Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’adhereix al Manifest dels ens locals per la Crisi del Coronavirus en el primer Ple Telemàtic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/27/2020 06:03:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes s’adhereix al Manifest dels ens locals per la Crisi del Coronavirus en el primer Ple Telemàtic

Tots els regidors i regidores han aprovat per unanimitat l’únic punt de l’ordre del dia de la sessió plenària, la primera celebrada telemàticament per l’Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes s’ha adherit al ‘Manifest dels Ens Locals davant la Crisi del Coronavirus’ al qual s’hi estan sumant aquests dies diversos municipis d’arreu del país. El consistori blanenc ho ha ratificat –si bé havent introduït algunes esmenes al text original- amb la unanimitat de tots els grups polítics en un ple extraordinari celebrat aquesta tarda de divendres, que incloïa un únic punt a l’ordre del dia.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la celebració del ple telemàtic
Un ple que ha fet història, ja que ha estat el primer que s’ha celebrat telemàticament. Fa dues setmanes l’equip de govern ja va celebrar la primera Junta de Govern Local telemàtica, aplegant 12 persones: l’alcalde, Àngel Canosa, així com els 9 regidors i regidores de l’equip de govern, el Secretari i l’Interventor. Les innovacions han continuat aquesta setmana, quan s’ha celebrat la Junta de Portaveus, amb representants de les cinc forces polítiques municipals, a distància.


Avui la dificultat ha pujat de nivell al haver d’aplegar en una mateixa connexió 23 persones: l’alcalde, els 20 regidors i regidores, així com al Secretari i a l’Interventor de la Corporació. Malgrat els inconvenients que suposa intervenir telemàticament, la sessió extraordinària s’ha pogut celebrar, complint amb un dels objectius que des que va començar l’alerta sanitària s’ha mantingut a l’Ajuntament de Blanes: continuar treballant dins les possibilitats. També s’ha pogut seguir a través del Facebook en directe.

Missatge inicial de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa i Comiat del Secretari

Al principi del ple l’alcalde, Angel Canosa, ha fet una introducció del punt únic que s’havia d’aprovar i, abans de res, ha expressat el condol per les famílies de les víctimes que han mort pel coronavirus, així com pels qui estan afectats per la pandèmia, siguin d’on siguin. D’altra banda, ha fet un repàs de tota la feina que s’ha estat fent i es continuarà tirant endavant des de l’Ajuntament de Blanes per fer front a l’emergència sanitària per la COVID-19.

D’altra banda, ha agraït en especial l’esforç que estan esmerçant tots i totes les professionals sanitàries que estan en primera línia, fent front a una situació que mai ningú no s’hauria imaginat que s’hauria de viure. També ha fet extensiu aquest agraïment a tot el personal de seguretat i emergències, així com a tothom a qui els toca treballar perquè són serveis bàsics i necessaris.


Captura del Facebook durant l'emissió del ple
Tots i totes les portaveus dels grups polítics municipals s’han sumat a aquest sentiment en les respectives intervencions inicials, en una sessió plenària que ha transcorregut amb una gran cordialitat. Per últim, a tall d’anècdota, val a dir que al terme de la sessió l’alcalde i tots els grups han agraït la feina que durant tants anys ha encapçalat el Secretari de l’Ajuntament de Blanes, Joan Solà, qui d’aquí a pocs dies es jubila. Per això, la darrera intervenció de la sessió plenària l’ha protagonitzat justament Joan Solà, que ha rebut un aplaudiment telemàtic dels 21 regidors, així com de l’Interventor, Paco Lucio.

Adhesió al Manifest dels ens locals per la Crisi del Coronavirus

Amb l’acord pres avui, l’Ajuntament de Blanes s’ha sumat al clam de tot el món local per fer un front comú que ajudi a superar l’actual situació de pandèmia pel coronavirus. El ‘Manifest dels ens locals davant la Crisi del Coronavirus’ està impulsat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

En el manifest s’hi inclouen diverses demandes del món local, entre les quals destaquen poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària; i anul·lar totes les mesures que encara queden de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració (LRSAL), perquè es considera que limiten l’autonomia local. També es demana garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per les noves necessitats que generarà la crisi.


El text assenyala la possibilitat de contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per donar resposta als nous usuaris de serveis socials, i redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027. Igualment, s’hi afirma que cal dotar de recursos i ajuts per emparar les famílies, persones i col·lectius més vulnerables que ho necessitin per garantir una sortida real d’aquest context de crisi.

En l’àmbit econòmic, es remarca que cal crear les condicions idònies perquè els autònoms, les petites i mitjanes empreses i el teixit productiu en general pugui recuperar-se ràpidament amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat el més aviat millor. Per aconseguir-ho el manifest reclama la necessitat d’una millor coordinació, així com disposar d’instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant aquesta crisi.

Enllaç Text Manifest allotjat al web de l’Associació de Micropobles de Catalunya: https://www.micropobles.cat/images/pdf/model_decret_adhesio_manifest_coronavirus.pdf
Data de realització: 03/27/2020 | Data de la darrera actualització: 03/27/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300