarcal de Blanes
Des de l’empresa Serveis Mediambientals de la Selva Nora també s’ha informat que les primeres accions d’informació, revisió de treballs i protocols, implementació de pautes de treball i mesures preventives a nivell intern ja es van emprendre a principis d’aquest mes, entre els dies 9 i 10 de març. A partir del dia 13 d’aquest mes el govern de l’estat espanyol ja va anunciar que decretaria l’Estat d’Alarma, per la qual cosa, es va fent seguiment de qualsevol canvi que pugui haver-hi al respecte.
Data de realització: 03/26/2020 | Data de la darrera actualització: 03/26/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300